A TeamViewer lehetővé teszi a távoli hozzáférés engedélyezését a QNAP NAS rendszereken.

2021. szeptember 14., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítés és a tárolási megoldások vezető innovátora bejelentette, hogy partnermegállapodást kötött a TeamViewerrel – a távoli csatlakozás és a munkahelyi digitalizálás vezető globális szolgáltatójával -, amely biztosítja a TeamViewer alkalmazás támogatását a QNAP NAS rendszereken. Ez a partnermegállapodás páratlan biztonság mellett teszi lehetővé a távoli hozzáférést és csatlakozást több NAS készülékre bármilyen Windows® PC-ről, miközben növeli az informatikai hatékonyságot és a felhasználói produktivitást.

A TeamViewer integrációjával a NAS rendszergazdái hozzáférhetnek, kezelhetik és felügyelhetik a QNAP NAS eszközöket a Windows® PC-jükön a TeamViewer kliens használatával. A TeamViewer a QNAP NAS-on gyors és megbízható távoli elérési megoldást kínál, olyan funkciókkal, mint az maszkos IP-címek használata és a végpontok közötti 256 bites munkamenet titkosítás a NAS biztonságának növelése érdekében.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a TeamViewer már elérhető a QNAP App Centerben,” – nyilatkozta Constantin Falcoianu, a TeamViewer üzletfejlesztési igazgatója, majd hozzátette: „hiszen folyamatosan keressük a módját annak, hogy megkönnyítsük a kritikus IT-infrastruktúrák, például a NAS készülékek karbantartását. Az informatikai szakemberek mindig is előnyben részesítették a TeamViewer használatát a távoli hozzáférés lebonyolításához, a különféle integrációink pedig bizonyítják a szoftvereink könnyű alkalmazhatóságát.”


„A biztonság a QNAP NAS kiemelt fontosságú eleme. A könnyű hozzáférhetőség és a funkcionalitás javítása mellett az adatbiztonság növelése érdekében tett erőfeszítéseink arra ösztönöztek minket, hogy támogassuk a TeamViewer-t a QNAP NAS rendszereken. A TeamViewer használatával az informatikai csapatok távolról felügyelhetik és kezelhetik QNAP NAS készülékeiket az iparágban vezető kapcsolódással és adatbiztonsággal.” – nyilatkozta Aseem Manmualiya, a QNAP termékmenedzsere. „Óriási büszkeséget jelent számunkra, hogy kijelenthetjük azt, hogy a QNAP és a TeamViewer partnermegállapodása hozzájárul ahhoz, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk QNAP NAS felhasználóink számára.”



További információ a QNAP és a TeamViewer partnermegállapodásáról: https://www.qnap.com/go/solution/teamviewer/