2021. augusztus 26. – A WiFi 6E szabvány 2020-ban történő jóváhagyását követően az otthoni és az üzleti hálózati termékek vezető gyártója, a NETGEAR 2021. januárjában leleplezte a legújabb WiFi 6E megoldásait. A korábban bemutatott routerekkel ellentétben a 6 GHz-es frekvenciát is képesek használni az adatok továbbítására, amely nemcsak az interferencia kialakulásának esélyét csökkenti, hanem az elérhető sávszélesség gyorsaságát is növeli.

A WiFi 6E kibővíti a WiFi 6 képességeit a 6 GHz-es frekvenciasáv támogatásával. Ez a bővítés a már 20 éve bemutatott, 5 Ghz-es frekvencia mellé jelentős javulást kínál. A 3,5-szer több széles WiFi-csatornával rendelkező WiFi 6E még nagyobb kapacitást, nagyobb sebességet és kevesebb hálózati torlódást eredményez, így ideális megoldást nyújt a hipergyors-csatlakozású intelligens otthon számára. A WiFi 6E kevesebb hálózati torlódást és interferenciát eredményez, amely részben annak köszönhetően, hogy a 6 GHz-es sáv kizárólag csak a 6E-t támogató eszközökre korlátozódik.

A WiFi 6E a leggyorsabb sebességet és csatlakozási kapacitást biztosítja egyszerre több eszköz számára is továbbá a nagyobb kiterjedésű és nagy sávszélességű csatornák használata segíti elkerülni a hálózati torlódások és interferenciák kialakulását.

A NETGEAR WiFi 6E megoldásai:

Nighthawk (RAXE500) AXE11000 WiFi router

A Nighthawk RAXE500 a NETGEAR első tri-band WiFi 6E képes routere, amely akár 10,8 Gbps sebességű vezeték nélküli adatátvitelre is képes, emellett lehetővé teszi az új, 6 GHz-es frekvenciasáv használatát is, így interferencia és torlódás nélkül élvezheted a zökkenőmentes internethasználatot. A CES 2021 innovációs kitüntetéssel díjazott Nighthawk RAXE500 tri-band WiFi router célja a lehető leggyorsabb WiFi sebesség biztosítása nagyobb kapacitás, alacsonyabb késleltetés és a legújabb WPA3 biztonsági protokoll támogatása mellett.

Nighthawk (RAXE450) AXE10000 WiFi router

A Nighthawk RAXE450 tri-band WiFi 6E router az RAXE500 modell kisebb testvére, amely akár 9,55 Gbps sebességű vezeték nélküli adatátvitellel biztosítja a 6 GHz-es frekvenciasáv használatát a késleltetésmentes felhasználói élmény érdekében. A Nighthawk RAXE450 tri-band WiFi router célja, hasonlóan az RAXE500 modellhez, a lehető leggyorsabb WiFi sebesség biztosítása nagyobb kapacitás, alacsonyabb késleltetés és a legújabb WPA3 biztonsági protokoll támogatása mellett.

Elérhetőség

A Nighthawk RAXE500 már elérhető a NETGEAR.com oldalon 599,99 dolláros ajánlott fogyasztói áron. A Nighthawk RAXE450 már elérhető a NETGEAR hivatalos partnereinek kínálatában 450 dolláros ajánlott fogyasztói áron.