A NETGEAR teljes otthoni hálózati portfóliója Innovációs kitüntetést kapott a CES 2022 kiállításon

2022. január 14., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), az emberek életét egyszerűsítő, díjnyertes, csatlakoztatott hálózati termékek vezető gyártója örömmel mutatta be a díjnyertes WiFi 6E kínálatának legújabb kiegészítését, a Nighthawk® RAXE300 WiFi routert. A Nighthawk® RAXE500 sikerére építve, amely 2021-ben CES Innovációs kitüntetést is kapott, az új Nighthawk RAXE300 tri-band WiFi 6E router akár 7,8 Gbps sebesség biztosítására is képes, miközben lehetőséget nyújt az interferencia- és hálózati torlódásmentes 6 GHz-es sáv használatára.

A világjárvány terjedése még nagyobb kihívást jelentett a WiFi hálózatok számára, hiszen a munkavégzés, a tanulás és a videók streamelése továbbra is példátlan követelményeket támaszt az otthoni WiFi hálózatokkal szemben. A csatlakozott, modern háztartásokban található eszközök folyamatosan küzdenek a sávszélességért egyetlen, zsúfolt WiFi hálózaton, így szükségessé vált az új frekvenciasáv, a 6 GHz-es WiFi rádióhullám bevezetése. A NETGEAR WiFi 6E úgy oldja meg az adatforgalmi problémákat, hogy feloldja a korábban nem elérhető 6 GHz-es WiFi frekvencia használatát, amely a nagyobb sebesség és megbízhatóság mellett kibővíti az egyszerre csatlakoztatható eszközök számát is.

WiFi 6E alapú

A CES 2022 innovációs díjjal kitüntetett Nighthawk RAXE300 tri-band WiFi router 7,8 Gbps kombinált WiFi-sebességet, valamint az új 6 GHz-es frekvencia használatát biztosítja a felhasználók WiFi 6E készülékei számára, ezzel megfelelve a sávszélesség-igényes alkalmazások követelményeinek.  A Nighthawk sorozatú routerek legújabb tagja a nyolc WiFi adatfolyammal gigabites WiFi sebességet biztosít akár 240 négyzetméternyi területen is.

A router hat optimalizált antennát tartalmaz a páratlan WiFi jelerősség, lefedettség és teljesítmény biztosítása érdekében. Ezenkívül rendelkezik egy 2,5 Gigabites Ethernet porttal is, amely lehetővé teszi a több gigabites internetkapcsolat használatát a nagy hálózati sebességű Pc-k vagy hálózati adattárolók számára. A routeren emellett 5 db 1 Gbps sebességű Ethernet port található, amely támogatja a további otthoni eszközök és IoT-hubok csatlakoztatását. A RAXE300 remekül kiegészíti a NETGEAR jelenlegi, okosotthonok számára készült WiFi 6E kínálatát, amely magában foglalja a RAXE500-at és a nemrég bejelentett Orbi Quad-Band Mesh WiFi 6E rendszert (RBKE963), amely szintén innovációs kitüntetésben részesült a 2022-es CES kiállításon.

„Manapság rengeteg felhasználó frissíti 1 Gb/s-nál nagyobb csomagra az otthoni internet-szolgáltatásukat, így érthető módon nem szeretnék, ha a hálózat sebességét a régebbi WiFi 5-kapcsolatok korlátozzák.” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR csatlakoztatott otthoni termék- és szolgáltatás részlegének elnöke és igazgatója. „Nighthawk WiFi 6E routereink segítenek a több gigabites sebesség biztosításában a WiFi 6 és legújabb WiFi 6E eszközök számára a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében.”Legfőbb jellemzők:

WiFi 6E támogatás – A jövőbiztos, élvonalbeli WiFi 6E akár 200%-kal növeli a WiFi sebességét, kapacitását és a sávszélességét a WiFi 5-höz képest.

Exkluzív NETGEAR tervezés és 6 optimalizált beépített antenna – Páratlan jelerősség, lefedettség és teljesítmény a NETGEAR szabadalmazott WiFi optimalizálásával, valamint a RAXE300 router „szárnyaiba” rejtett hat antenna segítségével.

Több gigabites kapcsolat – Használd a 2,5 G Ethernet portot vagy a 2 Gbps link aggregálást a nagyobb LAN sebesség eléréséhez.

8 adatfolyamos tri-band sebesség és lefedettség – 8 WiFi adatfolyam (két 6 GHz-es, négy 5 GHz-es és két 2,4 GHz-es adatfolyam).

Díjnyertes NETGEAR szolgáltatások – A NETGEAR Armor robusztus és hatékony védelmet biztosít a hackerekkel és vírusokkal szemben, a NETGEAR Smart Parental Controls pedig egyszerű tartalomkezelést biztosít a gyermekek okoskészülékein. A szolgáltatások a Nighthawk® applikációban érhetők el.

Ár és elérhetőség

A Nighthawk® RAXE300 tri-band WiFi 6E router 2022 első negyedévében lesz elérhető a NETGEAR.com oldalon és a hivatalos viszonteladók kínálatában 399,99 USD ajánlott fogyasztói áron.