Az Orbi mesh rendszer szupergyors 5G sebességet és kategóriájában vezető WiFi kapcsolatot biztosít a megbízható online élmény érdekében

2021. november 18., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), az emberek hétköznapi életét egyszerűsítő, díjnyertes, csatlakoztatott termékek vezető gyártója bemutatta az otthoni és irodai felhasználásra szánt első 5G tri-band WiFi 6 Mesh rendszerét. A márka Orbi termékcsaládjának legújabb tagja, a NETGEAR Orbi 5G WiFi 6 mesh rendszer (NBK752) nagy sebességű 5G internetetkapcsolatot biztosít, különösen azoknak, akik korlátozott vagy nem megbízható vezetékes szolgáltatást használnak.

Világszerte, több millió embernek nincs hozzáférése szélessávú vezetékes internetszolgáltatáshoz. Számos otthon és vállalkozás található olyan területeken, ahol korlátozott vagy nem megbízható (DSL, műholdas) internetszolgáltatás érhető csak el, így előfordulhat, hogy ezeken a helyeken elsődlegesen mobil hotspotokat használnak az internetcsatlakozáshoz. A több tucat okoseszközzel rendelkező modern háztartásoknak azonban erőteljesebb hálózatra van szükségük, mint amit egy hotspot nyújtani tud. Emellett az LTE hálózat sebessége lassú lehet, különösen csúcsidőben. A megbízható internetkapcsolattól függő otthoni vállalkozások esetében a korlátozott szélessávú lehetőségek visszafoghatják a produktivitást is.

A mobilszolgáltatóknál már széles körben elérhető 5G lefedettséggel a nagy sebességű internetkapcsolat napról napra elérhetőbbé válik. Ennek hatására a NETGEAR bemutatta az iparág első 5G tri-band mesh rendszerét, amely egyesíti a szupergyors 5G mobilkapcsolatot a NETGEAR díjnyertes Orbi WiFi 6 mesh rendszerével, hogy hihetetlenül gyors sebességet és felülmúlhatatlan teljesítményt nyújtson alacsony késleltetéssel megszakítás nélkül. Az új Orbi NBK752 mesh rendszer „feladatátvételi” funkcióval is rendelkezik, így ha a vezetékes internetkapcsolat meghibásodik, azonnal képes átkapcsolni 5G üzemmódba. Rugalmasságából adódóan ideális megoldást kínál másodlagos otthonokhoz, nyaralókhoz, ideiglenes munkaterületekhez, továbbá bárhol máshol is használható, ahol nincs szükség a vezetékes internetkapcsolatra az év minden napján.

Az Orbi NBK752 mesh rendszer képes egész otthonokat lefedni megbízható WiFi kapcsolattal, legyen szó akár egy nagyvárosi albérletekről, vagy akár vidéki családi házakról, a tri-band (háromsávos) kialakításának köszönhetően pedig dedikált WiFi kapcsolatot biztosít a szatellitek közötti kommunikációhoz, hogy szupergyors sebességet nyújtson, függetlenül attól, hogy hány eszköz csatlakozik egyszerre.

„Vezető hálózati készülékgyártóként továbbra is izgalmas új megoldásokat hozunk a piacra, amelyek a legmodernebb technológiát hasznosítják, hogy megfeleljenek az ügyfeleink változó igényeiknek, ez alól pedig az Orbi 5G WiFi 6 mesh rendszer sem jelent kivételt.” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR csatlakoztatott otthoni termékeivel és szolgáltatásaival foglalkozó részlegének elnöke és igazgatója. „Amikor a megbízható otthoni WiFi nemcsak a munka és a tanulás, hanem minden más tevékenységünk szempontjából kritikus fontosságú, a felhasználók a legkiválóbb internetkapcsolatot érhetik el az Orbi terméksorozatunk legújabb kiegészítésével.”A NETGEAR Orbi 5G WiFi 6 mesh rendszer (NBK752) legfőbb jellemzői:

  • 5G sebesség az otthonodban: Az 5G a 4G sebességének és kapacitásának akár 10-szeresét kínálja, így gyorsabb kapcsolatot biztosít még a sűrűn lakott területeken is. Az 1 ms-os késleltetéssel pedig az 5G rendkívül gyorsnak minősül, így akár játékokhoz is használható.
  • Következő generációs WiFi: A WiFi 6 lehetővé teszi több eszköz egyidejű csatlakozását anélkül, hogy az negatívan befolyásolná a hálózat sebességét és megbízhatóságát, így a család minden tagja egyszerre szörfölhet az interneten.
  • Tri-band technológia: A tri-band WiFi a router és a szatellit közötti egy dedikált WiFi kapcsolatot hoz létre, hogy maximális sebességet és teljesítményt biztosítson az egész otthonodban.
  • Vezeték nélküli lefedettség: Az 5G teljesen vezeték nélkül működik, így tökéletes nagy sebességű megoldást kínál azokon a területeken, ahol erőteljes mobilhálózati lefedettség áll rendelkezésre és nincs megbízható kábeles vagy DSL internetszolgáltatás.
  • Rugalmas működés: Az router visszafelé kompatibilis az LTE hálózatokkal is, így biztonsági megoldásként is használhatod, ha a vezetékes szolgáltatásban hiba lépne fel. Ha pedig az 5G hálózat fejlesztése során az otthonodban is elérhető lesz az új szolgáltatás, a router képes lesz annak a használatára.
  • Nagy lefedettség: Ez a mesh rendszer egy routert és egy szatellitet tartalmaz, amely 465 m2-es lefedettséget biztosít. A lefedettség bővítése további szatellitek megvásárlásával valósítható meg.
  • Egyszerű beállítás és kezelés: Az Orbi alkalmazással könnyedén beállíthatod a routeredet, távolról kezelheted hálózatot, szüneteltetheted az internetet bármely csatlakoztatott eszközön, továbbá akár nyomon is követheted internetes adathasználatot az alkalmazás segítségével.

A legmodernebb biztonság:

Az Orbi 5G WiFi mesh rendszer (NBK752) mindemellett ingyenes 30 napos NETGEAR Armor™ próbaidőt is biztosít, hogy megvédje a csatlakoztatott készülékeket az online fenyegetésekkel szemben. A hagyományos víruskereső termékektől eltérően, a NETGEAR Armor a routerbe van beépítve, amely egyfajta védőbuborékként szolgál a hálózaton lévő összes eszköz számára, beleértve az okostévéket, biztonsági kamerákat, játékkonzolokat, okoshangszórókat, streaming lejátszókat, táblagépeket, számítógépeket, okostelefonokat és más intelligens otthoni kiegészítőket, anélkül, hogy több szolgáltatásra kellene előfizetni.

Elérhetőség

A NETGEAR Orbi 5G WiFi 6 mesh rendszer (NBK752) már elérhető a NETGEAR.com oldalon.