2023. április 25. – Manapság rendkívül fontos a megfelelő és hatékony adatvédelem, hiszen a ransomware támadások egyre gyakoribbá váltak. Az ASUSTOR számos megoldást kínál a problémára.

Mi is az a ransomware?
Ransomware egy speciális rosszindulatú szoftver, amely képes titkosítani a fájlokat és akár adatvesztéssel is járhat. Sajnos a hackerek a legtöbb esetben váltságdíjat követelnek azért, hogy az adatokat visszaszolgáltassák, és újra a kezünkben legyen az adatok feletti irányítás.

Védekezés a ransomware ellen
Az ASUSTOR NAS-ok számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek segítenek megakadályozni a zsarolóvírus támadásokat. A Wake on LAN és Wake on WAN funkció segítségével könnyedén szabályozható a NAS ki-, és bekapcsolása. A kikapcsolt NAS-ok sokkal kevésbé sebezhetők, mint a folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő NAS-ok. A NAS bekapcsolt állapotában az ADM Defender, az engedélyezési lista és az automatikus feketelista biztosítja a NAS-ba való jogosulatlan belépési kísérleteket.

Az ASUSTOR NAS-ok kialakítása védettséget biztosít a ransomware bizonyos formáival szemben. Az ADM – az ASUSTOR NAS-ok Linux-alapú operációs rendszere – a tervezésénél fogva immunis a Windows és a MacOS ransomware, valamint rosszindulatú programok ellen. Továbbá az ADM támogatja az alternatív rendszergazdai fiókneveket és erős jelszavakat, amely segít megelőzni a zsarolóvírusok által a hálózati megosztások keresésére és elérésére irányuló kísérleteket.

Ha adatbiztonságról van szó, a megelőzés mindig kulcsfontosságú szerepet tölt be. Ettől függetlenül célszerű, ha felkészülünk minden eshetőségre, így a helyreállítási folyamatokkal is tisztában vagyunk. Az ASUSTOR NAS-ok támogatják a pillanatfelvételeket a Btrfs-köteteken és az iSCSI-köteteken, így biztosítva, hogy zsarolóvírus-támadások esetén a változtatások visszafordíthatóak legyenek. Az ASUSTOR NAS biztonsági mentési eszközként való használata az adatbiztonságot is támogatja a 3-2-1 biztonsági mentési szabály és az ASUSTOR biztonsági mentési terv alkalmazásával. A legcélszerűbb ha az adatokról háromszor készül biztonsági mentés legalább két különböző típusú adathordozóra, amelyek közül az egyik az ASUSTOR NAS legyen, és készüljön legalább egy másolat egy másik helyen, távol a lehetséges támadásoktól.

Ha bevált biztonsági mentési gyakorlatok végrehajtásra kerültek, az ASUSTOR NAS nagy valószínűséggel könnyen helyreállíthatóvá teszi az adatokat.

További információért, kérjük, látogas el az alábbi oldalra:
https://www.asustor.com/hu/solution/ransomware

Az ASUSTOR Inc.-ről
A 2011-ben útjára indított ASUSTOR Inc.-et az ASUSTeK Computer Inc. közvetlen befektetésével alapították. Az ASUSTOR márkanév az „ASUS” és a „Storage” szóösszerántásából jött létre. Az ASUSTOR vezető innovátor és szolgáltató a privát felhő tároló (hálózati csatolt tároló) és videó megfigyelő (hálózati videofelvevő) megoldások terén, valamint firmware, hardver és alkalmazások integrálásának fejlesztésére specializálódott. Elkötelezettek vagyunk, hogy páratlan felhasználói élményt és a lehető legteljesebb hálózati tárolási megoldásokat nyújtsuk a világnak.