A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora örömmel jelenti be az új európai központjának felavatását a németországi Willichben, Düsseldorf városához közel. Az épület a QNAP európai központjaként, logisztikai- és szervizközpontként szolgál, amely tovább bővíti a működési kapacitást és megerősíti a vállalat elkötelezettségét az európai tevékenységeinek hosszú távú fejlesztése iránt. Az új épületet a QNAP GmbH, a QNAP európai tevékenységéért felelős leányvállalata fogja üzemeltetni.

Az épület egy háromszintes konstrukció, amely modern irodahelyiségekből, oktatási létesítményekből, raktárból, rakodótérből, valamint egy elektrosztatikus kisülésű (ESD) padlóburkolattal ellátott szervizterületből áll. A WiFi 6 hálózat ultra nagy sebességű optikai gerinchálózattal és további vezetékes adatportokkal az egész épület területét lefedi. Az épület teljes területén korszerű biztonsági rendszert építettek ki. Ezzel a több mint 11 millió eurós befektetéssel a QNAP képes több európai telephelyét egyetlen területre összevonni, növelve a hatékonyságot és jobb felhasználói élményt nyújtva disztribúciós partnereinek, felhasználóinak és alkalmazottainak.

„Lenyűgöző volt nézni a QNAP új épületét, ahogyan ennyire gyorsan „növekszik” – a város polgármesterként pedig természetesen nagyon boldog vagyok, hogy Willich városa egy ilyen ígéretes, neves és minőségtudatos cég épületének adhat otthont” – nyilatkozta Christian Pakusch, Willich város polgármestere.


„Ahogy tovább növekszünk az európai piacon, a QNAP egy újabb lépést tesz vállalati társadalmi felelősségvállalása teljesítéséért helyi befektetésekkel és több helyi tehetség felvételével” – nyilatkozta Teddy Kuo, a QNAP Systems, Inc. elnöke, majd hozzátette: „mindez pedig a jobb felhasználói élmény biztosításának és a QNAP jövőbeli fejlesztéseinek sarokkövét állította be.”

Az építkezés során a helyi hatóságok és számos beszállító ajánlotta fel a segítségét, hogy a COVID-19 és az általános anyaghiány közepette felgyorsítsák az új épület elkészülését. A QNAP szeretné megragadni az alkalmat, hogy kifejezze köszönetét az összes partnerétől kapott támogatásért.