Zökkenőmentes és biztonságos adatkapcsolat a home officeban dolgozó munkavállalók számára

2021. október 26., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), a KKV-kat, valamint a nagyvállalatokat ellátó hálózati termékek vezető gyártója örömmel jelentette be Insight Business VPN elérhetőségét, amely kiegészítő szolgáltatást nyújt az Orbi Pro WiFi 5 (SRK 60) és WiFi 6 (SXK 80) üzleti mesh rendszerekhez.

Az Insight Business VPN lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára, hogy kiterjesszék vállalati hálózataikat az alkalmazottak távoli és otthoni irodáira, miközben biztosítják a hálózat minden pontjának biztonságát és központi felügyeletét.

A NETGEAR Insight Business VPN titkosított, megbízható és tartós VPN kapcsolaton keresztül köti össze a távoli irodák és az otthonról dolgozó (WFH) felhasználókat a vállalati WiFi hálózattal (SSID). Az Insight Business VPN a biztonság és a könnyű használat egyedülálló kombinációját biztosítja. Az otthoni WiFi munkahálózat külön virtuális vezetékes hálózatként (VLAN) kerül konfigurálásra a vállalati VPN-hez, amely teljesen elkülönítve fut az otthoni hálózattól egy másik elszigetelt VLAN segítségével. Amennyiben a központban és a távoli helyszíneken ugyan azt az SSID-t használják, amellett, hogy könnyedén használható és biztonságos végfelhasználói környezetet biztosít, megkönnyíti az adminisztrátorok számára a karbantartást is.

Ezenkívül a NETGEAR Insight Business VPN ideális megoldást kínál azoknak a menedzselt szolgáltatásnyújtóknak (MSP-k), akiknek több webhelyről otthoni hálózatot kell biztosítaniuk és kezelniük az üzleti ügyfeleik számára.

Egyszerű beállítás adminisztrátoroknak, amely nem kíván felhasználói beavatkozást

A rendszergazdák feladata az üzleti VPN konfigurálása a központi Orbi Pro egységen és a távolról dolgozó alkalmazottak készülékein is, mielőtt azokat kiadnák a munkavállalók számára. A távoli és otthoni helyszíneken elhelyezett Orbi Pro egységek a bekapcsolás után ugyanazt a vállalati SSID-t használva kapcsolják össze az alkalmazottakat a székhellyel, miközben képesek az általános Orbi Pro routerek otthoni WiFi hálózati funkcióit is ellátni. A kapcsolat titkosított és megbízható, nem igényel ismételt hitelesítést sem, mindemellett pedig ugyanolyan szintű biztonságot és felhasználói élményt nyújt, mintha a munkavállaló a központból dolgozna.

Az SXK80 és SRK60 Orbi Pro rendszerek meglévő felhasználói egyszerűen engedélyezhetik az Insight Business VPN-t a legújabb a firmware frissítés letöltésével és telepítésével.

„Az otthoni munkavégzésre történő váltás során számos kihívással találkoztunk, beleértve a biztonsági aggályokat, valamint a produktivitási szint csökkenését a munkahelyi hálózathoz történő megbízhatatlan csatlakozásból kifolyólag.  A NETGEAR Insight Business VPN ezeket az aggályokat egy biztonságos és megbízható kapcsolattal oldja meg az Orbi Pro nagy teljesítményű üzleti WiFi mesh rendszereken, amely kiváló központi üzleti hálózati élményt teremt meg a felhasználók otthonaiban.” – nyilatkozta Douglas Cheung, vezető termékmenedzser.



A VPN kapcsolat létrehozásához Orbi Pro routerek (SXR80 és SRR60) használata szükséges a felhasználók otthonaiban és a központban egyaránt. Mindezek mellett az olyan funkciók, mint a VPN hozzáférés adminisztrálása csoportos/osztály szinten, az otthoni alkalmazottak vagy a távoli irodák VPN hozzáférésének kezelése, valamint a VPN teljesítményről szóló jelentések és értesítések fogadása egy egyszerűen használható adminisztrációs GUI felületen érhetők el.

Elérhetőség és árazás

A NETGEAR Insight Business VPN világszerte megvásárolható a NETGEAR Insight Cloud Portálon és a hivatalos viszonteladók kínálatában.

SKUVPN-kompatibilis kliensek maximális számaÁr(/év)
BV1Y1-10000S5 eszközre$160
BV9Y1-10000S45 eszközre$800
BV15Y1-10000S75 eszközre$1 200
BV25Y1-10000S125 eszközre$1 600
BV50Y1-10000S250 eszközre$2 000

Az NETGEAR Insight Business VPN egy előfizetés alapú szolgáltatás 30 napos ingyenes próbaidővel rendelkezik. A használatához NETGEAR Insight Premium (9,99 USD/év) vagy Pro (22 USD/év) előfizetés és egy Orbi Pro rendszer (SRK60) vagy router (SRR60) vagy egy Orbi Pro WiFi 6 mesh rendszer (SXK80 vagy SXR80) szükséges.

Ha többet szeretnél megtudni a NETGEAR Insight előfizetésekről és az Insight Business VPN-ről, kérjük látogass el ide: www.netgear.com/insight.