022. május 16. – A kiemelkedő terméktervezésért járó Red Dot díjat minden évben a világ legjobb termékei kapják. A szervezet szerint a Red Dot zsűrije által kiválasztott termékek egyaránt lehetnek esztétikusak, funkcionálisak, okosak vagy innovatívak, azonban minden esetben igaz rájuk, hogy kiemelkedő dizájnt testesítenek meg. Idén a NETGEAR 12 terméket nyújtottunk be elbírálásra, amelyből a zsűri ezúttal tíz terméket díjazott: 

  • RAXE500 
  • Orbi SXK30 
  • Orbi Pro SXK80 
  • NETGEAR C6230 
  • NETGEAR Pro AV GSM4230P 
  • NETGEAR Pro AV GSM4248UX 
  • NETGEAR Pro AV MSM4214X 
  • Orbi RBK760 
  • Nighthawk Mk83 
  • Nighthawk RAX30 

2022-ben a Red Dot zsűrije 23 ország 48 szakértőjéből állt össze. Minden tag szakmailag, egyénileg és átfogóan értékelte az elbírálásra benyújtott termékeket. Csak azok a termékek kaptak díjat, amelyek a kiemelkedő tervezésüknek köszönhetően elnyerték a zsűri elismerését. 

Az egyes termékek nevezésének folyamata meglehetősen összetett. A nevezéshez részletezni kell a termék dizájnjának minden előnyét, beleértve azt, hogy miben fejlődött a korábbi verziókhoz képest, valamint arra is ki kell térni, hogy a termék miért érdemli meg az elismerést. Mindezen túlmenően minden nevezéshez tartozik egy fotósorozat, amelynek be kell mutatnia a tervezési jellemzőket, és egyértelműen meg kell fogalmaznia annak értékeit. 

„Az idei díjnyertes termékek színvonala lenyűgöző, innovatív, kiváló minőségű és jól megtervezett minden kategóriában” – nyilatkozta Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot alapítója és vezérigazgatója. „A Red Dot zsűrije, ahogy mindig, most is széles körű szakértői tudására és komplex felfogására támaszkodott a döntések meghozatala során, biztosítva ezzel a Red Dot jelölés értékének megőrzését.” 

A NETGEAR folyamatosan törekszik a kiváló tervezésű termékek fejlesztésére. Az elmúlt néhány évben arra helyezték a legfőbb hangsúlyt, hogy vezető szerepet töltsenek be a tervezésben a teljes iparágban. A vállalat házon belüli tervezőcsapata segítségével nagyon sok erőfeszítést tesz a termékek megjelenésének és érzetének javításáért. A NETGEAR folyamatosan új irányelveket és folyamatokat dolgoz ki, amelyek mindig magasabb szintre emelik a lécet a termékfejlesztéssel megfogalmazott elvárások kapcsán. Ezek az erőfeszítések továbbra is megtérülnek, hiszen a tervezőcsapat munkáját olyan rangos dizájnversenyeken ismerik el, mint a Red Dot. 

A nyerteseket két év után először a németországi Essenben, a Red Dot gálán hirdetik ki személyesen június 20-án. A nyertesek nevét ugyanezen a napon teszik közzé a www.red-dot.org oldalon is.