A QTS 5.0 frissített kernellel, továbbfejlesztett biztonsággal, WireGuard VPN-nel és ingyenes exFAT támogatással rendelkezik

2021. október 4., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) hivatalosan is elérhetővé tette a QTS 5.0 operációs rendszert, amely továbbfejlesztett Linux kernelt (5.10), megnövelt biztonságot, WireGuard VPN támogatást és még gyorsabb NVMe SSD gyorsítótár teljesítményt biztosít a felhasználók számára. Az új (QuFTP) alkalmazás szintén elérhetővé vált, hogy segítséget nyújtson a személyes és üzleti fájlátviteli igények kielégítésében. A QTS 5.0-tól kezdve az exFAT fájlrendszert natívan támogatják az x86-alapú QNAP NAS-ok, amely gyorsabb nagy méretű fájlátvitelt és zökkenőmentes médiaszerkesztési élményt nyújt a felhasználóknak.

„Az új Linux Kernel 5.10-zel – amely nagyobb hardvertámogatást nyújt -, valamint az új biztonsági fejlesztésekkel a QTS 5.0 kiváló képességekkel ruházza fel a QNAP NAS-okat, hogy azok képesek legyenek a legújabb technológiák kiaknázására és a digitális tartalmak védelmére.” – nyilatkozta Tony Lu, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Az alkalmazások frissítésekor a QTS 5.0 átfogóbb biztonsági beállításokat, értesítéseket, valamint rendszerhez kapcsolódó alkalmazásokat tartalmaz, amelyek amellett, hogy segítenek a NAS naprakész állapotának fenntartásában, készen állnak a változó környezetre és körülményekre egyaránt.”A QTS 5.0 legfontosabb alkalmazásai és funkciói:

 • Ingyenes exFAT támogatás x86-alapú NAS-okon:
  Az exFAT egy fájlrendszer, amely támogatja a 16 EB méretű fájlokat, emellett kifejezetten a flash tárolásra lett optimalizálva (például SD kártyák és USB eszközök) – ezáltal felgyorsítja a nagy méretű médiafájlok átvitelét és megosztását.
 • TeamViewer támogatás:
  A TeamViewer QNAP NAS alkalmazás telepítésével a felhasználók távolról kezelhetik és csatlakozhatnak QNAP NAS eszközeikre Windows® számítógépeikről, ezáltal biztonságos távoli hozzáférési megoldást nyújtva, összetett VPN beállítások alkalmazása nélkül.
 • Optimalizált felhasználói felület:
  Az új rendszer egyszerűbb navigációt, átláthatóbb vizuális felületet, és egy a főmenüben elhelyezett keresőt kínál, továbbá egy értesítőfelülettel is rendelkezik a NAS legelső telepítésének megkönnyítése érdekében.
 • Megnövelt biztonság:
  Támogatja a TLS 1.3-at, automatikusan frissíti a QTS-t és az alkalmazásokat, valamint SSH kulcsokat biztosít a hitelesítéshez a NAS elérési biztonságának növelése érdekében.
 • WireGuard VPN támogatás:
  Az új QVPN 3.0 integrálja a könnyű és megbízható WireGuard VPN-t, ezáltal biztonságos csatlakozást és könnyen használható felületet biztosítva a felhasználóknak.
 • Fokozott NVMe SSD gyorsítótár teljesítmény:
  Az új kernel javítja az NVMe SSD-k teljesítményét és kihasználtságát. A gyorsítótárazás aktiválásakor az SSD tároló hatékonyabban kihasználható, továbbá a memória terheltségét is csökkenti.
 • DA Drive Analyzer AI-alapú diagnosztikával:
  A DA Drive Analyzer a felhőalapú mesterséges intelligencia segítségével előre jelezheti a meghajtók várható élettartamát, ezzel segítve a felhasználókat a meghajtók esetleges cseréjének tervezésében, hogy ezzel potenciálisan elkerülhessék a szerverek váratlan leállását és az adatvesztést.
 • Továbbfejlesztett képfelismerés az Edge TPU-val:
  Az Edge TPU és a QNAP AI Core (AI-alapú motor a képfelismeréshez) kihasználásával a QuMagie gyorsabb arc- és tárgyfelismerést képes végrehajtani, míg a QVR Face gyorsabb valós idejű videóelemzésre képes az azonnali arcfelismerés érdekében.
 • A QuFTP biztosítja a biztonságos fájlátvitelt:
  A QNAP NAS egy FTP szerverként is képes működni, amely titkosított SSL/TLS kapcsolattal és QoS sávszélesség vezérlés támogatással is rendelkezik, továbbá akár FTP átviteli korlátozások vagy sebességkorlátok is beállíthatók adott felhasználók vagy csoportok számára. A QuFTP támogatja az FTP klienseket is.

További információ a QTS 5.0-ról: https://www.qnap.com/go/qts/5.0.
A QTS 5.0 már elérhető a Download Center-ből.
Megjegyzés: A funkciók változhatnak, továbbá előfordulhat, hogy egyes funkciók nem állnak rendelkezésre mindegyik QNAP terméknél.