2022. január 24., Eindhoven, Hollandia – A BenQ bemutatta a legújabb MOBIUZ gamer monitorát, az EX3210U-t, amely egy 32 hüvelykes IPS panelt alkalmaz, 4K felbontással, 144 Hz-es frissítési gyakorisággal és HDMI 2.1-gyel, hogy tökéletes audio- és vizuális élményt nyújtson a játékosoknak, a beépített intelligens AI funkciók pedig teljesen új szintre emelik a játékélményt. A BenQ továbbá bejelentette a monitor 27 hüvelykes változatát is EX2710U néven.

Mindkét monitor karcsú és vékony kijelzővel, 16:9 képaránnyal rendelkezik, miközben kiváló vizuális élményt nyújtanak a 4K UHD 3840 x 2160 felbontásnak köszönhetően. A prémium hangélményért a beépített treVolo hangszórók felelnek, emellett egy AI zajszűrővel ellátott mikrofon is integrálva lett, amely képes kiszűrni a környezeti zajokat.

A szélesebb látómező és a beépített DSP chipek részletgazdag képi megjelenítést biztosítanak tiszta és élénk grafikával, akadásmentes mozgással, fokozott mélységgel, tisztasággal, valamint felbontással. A frissítési gyakoriság 144 Hz, a villámgyors 1 ms válaszidő pedig kiküszöböli az elmosódást és a képi hibákat, így ideális megoldást jelentenek a legkülönfélébb játékokhoz, beleértve az EgoShoot-ert, az alkalmi játékokat és a SimRacing-et is. Az AMD FreeSync™ Premium PRO technológia támogatása pedig gördülékeny, tiszta és adásmentes játékélményt biztosít gyakorlatilag bármilyen képkockasebesség mellett.

A vizuális játékmenetet tovább javítja a Black eQualizer (a többi játékos jobb láthatósága érdekében a sötét helyszíneken), a Colour Vibrance (a játékon belüli színbeállításokhoz, amelyek megkönnyítik az ellenfelek láthatóságát) és a HDRi technológia, amely tovább optimalizálja a színeket és a kontrasztot a részletgazdag képminőség biztosítása érdekében.

Ezenkívül a 4K 120 Hz-es képfrissítésű üzemmód kompatibilis a PS5/Xbox Series X konzolokkal a HDMI 2.1 szabványnak köszönhetően. A monitorok emellett képesek a hangokat a játékok környezetéhez is igazítani. Kapcsold be a privát üzemmódot a hangok megfelelő irányból történő érzékeléséhez és a környezeti hangok szűréséhez! Az Omnidirectional mód kihangsúlyozza a környezeti hangot a jobb térhatás érdekében, ezzel életre keltve a játékot, így segítséget nyújt az ellenfelek helyzetének meghatározásában.

A két 2.1 csatornás, csúcskategóriás beépített hangszóró (2x 2 wattos hangszóró és egy 5 wattos mélynyomó) öt felhasználó által meghatározható hangbeállítást támogat, amelyek precíz magas hangokat, gazdag középtartományt és dinamikus mélyhatásokat tesznek lehetővé különféle játékok során.

A mellékelt távirányítóval pedig még egyszerűbbé válik a használat. Segítségével a felhasználók könnyedén válthatnak a különböző ablakok között, valamint a hang- és játékmódok beállítását is elvégezhetik a szoba bármely pontjáról.

beépített Scenario Mapping még intuitívabbá teszi a MOBIUZ monitorok használatát, hiszen azok automatikusan kiválasztják a felhasználó által preferált beállításokat a társított bemenetek alapján. Ezenkívül az 5 irányú navigációs kar segítségével a játékosok hozzáférhetnek a Quick OSD-hez, amelyek azonnali beállításokat tesznek lehetővé. A Quick OSD és a Scenario Mapping kombinált kényelmével műfajtól függetlenül is tökéletes élményben lehet részed.

A két új modell támogatja a BenQ EyeCare technológiát, amelyek hatékony védelmet nyújtanak a szemfáradtság ellen, még hosszabb játékmenetek során is. A TÜV Rheinland a monitorokat flicker-free™, alacsony kék fény kibocsátású megoldásoknak minősítette, ami jelentősen javítja a vizuális élményt a felhasználó számára. Ezt kiegészítve a BenQ Brightness Intelligence Plus technológiája automatikusan beállítja a képernyő fényerejét a környezeti fényviszonyoknak megfelelően.

Az BenQ MOBIUZ EX3210U már előrendelhető a BenQ online boltjában 1299 € ajánlott fogyasztói áron. A MOBIUZ EX3210U és az EX2710U piaci megjelenése 2022 első negyedévében várható.

További információ a BenQ MOBIUZ EX3210U-ról: www.benq.com/en-eu/monitor/gaming/ex3210u.html

MOBIUZ Twitter: @MOBIUZGamingEU