2021. augusztus 26. – A Synology, a hálózati adattárolási megoldások és a hálózati eszközök vezető gyártója a DSM 7.0 operációs rendszerének bevezetésével újabb és biztonságosabb hitelesítési és bejelentkezési megoldásokat vezetett be. A Synology Secure SignIn egy hatékony hitelesítési alkalmazás, amely lehetővé teszi az okostelefonokban és a számítógépekben használt biztonsági protokollok használatát a NAS-ba történő bejelentkezéshez.

Biztonságos hitelesítés

A Synology DiskStation Manager (DSM) kategóriaelső technológiáival segít megvédeni az adataid a jogosulatlan hozzáféréstől és egyúttal zökkenőmentes felhasználói élményt biztosít.

A beépített biztonsági megoldásokkal egyszerűen zárolható bármilyen Synology NAS eszköz a külső fenyegetésekkel szemben, emellett az egyszerűbb hitelesítési módszerek is hatékonyabb adatvédelmet kínálnak.

Biztos alap

A Synology DSM natív biztonsági funkcióival a felhasználók megvédhetik a rendszergazdai és felhasználói fiókjaikat.

  • Jelszavas védelem

A felhasználók szintaktikai szabályokat és lejárati dátumokat állíthatnak be a jelszavakhoz, ezzel csökkentve a bejelentkezési adatok kiszivárgásával járó kockázatot.

  • Automatikus blokkolás

Minden olyan IP-cím blokkolható, amellyel egy adott időn belül a meghatározottnál többször próbálkoznak sikertelenül a bejelentkezéssel.

  • Fiókvédelem

A felhasználók kizárási küszöbértéket állíthatnak be a sikertelen bejelentkezési kísérletekhez, így megakadályozhatják azt, hogy a nem megbízható kliensek hozzáférjenek Synology NAS eszközükhöz.

  • Biztonsági riasztások

A Synology rendszerek részletes e-mail- és mobiltelefonos értesítéseket is képesek küldeni a rendszer által észlelt gyanús bejelentkezésekről.

Jobb bejelentkezési élmény

A gyenge vagy többször felhasznált jelszavak veszélyeztetik a Synology NAS biztonságát. Az új egyszerűbb bejelentkezési módszerek amellett, hogy lerövidítik a bejelentkezés idejét, biztonságosabbak is.

Bejelentkezés jóváhagyása

A bejelentkezési kérelmek jóváhagyásához a felhasználók használhatják az okostelefonokra vagy táblagépekre elérhető Synology Secure SignIn alkalmazást is, ahol a menüben megjelenő üzenetre történő koppintással hagyhatják jóvá a bejelentkezést. A rendszer a bejelentkezést hitelesítő adatokról biztonsági mentést készít a felhasználók Synology-fiókjába, így a jelszavak könnyedén helyreállíthatók maradnak még akkor is, ha a felhasználó elveszíti a hitelesítő eszközét.

Biometrikus hitelesítés és hardveres biztonság

A felhasználói bejelentkezések ezentúl a macOS TouchID-val és a Windows Hello-val, valamint FIDO2/U2F hardveres biztonsági kulcsok segítségével is hitelesíthetők.

Rugalmas és biztonságos hitelesítés

A Synology lehetővé teszi az alternatív módszerekkel történő bejelentkezést is a NAS készülékekre.

  • Jelszót nem igénylő bejelentkezés és többtényezős hitelesítés (MFA)

A Secure SignIn alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók eszközeinek biometrikus hitelesítési funkcióinak használatát, valamint lehetőséget nyújt a hardveres biztonsági kulcsok vagy egyszeri jelszavak (OTP) alkalmazására is.

A hitelesítésen túl

A hitelesítés a külső támadásokkal szembeni védekezés első vonala, de további lehetőségek is rendelkezésre állnak, amelyekkel a felhasználók még hatékonyabban megvédhetik a Synology NAS készülékeiket.

Elérhetőség

A Synology Secure SignIn már elérhető az Apple App Store-ban és a Google Play Áruházban. További információ: https://www.synology.com/hu-hu/dsm/feature/authentication