2021. október 22. – A Synology Inc., a hálózati adattárolók és készülékek vezető gyártója a tárolórendszerei és a DSM operációs rendszere folyamatos továbbfejlesztésével igyekszik eleget tenni az adattárolási igények növekvő elvárásainak. A Synology NAS rendszerek egyik legnagyobb előnye az, hogy az adatok egyszerű tárolásán kívül a rendszerek képesek a különböző digitális eszközök tartalmáról is biztonsági mentést készíteni a nagyobb védelem érdekében, beleértve a számítógépeket és laptopokat, a mobilkészülékeket és más hordozható tárolóeszközöket is.

Biztonsági mentés minden eszközről

A számítógépen/laptopon a felhasználók ütemezett biztonsági mentést állíthatnak be, vagy valós időben szinkronizálhatják adataikat, így a rendszer összeomlása és a zsarolóvírusok támadása esetén sem kell aggódniuk az adataik biztonsága miatt. A Synology Drive Client program egyaránt támogatja a Windows, a MacOS és a Linux alapú rendszereket is a széleskörű kompatibilitás biztosítása érdekében. A program segítségével automatikus biztonsági mentést lehet készíteni a teljes számítógépről akár akkor is, ha csak egyetlen fájl kerül módosításra, valamint akár időközönkénti ütemezett mentési feladatokat is be lehet állítani. A fájlok deduplikált változatainak megőrzése továbbá hatékony védelmet nyújt a zsarolóvírusokkal szemben is.

Mobilkészülékek esetén a Synology Photos alkalmazás telepítésével és a Photo backup funkció engedélyezésével a telefonok automatikusan képesek lesznek feltölteni a legújabb fényképeket és videókat a párosított NAS rendszerre az egyszerű biztonsági mentés érdekében. A tárolórendszer képes megőrizni a fotók metaadatait is, így azok egyszerűen csoportosíthatóvá válnak.

Mindezek mellett a NAS rendszerekre letölthető USB Copy alkalmazás segítségével egyszerűen lehet másolatot készíteni a külső adattárolók (külső HDD és SSD vagy USB flash megható, valamint SD kártya) tartalmáról, így nem kell aggódni a fájlok biztonsága miatt akkor sem, ha az adattároló elveszne vagy meghibásodna.

A biztonsági mentések egyszerű elérése

A File Station és a helyreállítási portál lehetővé teszi azt, hogy akár egyetlen fájlt is helyreállíthassanak a felhasználók a teljes mentés visszaállítása helyett, ezzel időt és erőforrást takarítva meg.

A Synology Drive – amely akár 32 verziót is képes megőrizni – és a verzióelőzmények segítségével továbbá bárki egyszerűen helyreállíthatja fájljait, ha azok véletlenül törlésre kerülnek, elvesznek vagy túl hamar módosítják őket.

Teljes biztonsági mentés és helyreállítás

Az Active Backup for Business segítségével a felhasználók biztonsági mentést készíthetnek a Windows rendszerű számítógépről, amit egy egyszerűen kezelhető konzolról felügyelhetnek és állíthatnak vissza.

A Time Machine segítségével a MacOS rendszerek mentése egyszerűen elvégezhető a Synology NAS rendszereire.

Az Active Backup Recovery Media Creator segédprogrammal népszerű USB- és ISO-formátumú rendszerindítási adathordozókat lehet létrehozni, amelyek jelentősen leegyszerűsítik a biztonsági mentés folyamatát.

Elérhetőség

A Synology NAS rendszerei már elérhetők a hazai piacon. A naprakész árazásért kérjük vedd fel a kapcsolatot a Synology hazai PR és marketing képviseletével, vagy a hivatalos viszonteladókkal.