2022. február 16., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. ma bejelentette, hogy kiterjesztette a műszaki segítségnyújtás és biztonsági frissítések hatályossági időtartamát az egyes End of Life (EOL) modelleknél, ezzel segítve a felhasználók védekezését a folyamatosan fejlődő biztonsági fenyegetésekkel szemben, továbbá hosszabb időt biztosítva az esetleges készülékcserék végrehajtására.

Előfordulhat, hogy az EOL-modellek számítási képessége már nem elegendő, kevés a beépített memóriájuk, nem kapnak naprakész komponens illesztőprogramokat, vagy más műszaki korlátokkal vagy elavult technológiával rendelkeznek. Ebből kifolyólag a QNAP rendszerint 4 évig tartja fenn a biztonsági frissítések szolgáltatását azoknál a termékeknél, amelyek átlépték az EOL dátumot. A QNAP 2022. októberéig meghosszabbította az egyes EOL-modellek biztonsági frissítéseinek támogatását, hogy segítsen a felhasználók készülékeinek védelmében a biztonsági fenyegetésekkel szemben.

A műszaki segítségnyújtás és a biztonsági frissítések kiterjesztett támogatási időtartama az alábbiak szerint érvényes:

CPU architektúraAz utolsó támogatott NAS OS verzió az adott modell eseténMeghosszabbított dátum
x86 alapú 64 bites
vagy ARM-modellek, amelyek támogatják a jobb oldalt felsorolt NAS OS valamelyik verzióját.
QTS 4.2.6
QTS 4.3.3
QTS 4.3.6
QTS 4.4.1
Hatályos 2022. októberéig

Az EOL modellek támogatása a magas szintű vagy kritikus biztonsági frissítésekre korlátozódik, amelyek a műszaki segítségnyújtás és a biztonsági frissítések kiterjesztett támogatási időtartamának végéig érvényesek. Annak érdekében, hogy a felhasználók hatékonyan védekezzenek a növekvő biztonsági fenyegetésekkel szemben, a QNAP azt javasolja, hogy a felhasználók ne csatlakoztassák az EOL-eszközeiket az internethez, valamint erősen ajánlja, hogy alkalmazzák a „Mi a legjobb gyakorlat a NAS biztonságának növelésére?” cikkben leírt lépéseket.

Ha szeretnéd látni az egyes EOL modellek „Műszaki segítségnyújtás és biztonsági frissítések” kiterjesztett támogatási idejét kérjük, látogass el a www.qnap.com/go/product/status oldalra.