2022. november 4., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) a mai napon kiadta a QuTS hero h5.0.1-et, a QNAP ZFS-alapú NAS operációs rendszerének legújabb verzióját, hogy új szintre emelje a QuTS hero NAS-ok képességeit a big data adattárolás és az adatbiztonság terén.

„A digitális átállás és a mesterséges intelligencia masszív adatelemzésen alapulnak, amelyekhez petabájtos tárkapacitás szükséges. A tárolási sebesség és a kapacitás növekedésével az adatok sérülésének megelőzése és az integritás biztosítása elengedhetetlen az üzleti IT számára” – nyilatkozta Sam Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A ZFS-alapú QuTS hero NAS kiemelten kezeli az adatbiztonságot és az integritást, így ez jelenti az első számú választást az olyan vállalkozások számára, amelyeknek megbízható tárolási megoldásra van szükségük számos alkalmazáshoz.”

A QuTS hero h5.0.1 legfontosabb funkciói:
· Akár 5 petabájt kapacitás támogatása megosztott mappánként
A petabájtszintű tárolókapacitás a vállalkozások bátran kezelhetik a nagy tárhelyet igénylő alkalmazásokat, beleértve a big data elemzést, a peremszámítást és az AI-t.

· Fájlok biztonságos elérése LUN-titkosítással
A NAS teljes tartalmának és a megosztott mappák titkosítása mellett a felhasználók bizonyos LUN-okat is titkosíthatnak a hozzáférés biztonságának növeléséhez.

· RAID-tárolók biztonságos cseréje tartalék meghajtókra az esetleges meghibásodás előtt:
Ha a NAS-meghajtók meghibásodnak a rendszer lassulása, a S.M.A.R.T. értékei vagy a DA Drive Analyzer előrejelzései alapján, a meghibásodott tároló bármikor könnyedén kicserélhető a RAID-tömbben egy másik tartaléklemezre. Ez nagymértékben javítja a rendszer megbízhatóságát és szükségtelenné teszi a RAID-tömb újraépítését.

· Windows kereső protokoll (WSP) támogatása megosztott mappák esetén
A WSP a Server Message Block (SMB) protokollra támaszkodik. A WSP segítségével a felhasználók egyszerűen kereshetnek tartalmakat a NAS megosztott mappáiban a Windows-rendszeren keresztül, amennyiben a NAS-rendszerhez egy SMB-meghajtó csatlakozik.

További információ a QuTS hero h5.0.1-ről a https://www.qnap.com/operating-system/quts-hero/5.0.1 oldalon. A QuTS hero h5.0.1 már elérhető a Download Centerben.

Megjegyzés: A funkciók előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak, továbbá előfordulhat, hogy egyes funkciók nem használhatók mindegyik QNAP-terméknél.