2021. december 17. – Az online fenyegetések mindenhol jelen vannak. Életünk nagy részét az interneten töltjük, így egyértelmű, hogy minden alkalommal, amikor internetezel, a személyes adataid veszélyeknek vannak kitéve. Manapság már szinte minden otthonban legalább egy IoT (Internet of Things) eszköz található, ezek közül pedig sok nem rendelkezik beépített biztonsági funkcióval, ez pedig a teljes otthoni hálózatot sebezhetővé teheti. A NETGEAR az Armor szolgáltatásával nyújt hatékony védelmi megoldást.

Védd meg otthonodat az online fenyegetésekkel szemben

A legjobb védelem kétrétegű megoldást biztosít. Az első réteg aktívan keresi a fenyegetéseket, az anomáliákat és a gyanús forgalmat, a második pedig megvédi minden készülékedet a fenyegetésektől, amelyek megpróbálják tönkretenni a hálózat adatvédelmét és biztonságát.

A NETGEAR Armor is ezt a kétrétegű megoldást alkalmazza a szolgáltatás indulása óta. A Bitdefender technológiáit használó NETGEAR Armor díjnyertes védelemmel biztosítja a csatlakoztatott eszközök megfelelő védelmét.

A NETGEAR Armor fenyegetés- és sebezhetőségértékeléssel, valamint webvédelemmel és eszközkezeléssel biztosítja a hálózat védelmét. A Bitdefender Total Security megvédi a készülékeidet a világ bármely pontján.

Az Armor az IoT-eszközöknek is hatékony védelmet nyújt

Az IoT eszközök jelentősen megkönnyítették az otthoni életet a fűtés/hűtés intelligens vezérlésével, a bébiőrökkel, az intelligens tűzjelzőkkel és ajtózárakkal, a fitneszkövetőkkel, az edzőkészülékekkel, valamint a kamerákkal és más biztonsági berendezésekkel. A legtöbb ilyen készülék azonban nem rendelkezik saját védelemmel a fenyegetésekkel szemben. Mivel az említett eszközök egyre népszerűbbé válnak a háztartásokban, ezek kiskaput kínálnak a hackerek számára is a hálózat megfertőzéséhez.

A NETGEAR Armor új kibővített hálózatvédelmi funkciókkal bővül

Az Érzékeny Adatvédelmi Mechanizmus blokkol minden olyan kísérletet, amely nem titkosított kapcsolatokon keresztül küldi el a bankkártyák adatait, az SSN azonosítókat, valamint a felhasználónevek/jelszavak kombinációit. Amennyiben nem HTTPS kezdetű weboldalon tartózkodsz, az érzékeny adatok küldésére irányuló kísérleteket a rendszer egy figyelmeztető oldalra irányítja át, ezzel megakadályozva, hogy a kiberbűnözők ellopják azokat.

Az Anomália-észlelés megtanulja, hogyan használod a csatlakoztatott készülékeidet egy átlagos napon. Ezt fejlett gépi tanulási algoritmusok és felhőkorreláció segítségével teszi. Bármi, ami eltér a megszokottól, arról a rendszer figyelmeztetést fog küldeni.

Brute Force védelem hatékony védekezési megoldást nyújt a régimódi túlterheléses kód-töréssel szemben. A NETGEAR Armor azonosítja ezeket a próbálkozásokat és blokkol minden további gyanús forrásból származó próbálkozást, valamint értesíti a felhasználókat a támadással kapcsolatban. Ezt követően megakadályozza, hogy a botok a jövőben veszélybe sodorják a csatlakoztatott készülékeidet.

Az Exploit Prevention a html-kód, az SQL-kód, a cookie-k és más, a webhelyen található kódok segítségével azonosítja és blokkolja az adathalász kísérleteket. A sebezhetőségeket kihasználó támadások megpróbálják becsapni az készülékeket, és megbízható kódsornak tűnve okoznak károkat a felhasználók eszközein. Ezek közé a fenyegetések közé tartoznak a parancssorokból futtatott támadások, a helyi fájlfertőzési támadások és még sok más. Díjnyertes vírusirtó algoritmusok lehetővé teszik az Armor számára, hogy olyan észlelési információkra keressen rá, amelyek felfedik az ilyesfajta támadási kísérleteket.

DDoS Észlelés és Védelem megakadályozza és védi a routereket vagy felhő infrastruktúrákat túlterheléses (DDoS) támadásokkal szemben. A DDoS támadások több forrásból származó kérésekkel árasztják el a hálózatot. Ezek a kérések egyenként jóindulatúak, de együttesen túlterhelik a rendszert, amely a hálózat, szerver, weboldal vagy szolgáltatás összeomlásához vezethet. A NETGEAR Armor folyamatosan elemzi a hálózati forgalmat és megvizsgálja a DNS-, TCP-, SYN- szivárgásokat, valamint az ICMP-adatokkal kapcsolatos csomaginformációk szivárgását is. Ha a rendszer olyan bejövő adatcsomagokat azonosít, amelyek összehangolt támadásnak tűnnek, azonnal blokkolja a kapcsolatot és leállítja a támadást.

Ez a védelmi megoldás a NETGEAR eddigi legrobusztusabb ajánlata. A NETGEAR Armor világszínvonalú védelmet nyújt a legáltalánosabb fenyegetésektől kezdve a legveszélyesebb támodásokig. A NETGEAR Armor hatékony védelmet biztosít a nap 24 órájában. A NETGEAR Armor kibővített funkciói már több terméken is elérhetők. Tudj meg többet a Netgear.com oldalon.