Kapacitást, teljesítményt, adatvédelmet és kezelési rugalmasságot biztosít, amely nagy sávszélességű alkalmazásokhoz és a több telephelyes vállalkozásoknak a legmegfelelőbb.

Tajvan, Tajpej, 2023. március 29. – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) ma kiadta a QTS 5.1.0 béta NAS operációs rendszert, amely rendkívül hatékony és gazdaságos tárolási megoldásokat kínál az üzleti IT számára olyan bőséges funkciókkal, mint a többcsatornás SMB, delegált adminisztráció, gyorsított SMB-aláírás, automatikus RAID-lemezcsere, Hailo-8 AI-modultámogatás és több eszköz kezelése egy felhőmenedzsment platformon keresztül. A QNAP számos NAS-modellt kínál 2,5 GbE és 10 GbE csatlakozással alapfelszereltségként, így alkalmasak a többcsatornás SMB használatára a hálózati teljesítmény növeléséhez és az IT-beruházás maximalizálásához.

„A QNAP továbbra is fejleszti az alapvető tárolási funkcióikat és a NAS biztonságának megerősítésén dolgozik” – mondta Tim Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Versenyképes tárolási megoldásokkal segítjük felhasználóinkat abban, hogy gyorsak, rugalmasak és agilisak maradjanak, ezzel biztosítva számukra a legmodernebb alkalmazások beszerzését, valamint a működési hatékonyságot az IT- és menedzsmentköltségek csökkentéséhez.”

A QTS 5.1.0 legfőbb újdonságai:
• Többcsatornás SMB a teljes átviteli sebességért és a többutas védelemért
A többcsatornás SMB több hálózati kapcsolatot egyesít, hogy nagyobb átviteli sebességgel maximalizálja a rendelkezésre álló sávszélességet – különösen ideális nagy fájlokhoz és multimédiás átviteléhez. A többcsatornás SMB lehetővé teszi a hálózati hibatűrést is, hogy megelőzze a szolgáltatáskimaradást.
• Támogatja az AES-128-GMAC-ot az SMB-aláírási gyorsításhoz
A QTS 5.1.0 támogatja az AES-128-GMAC aláírási gyorsítást (csak Windows Server 2022® és Windows 11® kliensek esetén), amely nemcsak az SMB 3.1.1-hez képest növeli jelentősen az adatok aláírásának hatékonyságát, hanem fokozza a CPU-használatot is a NAS-rendszeren, a biztonság és a teljesítmény legjobb egyensúlyát biztosítva.
• A QNAP Authenticator megerősíti a NAS-bejelentkezés biztonságát
A QNAP Authenticator mobilalkalmazás használható a NAS-fiókok kétlépcsős bejelentkezési folyamatának beállításához, beleértve az időalapú egyszeri jelszavakat, a QR-kódok beolvasását és a bejelentkezés jóváhagyását. A jelszómentes bejelentkezést is támogatja.
• A delegált adminisztráció javítja a kezelési produktivitást és az adatbiztonságot
A NAS-adminisztrátorok 8 különböző szerepet delegálhatnak az egyes felhasználóknak, akik ezt követően meghatározott jogosultságokkal férhetnek hozzá a kezelési feladatokhoz és a NAS-adatokhoz. A növekvő szervezetek számára a szerepkörök delegálása megkönnyíti a menedzsment munkaterhelését anélkül, hogy feláldozná az adathozzáférés ellenőrzését.
• Automatikus RAID-lemezcsere tartaléklemezekkel a lehetséges meghibásodás előtt
Ha a rendszer potenciális meghajtóhibát észlel, az adatokat automatikusan áthelyezi az érintett lemezről a RAID-csoport egyik tartaléklemezére, mielőtt az érintett lemezen lévő adatok teljesen olvashatatlanná válnának. Kiküszöböli a RAID újjáépítésével járó várakozási időt és kockázatot, így a rendszer megbízhatósága jelentősen javul. A QTS 5.1.0 több HDD/SSD-állapotellenőrző eszközt integrál, köztük az S.M.A.R.T.-ot, a Western Digital® Device Analyticset, az IronWolf® Health Managementet és az ULINK® DA Drive Analyzert.
• Javított lemezállapot-elemzés és hiba-előrejelzés
Az ULINK DA Drive Analyzer a felhőalapú mesterséges intelligenciát használja a meghajtók meghibásodásának előrejelzésére. Ezentúl egy fejlett felhasználói felülettel érkezik, amely lehetővé teszi a felhasználóknak az egyes meghajtórekeszekben/foglalatokban található meghajtóinformációk, az élettartam előrejelzési számok és a meghajtóadatok feltöltési naplójának egyértelmű azonosítását. A Windows® és macOS® operációs rendszerekhez elérhető DA Desktop Suite segítségével több felhasználó több eszközét is felügyelheted.
• Felügyelj és kezelj több NAS-t az AMIZ Cloud Orchestrator menedzsmentplatform segítségével!
Az AMIZ Cloud egy központosított felhőmenedzsment-platform, amely nemcsak a QuCPE hálózati virtualizációs helyiségi berendezéseket, hanem a QNAP NAS-okat is képes távolról felügyelni. Lehetővé teszi a NAS-erőforrások és a rendszer állapotának távoli felügyeletét, a firmware-frissítések elvégzését, valamint az alkalmazások csoportos telepítését/frissítését/indítását/leállítását. A több telephellyel vagy kirendeltséggel működő szervezetek esetében az IT-személyzet könnyedén, egyetlen felületről kezelheti a több telephelyen lévő eszközöket.
• Használj egy Hailo-8 M.2 AI-modult az intelligens felügyelet felgyorsításához alacsonyabb összköltségek mellett!
Ha egy Hailo-8 M.2 AI gyorsító modullal bővíted a QNAP felügyeleti szervered, a QNAP AI Core megnövelt AI-felismerési teljesítményt kap, valamint megnöveli az egyidejű elemzéshez használható IP-kamerák számát a QVR Face arcfelismeréshez és a QVR Human emberszámláláshoz. Ez segíti maximalizálni befektetésed a drága AI-kamerák azonos mennyiségű használatával szemben.

Tudj meg többet a QTS 5.1.0 béta verziójáról a https://www.qnap.com/go/qts/5.1.0 oldalon!
A QTS 5.1.0 béta verziója már elérhető a Download Center oldalon.
Megjegyzés: A funkciók változhatnak, valamint előfordulhat, hogy nem minden QNAP terméken állnak rendelkezésre.