A legjobb lézer TV projektor rendszerek a házimozi kijelző és videó kategóriában

V7050i2021. augusztus 16., Eindhoven, Hollandia – A BenQ, a világ vezető kijelző-technológia megoldásainak gyártója büszkén jelentette be, hogy a legújabb valódi 4K felbontású, HDR-PRO™, CinematicColor™ és Filmmaker Mode támogatással rendelkező ultrarövid vetítőtávolságú lézeres TV projektorai, a V7000i és a V7050i EISA kitüntetésben részesültek. Az új megoldások jól megvilágított környezetben is lenyűgözően gazdag és telített színek megjelenítésére képesek. A V7000i és a V7050i 1,3-szor nagyobb színmennyiséget kínál, mint az azonos kategóriába tartozó lézeres projektorok 100 hüvelyknél nagyobb képméret esetén. A beépített Android TV-vel és a stílusos, modern kialakításával a V7000i és a V7050i új alapokra helyezi az otthoni házimozi élményét.

EISA díj 2021-2022 

A BenQ V7000i és V7050i projektorok a környezeti fényvisszaverős kijelzővel (ALRS01) együtt elnyerték az EISA 2021-2022 legjobb terméke díjat a házimozi kijelző és videó kategóriában kategóriában és az EISA legjobb lézeres projektormegoldásává választották.

Az EISA zsűrije az alábbit nyilatkozta: 

„A BenQ V7000i (fehér) és V7050i (fekete) projektor a hagyományos kivetítők szuper méretét a tévékre jellemző felhasználóbarát megoldásokat ötvözve, kényelmes, kiváló minőségű házimozi-élményt nyújt. A beállítás egyszerű, köszönhetően az integrált eszköz (fókusz, trapézkorrekció) készletnek. Mellékelt hardverkulcs (dongle) biztosítja az Android TV funkciókat és alkalmazásokat, lehetővé téve többek között a hangvezérlést. Az építési minőség és a dizájn kiváló, az előlapi sztereó hangrendszer teljesítménye tiszta és robusztus. A 4K HDR reprodukcióra természetes színek, éles képek és élénk kontraszt jellemző és az élvezeti értéket tovább növeli, ha a BenQ opcionális száz hüvelykes ALR (Ambient Light Rejection) kivetítője a társ. Ez egy kiváló all-in-one megoldás.”Az Expert Imaging and Sound Association zsűrije 29 ország 60 technológiai magazin, weboldal és közösségi média véleményvezéreiből áll, akik kifejezetten a Hi-Fi, a házimozi, a fotó és videó, valamint az autós és mobil elektronika szakterületeit képviselik. Az EISA szakértőkből álló zsűrije minden évben az eltérő kategóriák legjobb termékeit díjazza.

Televíziót helyettesítő megoldás

Még egy világos, jól megvilágított helyiségben is, a valódi 4K UHD felbontású kép mind a 8,3 millió pixele hihetetlen tisztaságú élénk színeket vetít vissza a lenyűgöző képminőség biztosítása érdekében. A BenQ exkluzív CinematicColor technológiájával a színek gazdagok, a színátmenetek pedig rendkívül kifinomultak a kimagasló DCI-P3 98%-os színlefedettségnek köszönhetően. Ezenkívül a HDR-PRO HDR10 és HLG támogatást is nyújtanak, a dinamikus tónusérzékelés pedig menet közben állítja be a kép kontrasztját és fényerejét, hogy részletgazdagabb képet eredményezzen a sötét vagy árnyékos területeken, miközben megakadályozza a világos területek túlexponálását.

A BenQ támogatja az UHD Alliance nézeteit is; a V7000i és a V7050i egyaránt rendelkezik Filmmaker Mode-dal. A CinematicColor által optimalizált Filmmaker Mode lehetővé teszi, hogy a lézeres projektor pontosan úgy jelenítse meg a filmet vagy a televíziós műsort, ahogyan azt a filmkészítők valójában a valódi mozivásznakra szánták. Ezek, a kategóriájukban vezető funkciók együttműködnek a pontosabb képmegjelenítés érdekében.

A tökéletes filmes hangulat érdekében a V7000i és a V7050i külső hangrendszerhez is csatlakoztatható a kettős HDMI 2.0b és SPDIF portokon keresztül. A treVolo által finomhangolt 5Wx2 virtuális surround sztereó hangszórók a magassugárzóval és mélynyomóval a bal és jobb oldalakon ütős és erőteljes hangzást biztosítanak. Az akusztikus- és pszichoakusztikus tudomány segítségével magával ragadó hangzáskép jön létre a virtuális térhangzásnak köszönhetően.

Ami a szórakoztató tartalmakat illeti, a Google által hitelesített Android TV funkciók széles skáláját kínálja a felhasználók eltérő filmes, tévéműsoros, játékos és sportműsoros igényeik kielégítésére. Ezenkívül az intuitív és átlátható felület megkönnyíti és gyorsabbá teszi a tartalmak megtalálását.

Kívülről a V7000i és a V7050i nem feltűnő, mégis esztétikus kialakítása elegáns otthoni dekorációként is kiválóan helytáll. Ezek az ultrarövid vetítőtávolságú projektorok kevés helyet foglalnak el, így nincs szükség bonyolult kábelezésre. Az integrált, automatikus lencsekikapcsoló szemvédelmi szenzor, a napfénytető és a porszűrő rácsos kialakítása egyszerre elegánssá és praktikussá teszi a készülékeket. A szemkímélő betekintési mód mellett a lézeres fényforrás több, mint 20 000 órás élettartammal rendelkezik.

Környezeti fényvisszaverős (ALRS01) kijelző

Az opcionálisan megvásárolható környezeti fényvisszaverős kijelző egy speciális cikcakk szerkezetet alkalmaz a környezeti fény 93%-ának elnyelésére, így a felhasználóknak ragyogó szórakozási élményben lehet részük a nappalijukban anélkül, hogy le kellene kapcsolniuk a lámpákat.

A gazdag színekkel, a magával ragadó hangképpel, a korlátlan médiatárral és a stílusos kortárs dizájnjellemzőkkel a V7000i és a 7050i projektorok az ALR kijelző segítségével új megvilágításba helyezik az otthoni moziélményt.

További információért, kérjük látogass el a V7000i, a V7050i és az ALRS01 termékek oldalaira.
Kövesd a @BenQ_hungary-t az Instagram-on és a @BenQHungary-t a Facebookon.