2021. augusztus 23., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítés és a tárolási megoldások vezető innovátora, valamint a CyberLink Corp. együttműködtek a QVR Face Link arcfelismerő megoldás fejlesztése során, amely integrálja a FaceMe® AI arcfelismerő motort, lehetővé téve a maszkot viselő emberek azonosítását, ezzel biztosítva az érintkezésmentes biometrikus személyazonosítást a világjárvány utáni korszakban.

A QVR Face képes egyszerűen kihasználni az RTSP kamerák és az API integráció képességeit a harmadik felektől származó felügyeleti rendszerekkel, hogy az RTSP formátumú élő kameraképeket valós időben tudja elemezni a gyors automatizált arcfelismerés és -elemzés érdekében. A FaceMe® AI arcfelismerő motor integrálásával a felhasználóknak csak egyetlen arcképet kell megadniuk a profilok létrehozásához. Ezt követően a QVR Face Link képes lesz akár maszk viselése közben is felismerni az adott személyeket a regisztrált profilok segítségével. A megoldás érintkezésmentes ajtóbeléptető szolgáltatásokat biztosít, amely ideális az egészségügyi intézmények és az olyan különböző területek számára, ahol a maszk viselése kötelező.

„A QVR Face Link anélkül képes elvégezni az arcfelismerési és elemzési feladatokat a NAS-on, hogy további adatokat kellene feltölteni a felhőbe feldolgozás céljából. Ez nagy mértékben javítja a felhasználók adatvédelmét, anélkül, hogy befolyással lenne az eredmény pontosságára – még akkor is, ha az adott személy maszkot visel.”- nyilatkozta Hanz Sung, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette:„ A megoldás alkalmas az ajtóbeléptetési rendszerekhez, vagy olyan helyzetekhez is, ahol az érintkezésmentes azonosítás kulcsfontosságúnak számít. A QVR Face Link olyan szolgáltatásokkal is kombinálható, mint a QNAP QVR Pro a felügyeleti tartalmak rögzítésére, vagy a QVR DoorAccess, amely segítségével egy ajtóbeléptetési és jelenlétkezelési rendszerré is átalakítható, ezzel hatékonyan csökkentve a kontaktok közötti fertőzés kockázatát azáltal, hogy nem kell eltávolítania senkinek sem a maszkokat az azonosítás során.”


„Az arcfelismerés napjaink egyik legátalakítóbb technológiája, amely egyre népszerűbbé válik a változatos és gyorsan növekvő alkalmazások körében. A FaceMe®, a világ egyik vezető motorja, amely magában foglalja a maszkok viselésének észlelését és 98%-os pontossággal képes felismerni az embereket, ha maszkot viselnek az orruk és a szájuk eltakarásához. Ennek köszönhetően már számos biztonsági, beléptető és egészségügyi szűrő megoldásba integrálódva segített a COVID-19 elleni küzdelemben, most pedig egyre nagyobb szerepet tölt be a hétköznapjainkban is.”- nyilatkozta a CyberLink. „Megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködünk a QNAP-pal. Azzal, hogy a FaceMe® AI-alapú arcfelismerési technológiánkat a QNAP QVR Face Link-jébe integráljuk, lehetővé tesszük az érintkezésmentes beléptető rendszerek kezelését, valamint az emberek pontosabb felismerését.”



Más harmadik féltől származó megoldások (például felügyeleti rendszerek, beléptető rendszerek és intelligens feliratozó megoldások) egyaránt integrálhatók a QVR Face API segítségével. A neveket és csoportokat tartalmazó adatok felhasználhatók a QVR Face képfelismerő és -elemző API összekapcsolásával, hogy megvalósítható legyen az innovatív alkalmazások rugalmas létrehozása.

Elérhetőség

A QVR Face Link intelligens arcfelismerő megoldás már letölthető a QTS App Center-ből. A felismerési elemzési feladatok (csatornák) engedélyezéséhez, valamint az arcfelismerési profilok számának rugalmas növelése érdekében a felhasználók további licenceket is vásárolhatnak.

Tudj meg többet a QVR Face-ről a https://www.qnap.com/go/solution/qvr-face/ oldalon.
A QNAP megoldásaival kapcsolatos további információért, kérjük látogass el a www.qnap.com oldalra.