2021. szeptember 20. – Az FSP Group, a tápellátási megoldások vezető gyártója segítséget nyújt a megfelelő szünetmentes tápegységek kiválasztásában. A UPS megoldások legfontosabb célja, hogy hálózati áramellátással kapcsolatos probléma esetén helyettesítő áramforrást biztosítsanak a csatlakoztatott készülékek számára. Ennek lényege, hogy elegendő időt biztosítson az adatok megőrzésére és a rendszerek megfelelő leállítására, ezzel elkerülve az adatvesztés, a korrupciót vagy más károk kialakulását. A UPS rendszereket azonban több szempont és szolgáltatás alapján kell kiválasztani: fontos szem előtt tartani az UPS átviteli idejét.

Villamosenergia-hálózati hiba esetén a szünetmentes tápegység az akkumulátorról működtetett tápegységre kapcsol, ezzel biztosítva azt, hogy a rendszer üzemképes maradjon. Az átviteli idő a szünetmentes tápegység kapcsolási idejének befejezését jelenti annak érdekében, hogy az áramellátás ne szakadjon meg. Ez utalhat arra az időre is, amíg a szünetmentes tápegység visszakapcsolja az áramot a hálózatra, miután a probléma elhárításra került.

Ez bárhol lehet 0 és 12 ezredmásodperc között. Az azonnali átváltás érdekében érdemes dupla konverziós UPS rendszerekre beruházni, ugyanis csak ezek a rendszerek rendelkeznek 0 másodperces átváltási idővel. Egy off-line UPS számára általában 8 ezredmásodpercre van szükség az átkapcsoláshoz, míg egy line-interactive rendszer általában 5 ezredmásodpercre alatt végzi el ugyanezt a műveletet.

A UPS tápellátására történő átváltási idő legfőképpen a használt technológiától és berendezésektől függ. Érdemes tisztában lenni a számítógépben használt tápegység tartási idejével is, ugyanis ezzel lehet garantálni azt, hogy a rendszer az átváltás folyamán ne induljon újra. Általában az off-line és a line-interactive rendszerek megfelelnek a legtöbb berendezés számára. Bármilyen 8 ezredmásodperc alatti megoldás lehetővé teszi a rendszerek zavartalan működését. Kritikusan fontos berendezések esetén azonban az on-line UPS-ek jelentik a legjobb választást.

FSP UPS megoldások

Az FSP kínálatába tartozó off-line és line-interactive megoldások, beleértve a Nano, a NanoFit, az Eco, az FP és az iFP sorozatokat is, átlagosan 2-6 ezredmásodperc közötti válaszidővel rendelkeznek a zavartalan működés és a költséghatékony árazás biztosítása érdekében. Az on-line UPS-ek közé tartozó Clippers, Custos, Champ, Eufo, EPOS és Mplus megoldások jelentősen nagyobb kapacitással rendelkeznek, így akár több órás üzemidőt is képesek biztosítani a kritikus berendezések számára, azonban ezek a modellek elsősorban a vállalati környezetekhez ajánlottak.

Ha többet szeretnél tudni az FSP UPS megoldásairól kérjük, keresd fel a vállalat hazai kereskedelmi és marketing képviseletét.