2022. március 24. – A Synology által fejlesztett Active Insight egy felhőplatform, amely az automatikus és valós idejű felügyeleti, védelmi és hibaelhárítási tanácsaival fenntarthatja a különböző helyszíneken működő NAS-rendszerek megfelelő állapotát és teljesítményét, valamint teljeskörű diagnosztikai adatok gyűjtésére is alkalmas. Az Active Insight segítségével a felhasználók időben kapnak értesítéseket és hibaelhárítási javaslatokat az esetlegesen felmerülő technikai problémákkal kapcsolatban.

Központi felügyeleti platform

Az Active Insight statisztikai adatok elemzésével segíti a rendellenességek diagnosztizálását a több helyszínen működő összekapcsolt NAS-készülékek  esetén. A felhasználók az összes elemzési információt felügyelhetik a központi irányítópultról és automatikus jelentéseket ütemezhetnek be, hogy mindig naprakész információval rendelkezzenek a rendszer állapotával kapcsolatban.

Teljes körű elemzés

Az Active Insight lehetővé teszi a Synology NAS-rendszerek állapotának ellenőrzését különböző mutatószámok és előzmények tendenciái alapján asztali számítógépen vagy mobileszközökön egyaránt. Ezeket az adatokat a munkaterhelések modellezésére és a teljesítményproblémák megoldására is lehet használni.

A hardver állapotának felügyelete

A felhasználók ellenőrizhetik a NAS-készülékek memóriahasználatát vagy megtekinthetik a processzorok aktuális teljesítményét és átlagos terhelését.

Tárhelyhasználat nyomon követése

Az eszköz valós idejű és korábbi adatfogyasztásának, az IOPS-teljesítményének megtekintésével, valamint a további rendelkezésre álló hasznos információ segítségével a felhasználók pontosabban kioszthatják az erőforrásokat és megtervezhetik azok használatát.

A hálózati teljesítmény kiértékelése

Lehetőséget nyújt az átviteli sebesség ellenőrzésére, valamint méri a hálózati fájlrendszerek késleltetését.

Védelmi szintek valós idejű mérése

A központi felügyelet az adatok és a hozzáférések védelmére is kiterjed, ezzel egyszerűbbé téve a többhelyszínes biztonsági mentési tervek megvalósítását és a potenciális biztonsági incidensekre történő gyors reakciót.

Biztonsági mentési feladatok

Lehetővé teszi a Hyper Backup feladatok ellenőrzését az összes készüléken.

Bejelentkezési kísérletek

A rendszer riasztást küld, ha rendellenes bejelentkezési tevékenységet észlel, a részletes naplók révén pedig a felhasználók gyorsabban reagálhatnak a potenciálisan veszélyes helyzetekben.

Intelligens hibamutatók

Az Active Insight a lehetséges rendszerhibára utaló jelzések azonosításával egészíti ki a mutatószám-elemzéseket. Az összesített statisztikai adatok figyelmeztetik a felhasználót, ha a készülékek veszélynek vannak kitéve.

Problémaelhárítási tanácsok

Részletes hibaelhárítási tanácsokat tartalmazó eseményértesítéseket állít össze minden alkalommal, amikor az Active Insight rendellenes működést észlel valamelyik felügyelt Synology NAS-készüléken.

Mindent az egyben  biztosító támogatás

Az Active Insight szolgáltatással rendelkező készülékekre vonatkozó hibajegyek automatikusan tartalmazni fogják a rendszerdiagnosztikai naplókat, így a Synology támogatási csapata gyorsabban meg tudja kezdeni a probléma kivizsgálását.

Elérhetőség

Az Active Insight béta változata már elérhető a támogatott DSM-alapú Synology NAS-rendszerekhez, amely ingyenesen kipróbálható. Ha szeretnél többet megtudni a Synology további megoldásairól, kérjük, látogass el a Synology.com oldalra.