2022, október 19., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózati és tárolási megoldások vezető innovátora, a mai napon két új termékkel bővítette a QHora routersorozatot – QHora-322 és QHora-321 – a tökéletes, nagy sebességű vezetékes hálózati teljesítmény biztosításáért. Következő generációs SD-WAN routerként mindkét modell vállalati szintű Mesh VPN-hálózatot és vezetékes kapcsolatot biztosít. Azoknak a vállalkozásoknak és otthoni felhasználóknak, akik egy biztonságos hálózati élményt és független hálózati szegmenseket szeretnének kiépíteni a NAS-rendszerük és IoT-környezetük számára, erősen ajánlott a QHora router közvetlen csatlakoztatása egy NAS-hoz vagy IoT-eszközhöz (bármilyen márkájú) a távoli hozzáférés és biztonsági mentés biztosítása érdekében VPN segítségével.

A vállalati szintű négymagos processzorral érkező QHora-322 három 10 GbE és hat 2,5 GbE porttal, míg a QHora-321 hat 2,5 GbE porttal rendelkezik. Mindkét QHora modell rugalmas WAN/LAN konfigurációt kínál az optimalizált hálózati telepítéshez, a nagy sebességű LAN-kapcsolathoz, az egyszerűsített helyszínek közötti fájlátvitelhez, a különböző szegmensek független működéséhez és az automatikus több helyszínes mesh VPN-hez. Ezenkívül mindkét QHora modell lehetővé teszi az összekapcsolt mesh VPN-topológiát a QuWAN segítségével (QNAP SD-WAN technológiája), hogy megbízható hálózati infrastruktúrát nyújtson a sávszélesség rangsoroláshoz, az automatikus WAN-feladatátvételhez és a központosított felhőmenedzsmenthez.

„Az adatbiztonság elsődleges szempont a szervezetek és az otthoni felhasználók számára. A távoli hozzáférés védelme és a lehetséges támadások megelőzése érdekében erősen ajánljuk a QHora router közvetlen csatlakoztatását a NAS-hoz. Az olyan további funkciókkal, mint például a tűzfal és az SD-WAN által biztosított IPsec VPN, a QHora routerek biztonságos hálózati élményt nyújtanak, valamint hatékonyan csökkentik a rosszindulatú programok és zsarolóprogramok által okozott adatvesztés veszélyét” – nyilatkozta Frank Liao, a QNAP termékmenedzsere.

A QHora routerek a QuRouter operációs rendszert használják, amely egy felhasználóbarát, webalapú grafikus felületet biztosít a mindennapi hálózatkezelési feladatok elvégzéséhez. A QHora-322 és a QHora-321 egyaránt a legmodernebb hálózati biztonsági technológiákat alkalmazza, ezzel megerősítve a hozzáférés biztonságát a vállalati VPN és a peremhálózati kapcsolatok között. További funkciók közé tartozik a weboldalak szűrése, a VPN-kliens, tűzfalak, portátirányítás és a hozzáférés kezelése is, amelyek segítségével hatékonyan szűrheted és blokkolhatod a nem megbízható kapcsolatokat és a bejelentkezési kísérleteket. Az SD-WAN emellett IPsec titkosítású VPN-nel, mély csomagellenőrzéssel és L7 tűzfallal is rendelkezik a VPN biztonságának megőrzéséhez. A QuWAN Orchestratorral párosítva mindkét QHora modell segít a vállalkozásoknak a rugalmas és megbízható, következő generációs hálózat kialakításában.
A modern irodákhoz, IoT-hez és zajra érzékeny környezetekhez tervezett QHora-322 és QHora-321 majdnem teljesen zajmentes kialakítással rendelkezik, amely hűvös, stabil és halk működést biztosít nagy terhelés mellett is. Mindkét QHora modell modern dizájnnal érkezik, így esztétikailag tökéletesen illeszkednek az otthoni vagy irodai környezetbe is.

Legfőbb tulajdonságok QHora-322
Négymagos processzor, 4 GB RAM; 3 x 10 GBASE-T port (10G/ 5G/ 2,5G/ 1G/ 100M), 6 x 2,5 GbE RJ45 port (1G/ 100M/ 10M); 1 x USB 3.2 Gen 1 port. QHora-321
Négymagos processzor, 4 GB RAM; 6 x 2,5 GbE RJ45 port (1G/100M/10M); 1 x USB 3.2 Gen 1 port.

Elérhetőség
Az új Qhora-322 és QHora-321 routerek már elérhetők. Ha szeretnél többet megtudni a QNAP teljes kínálatáról, kérjük, látogass el a www.qnap.com oldalra.