Teljesen új interaktív kijelzők az oktatást célzó vezető audiovizuális teljesítményért, ClassroomCare® technológia és fejlett oktatási eszközök

EINDHOVEN, HOLLANDIA, 2022. október 26. — A BenQ, az audiovizuális megoldások nemzetközileg elismert innovátora bejelentette az RP03 sorozatú interaktív oktatásra tervezett kijelzőket, amelyek erőteljes Dolby Digital Plus hangzással és továbbfejlesztett ClassroomCare® védelemmel érkeznek, beleértve a baktériumoknak ellenálló felületeket, a levegőionizálót, valamint az Eyesafe® hitelesítésű kékfényvédelmet. Ez a bejelentés megerősíti a BenQ oktatási piac iránti elkötelezettségét, valamint napjaink igényeit a hatékony, magával ragadó és egészségtudatos tanulási technológia iránt.

„A legfejlettebb interaktív tanulási- és audiovizuális technológiáinkat kihasználva az új RP03 sorozat célja, hogy mélyen bevonja a hallgatókat a magával ragadó tanulás élményébe a moziminőségű, Dolby Digital Plus hangzással” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Felismerve napjaink jogos aggodalmait és az igényt a biztonságos és egészséges tanulási környezet iránt, az RP03 sorozat a legátfogóbb ClassroomCare® technológiákat kínálja a diákoknak és a tanároknak, hogy egészségük veszélyeztetése nélkül tapasztalhassák meg az innovációt.”

Innovatív oktatási technológia A BenQ RP03 sorozat oktatási innovációi a BenQ interaktív kijelzőiben használt eddigi legerősebb processzorkészlettel kezdődnek, amely segíti a tanárokat a zökkenőmentes és hatékony órák lebonyolításában. A 40 pontos multitouch 4K UHD képernyőket kiegészítve az RP03 interaktív kijelzők ezentúl filmminőségű hangot biztosítanak a kettős 16 W x 2 hangszórón és a 16 W-os mélysugárzón keresztül, amelyet a legújabb Dolby Digital Plus térhatású hangtechnológia tesz még jobbá.*

Többablakos használat – egy másik új RP03 funkció – amely lehetővé teszi, hogy több alkalmazás, forrás és operációs rendszer fusson egyszerre, a hibrid és kollaboratív oktatás segítéséért.* Az alapértelmezetten túli tanulási eszközök közé tartozik az EZWrite 6 felhőalapú tábla, a Google Classroom integráció és a Kahoot! oktatási játékosító alkalmazás, amely osztott képernyős módban futhat videokonferenciával, webböngészőkkel és bármilyen más tartalommal egy opcionális OPS slot-in PC-ről vagy a BenQ InstaShare 2 vezeték nélküli képernyőmegosztó szoftveréről.

Átfogó ClassroomCare® technológia

A TÜV Rheinland által is elismert közönséges kórokozókkal szembeni 99,9%-os hatékonyságáért a BenQ RP03 interaktív kijelzők nanoionos ezüstrészecskéket használnak az érintőképernyőn, az elülső portokon, az interaktív tollakon és a távirányítón, hogy minden érintkezési ponton megvédjék a diákokat és a tanárokat.

Az oktatásra szánt RP03 interaktív kijelzőket levegőminőség-érzékelőkkel is felszerelték, amelyek ellenőrzik a szén-dioxid (CO2), a formaldehid (CH2O), az illékony szerves vegyületek (TVOC) és a részecskék (PM2,5 és PM10) szintjét az osztálytermekben, automatikusan felszabadítva a negatív ionokat a szennyezés csökkentéséhez, ha a részecskeszintek túllépik a megengedett értékeket. Egy OPS slot-in PC-vel együtt az RP03 érzékelői akár a HVAC-kal és más eszközökkel is szinkronizálhatnak az Azure IoT-n keresztül, hogy tiszta levegőt biztosítsanak a hallgatók ébersége, kényelme és hosszú távú légzési egészsége érdekében.

A ClassroomCare® elismert, tükröződésmentes, villódzásmentes és gyenge kék fényű technológiáinak bővítéséhez, az RP03 interaktív kijelzők mostantól hardveralapú kékfénycsökkentést alkalmaznak a szoftveres kékfénycsökkentésre jellemző mesterséges sárga árnyalat nélkül, így az interaktív kijelzők között a világ elsőként megkapta az Eyesafe Vision Health Advisory Board hitelesítését.

A hibrid- és távoktatást megkönnyítő RP03 interaktív kijelzők dedikált kameraportot és nyolc mikrofontömböt is biztosítanak visszhang- és zajcsökkentéssel, valamint több előlapi porttal érkeznek az USB-C, HDMI, Touch/HID és NFC egyérintéses hozzáféréshez. Az oktatók és a rendszergazdák a BenQ Account Management System (AMS) előnyeit is élvezhetik, amely gyors hozzáférést biztosít a személyre szabott felhőalapú tananyagokhoz, az X-Sign Broadcast központi programozáshoz és értesítésekhez, valamint az Eszközkezelő Megoldáshoz (DMS) a több távoli kijelző és az automatikus háttérben futó OTA firmware frissítések kezeléséhez.

Ha szeretnél többet megtudni a BenQ interaktív oktatási kijelzőiről, kérjük, látogass el a https://www.benq.com/en-eu/business/ifp/education.html oldalra.

*A Dolby Digital Plus hitelesítés és a többablakos funkció 2022. harmadik negyedévben lesz elérhető.