A NETGEAR folyamatosan bővülő szolgáltatás kínálatát olyan eszközökkel egészítették ki, amelyek segítségével az otthoni játékosok profi gamerré válhatnak

2022. január 20., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR) a játékélményt javító hálózati termékek vezető gyártója bejelentette az új NETGEAR Game Booster-t, – egy olyan funkciókban gazdag szolgáltatás – amely elérhetővé teszi az Orbi készülékekre a Nighthawk Pro Gaming sorozatú routerek kifejezetten játékokhoz tervezett eszközeit a hálózati teljesítmény javítása és a késleltetés csökkentése érdekében.

Világszerte több milliárd felhasználó játszik rendszeresen videojátékokkal. A világjárvány és folyamatos korlátozások bevezetése pedig még magasabbra növelték ezeket a számokat, amint kifejezetten jól mutat a különböző streaming platformok, például a Twitch és a YouTube Gaming növekedése is. A NETGEAR Nighthawk Pro Gaming routerek, amelyek kifejezetten játékokhoz tervezett szoftverrel rendelkeznek már régóta segítik a profi vagy hardcore játékosokat, azonban kutatásaink során kiderült, hogy az Orbi rendszereket használó háztartások 60%-ában legalább egy olyan felhasználó található, aki rendszeresen játszik konzolos vagy PC-s játékokkal. Nekik fejlesztettük ki a NETGEAR Game Booster szolgáltatást.

A játékosok tudják, hogy a tökéletes időzítés kulcsfontosságú, egy nagy teljesítményű PC vagy prémium játékkonzollal mellett pedig a minőségi WiFi is kritikusan fontos része az élménynek, hiszen akár egy másodperc töredéke is különbséget jelenthet a győzelem és a vereség között. A DumaOS által vezérelt NETGEAR Game Booster három alapvető beállítást tartalmaz, amelyek mindegyike egyszerűen konfigurálható az Orbi alkalmazásból. Ezek közvetlenül befolyásolják a játékosok által leginkább problémásnak megnevezett faktort, a késleltetést. A Ping Heatmap és Geo-Filter segítségével a szolgáltatás lehetővé teszi a legjobb játékszerverek kiválasztását a népszerű játékok esetén, ezáltal akár 93 százalékkal is csökkentve a ping értékét. Ezek mellett a Network Priority segít a hálózati sávszélesség prioritásának beállításában a játékeszközök és -alkalmazások számára.

A Game Booster beépített Adblocker-t is tartalmaz, amely egy új funkciónak számít, ráadásul nemcsak PC és játékkonzol esetén előnyös a használata, hanem bármilyen más készüléknél is. Az Adblocker nemcsak blokkolja a nem kívánatos hirdetéseket, hanem korlátozza a különféle webhelyekről történő követést is. A tiltólista rendszeresen frissül, a felhasználók pedig az Orbi alkalmazáson keresztül személyre szabhatják a blokkolni kívánt domaineket, valamint az aktív eszközöket is.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy bővítsük a szolgáltatásaink portfólióját, hogy ezzel is több értéket adjunk hozzá az ügyfeleink online élményéhez” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR csatlakoztatott otthoni eszközök és szolgáltatások részlegének elnök-igazgatója. „Orbi ügyfeleink megtanították nekünk, hogy nem kell profi játékosnak lenned ahhoz, hogy úgy eredményes legyél, így rendkívüli örömmel tölt el minket, hogy a NETGEAR Game Booster-rel a kezükbe adhatjuk a játékteljesítmény befolyásolásának hatalmát.”A NETGEAR Game Booster legfőbb tulajdonságai:

Ping Heatmap/ping hőtérkép: Tekintsd meg a kedvenc játékaid szervereinek ping-arányait, hozz létre egy ping ütemezést és nézd vissza a rögzített előzményadatokat a megfelelő szerver kiválasztásához.

Geo-Filter/földrajzi szűrő: Drámai módon csökkenti a késleltetést a megfelelő szerver kiválasztását követően. Válassz szervereket a távolság és a ping alapján Geo-Filter vagy Geo-Fencing módban. Jelöld be a szerverek határait a térképen és zárd ki azokat, amelyek instabil kapcsolattal rendelkeznek.

Network Priority/hálózati prioritás: Amikor egyszerre több készülék használja az internetet, a torlódások lassítják a kapcsolatot. Küszöböld ki egyszerűen a késleltetést a sávszélesség-használat kiosztásával és rangsorolásával az otthonodba, és tedd elsődleges priorítássá a játékaidat.

Bandwidth Allocation/sávszélesség kiosztás: Konfiguráld a sávszélességet az összes alkalmazás és csatlakoztatott eszköz esetén. Egyaránt szabályozhatod az egyes fogadott sávszélességet, valamint beállíthatod a letöltési és feltöltési sebességet is.

Traffic Prioritization/gorgalom priorizálása: A játékforgalmat a rendszer automatikusan észleli és rangsorolja. Hozz létre különböző szabályokat a szolgáltatásokra és a portokra az adathasználat alapján.

Ár és elérhetőség

A NETGEAR Game Booster eleinte az Orbi Tri-band WiFi 6 mesh rendszereken (750-es és 850-es sorozat), majd az Orbi Quad-band WiFi 6E rendszeren (960-as sorozat) válik elérhetővé az Orbi App-on belül. A szolgáltatás 2022 első negyedévében indul el, évente pedig 49,99 dollárba kerül a 30 napos ingyenes próbaidőszak lejáratát követően.