2023 május 2., Tajpej, Tajvan – Az ASUSTOR bemutatta a leggyorsabb, SSD alapú Flashstor sorozatát. A Flashstor 6 és a Flashstor 12 Pro az ASUSTOR első dedikált PCIe 3.0 M.2 NVMe SSD-vel szerelhető NAS sorozatának tagjai, amelyek páratlan teljesítményt biztosítanak egy kompakt eszközben.

A Flashstor 6 hat M.2 foglalattal rendelkezik az NVMe SSD-k számára és két 2,5 GbE csatlakozó is helyet kapott az eszközön a kiváló teljesítményért, míg a Flashstor 12 Pro tizenkét M.2-es foglalattal érkezik a 10 GbE páratlan sebességével kombinálva. Mindkét Flashstor modell az Intel legújabb generációs 10 nm-es négymagos Intel Celeron N5105 processzorával lett felszerelve, akár 2,9 GHz-es Turbo Boosttal. A 4 GB DDR4-2933 RAM 40%-kal nagyobb hatékonyságot biztosít, továbbá a két USB 3.2 Gen 2 x1 csatlakozóval, a Flashstor gondoskodik a maximális teljesítményről.

A Flashstor sorozatot kifejezetten M.2 SSD-khez tervezték, amelyek be- és kiszerelése egyszerűen kivitelezhető a házon található csavarok eltávolításával. A Flashstor előnyei közé tartozik még, hogy könnyű, így kiváló hordozhatóságot biztosít. A Flashstor tervezésénél nemcsak a letisztult dizájn volt fontos szempont, amelynek köszönhetően bármilyen környezetben elhelyezhető a NAS, hanem a megfelelő hardveres felszereltség is, hogy az eszköz bármilyen tárolási vagy szerkesztési feladatot el tudjon látni. A Flashstor sorozat az extra hűtés érdekében hűtőbordákkal érkezik, amelyek elősegítik a nagy teljesítményű SSD-k optimális hűtését, miközben mindössze 18,7 decibeles zajszinten tartanak fent. Mindez garantálja a tartalmak zavartalan gyártását és fogyasztást.

A teljesítmény és a dizájn mellett a Flashstor sorozat S/PDIF-fel és 4K60-képes HDMI-vel is rendelkezik a HDMI 2.0 specifikációnak megfelelően a tiszta és veszteségmentes tartalomfogyasztás érdekében. A 4K tartalmak lejátszásakor a Flashstor támogatja a hardveres átkódolást, ami zavartalan 4K videólejátszást eredményez, így akár egy multimédia-központ kiváló eleme is lehet.

A Flashstor az ASUSTOR egyik leggyorsabb NAS sorozata. A Flashstor 6 2,5 GbE-vel, míg a Flashstor 12 Pro 10 Gigabites Ethernettel érkezik a maximális sebesség garantálásáért. A Flashstor 6 akár 590 MB/s olvasási és 583 MB/s írási teljesítményt biztosít a többcsatornás SMB-vel míg a Flashstor 12 Pro akár 1181 olvasási és 1027 MB/s írási teljesítményre is képes.

A Flashstor alapvetően SSD-alapú használatra készült, azonban a merevlemezek használatát sem tiltja. Egyszerűen csatlakoztasd az AS6004U-t a merevlemezek használatához az egyszerű, alacsonyabb sebességű adattárolás érdekében és archiváld az adatokat a MyArchive segítségével, hogy bármilyen tárolási igényre készen álljon.

A Flashstor sorozat ADM 4.2 operációs rendszerrel érkezik. Az ADM 4.2 számos biztonsági javítást tartalmaz az adatok minden eddiginél nagyobb védelme érdekében, miközben olyan biztonsági funkciókkal is rendelkezik, mint például a továbbfejlesztett Dr ASUSTOR. A Dr ASUSTOR hatékonyan segít csökkenteni az információbiztonsági kockázatokat és a rosszindulatú szoftverek támadásainak lehetőségét azáltal, hogy a felhasználókat a megfelelő irányba tereli az adatok biztonságának megőrzése érdekében. Az ADM 4.2 a biztonsági javításokon kívül számos funkciófrissítést is kínál. Használd az ADM 4.2 új, kétirányú megosztási hivatkozásait, amelyek lehetővé teszik a Share Links szolgáltatásból való fel- és letöltést, az automatikus MyArchive fel- és lecsatlakoztatását biztonsági mentéskor, a tanúsítványfrissítéseket, a DNS Challenge támogatást és a WireGuard VPN klienst. Az ADM már több mint kétszáz alkalmazást biztosít, amelyek az otthoni szórakoztatástól az irodai alkalmazásokig mindent lefednek a stabil és egyedi tárolási környezet létrehozása érdekében.

A Flashstor 6 NAS 449 dolláros, a Flashstor 12 Pro 799 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

További információért, kérjük, látogass el az alábbi termékoldalakra:
Flashstor 6
Flashstor 12 Pro

Forrás: https://www.asustor.com/en/news/news_detail?id=30389

Az ASUSTOR Inc.-ről
A 2011-ben útjára indított ASUSTOR Inc.-et az ASUSTeK Computer Inc. közvetlen befektetésével alapították. Az ASUSTOR márkanév az „ASUS” és a „Storage” szóösszerántásából jött létre. Az ASUSTOR vezető innovátor és szolgáltató a privát felhő tároló (hálózati csatolt tároló) és videó megfigyelő (hálózati videofelvevő) megoldások terén, valamint firmware, hardver és alkalmazások integrálásának fejlesztésére specializálódott. Elkötelezettek vagyunk, hogy páratlan felhasználói élményt és a lehető legteljesebb hálózati tárolási megoldásokat nyújtsuk a világnak.