2021. augusztus 26. – A BenQ, a világ vezető márkája a projektorok és monitorok gyártásában, bővítette gaming monitorainak kínálatát a legújabb 165 Hz-es modellekkel. A megfelelő frekvencia kiválasztása kulcsfontosságú a játékok során, ezért a BenQ az új monitorok bevezetésével még több elérhető opciót kínál a játékosok számára.

A 165 Hz-es képfrissítés előnyei

A 165 Hz-es monitorok 21 képkockával képesek többet megjeleníteni másodpercenként, mint a 144 Hz-es megoldások, ami a valóságban 13%-os növekedést jelent. A legtöbb manapság legyártásra kerülő panel natívan támogatja a 165 Hz-et. A 165 Hz-es modellekkel a frissítési gyakoriság növelése anélkül megvalósítható, hogy bármilyen időzítési, frekvencia- vagy megbízhatósági probléma merülne fel.

Minden képkocka számít

A 165 Hz-es gamer monitorok a gyakorlatban több képkockát képesek megjeleníteni a magasabb frissítési frekvenciának köszönhetően. Mivel a képkockaszám esetén mindig a nagyobb érték a jobb, az extra 21 képkocka az 144 Hz-hez képest kifejezetten hasznos lehet a jobb reakcióidő elérése érdekében. A kompetitív játékosok például képesek kihasználni az extra 13%-os növekedést a nagyobb pontosság eléréséhez.

Visszafelé is kompatibilis

A visszafelé kompatibilitás adott, hiszen a 165 Hz-es panelek könnyedén képesek megjeleníteni a 144 Hz-es tartalmakat. Mivel a két érték közötti különbség kicsi, a GPU különösebb nehézségek nélkül képes kezelni a nagyobb frissítési frekvenciát. Ez különösen igaz a 1080p felbontás esetén. Az általános szabály az, hogy amíg a 144 Hz is megfelelő, a 165 Hz még zökkenőmentesebb élményt biztosít. Azonban a 165 Hz esetén a növekedés nem olyan mértékű, mint a natív 60 Hz-es és 120 Hz-es paneleknél, ennek fényében ez a megoldás “egyedi” frissítési beállításnak számít. Ez amellett, hogy nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, szélesebb körű támogatást is kínál az alacsonyabb képfrissítésű tartalmak és beállítások számára.

Hozd ki a legtöbbet magadból**!**

Új monitor vásárlása esetén mindenképp érdemes megnézni a 165 Hz-es modelleket is, amelyek amellett, hogy gyorsabbak, mint a 144 Hz-es megoldások, nagy valószínűséggel technológiailag is jobb felszereltséggel rendelkeznek. A BenQ kínálatában most már elérhetők a 165 Hz-es panellel felszerelt változatok is.

Megérkeztek a 165 Hz-es MOBIUZ modellek

A BenQ frissítette a teljes MOBIUZ termékkínálatát, amely 5 új modellel bővült ki. Az EX2710S egy 27 hüvelykes, míg az EX2510S egy Full HD felbontású, HDR képes IPS monitor, amelyeket a BenQ kifejezetten az esportolók igényei alapján tervezett meg. Szintén az IPS megoldások kínálatát bővíti ki az EX2710Q modell is, amely ugyan megtartja a 27 hüvelykes kialakítást, azonban a monitor felbontását QHD-re, azaz 2560 x 1440 pixelre növeli. A VA panellel felszerelt, hajlított megoldások kínálata is két újabb modellel bővült az EX2710R és az EX3210R megjelenésével, amelyek QHD felbontású képmegjelenítésre képesek 27 és 32 hüvelykes kialakításban.

Elérhetőség

A BenQ MOBIUZ EX2510S már elérhető a BenQ hivatalos partnereinek kínálatában, míg a többi modell várhatóan 2021 harmadik negyedévében válnak elérhetővé.