Az Android TV és a Filmmaker Mode támogatással rendelkező V7000i és a V7050i újradefiniálja az otthoni moziélményt.

2021. július 12., Eindhoven, Hollandia – A BenQ, a világ vezető kijelző-technológia megoldásainak gyártója büszkén mutatja be a legújabb valódi 4K felbontású, HDR-PRO™, CinematicColor™ és Filmmaker Mode támogatással rendelkező ultrarövid vetítőtávolságú lézeres TV projektorait, a V7000i-t és a V7050i-t. Még azok is, akik a legjobb teljesítményre törekszenek, azonnal észrevehetik, hogy az új megoldások jól megvilágított környezetben is lenyűgözően gazdag és telített színek megjelenítésére képesek. A V7000i és a V7050i 1,3-szor nagyobb színmennyiséget kínál, mint az azonos kategóriába tartozó lézeres projektorok 100 hüvelyknél nagyobb képméret esetén. A beépített Android TV-vel és a stílusos, modern kialakításával a V7000i és a V7050i új alapokra helyezi az otthoni házimozi élményét.

Még egy világos, jól megvilágított helyiségben is, a valódi 4K UHD felbontású kép mind a 8,3 millió pixele hihetetlen tisztaságú élénk színeket vetít vissza a lenyűgöző képminőség biztosítása érdekében. A BenQ exkluzív CinematicColor technológiájával a színek gazdagok, a színátmenetek pedig rendkívül kifinomultak a kimagasló DCI-P3 98%-os színlefedettségnek köszönhetően. Ezenkívül a HDR-PRO HDR10 és HLG támogatást is nyújtanak, a dinamikus tónusérzékelés pedig menet közben állítja be a kép kontrasztját és fényerejét, hogy részletgazdagabb képet eredményezzen a sötét vagy árnyékos területeken, miközben megakadályozza a világos területek túlexponálását.

A BenQ támogatja az UHD Alliance nézeteit is; a V7000i és a V7050i egyaránt rendelkezik Filmmaker Mode-dal. A CinematicColor által optimalizált Filmmaker Mode lehetővé teszi, hogy a lézeres projektor pontosan úgy jelenítse meg a filmet vagy a televíziós műsort, ahogyan azt a filmkészítők valójában a valódi mozivásznakra szánták. Ezek, a kategóriájukban vezető funkciók együttműködnek a pontosabb képmegjelenítés érdekében.

A tökéletes filmes hangulat érdekében a V7000i és a V7050i külső hangrendszerhez is csatlakoztatható a kettős HDMI 2.0b és SPDIF portokon keresztül. A treVolo által finomhangolt 5Wx2 virtuális surround sztereó hangszórók a magassugárzóval és mélynyomóval a bal és jobb oldalakon ütős és erőteljes hangzást biztosítanak. Az akusztikus- és pszichoakusztikus tudomány segítségével magával ragadó hangzáskép jön létre a virtuális térhangzásnak köszönhetően.

Ami a szórakoztató tartalmakat illeti, a Google által hitelesített Android TV funkciók széles skáláját kínálja a felhasználók eltérő filmes, tévéműsoros, játékos és sportműsoros igényeik kielégítésére. Ezenkívül az intuitív és átlátható felület megkönnyíti és gyorsabbá teszi a tartalmak megtalálását.

Kívülről a V7000i és a V7050i nem feltűnő, mégis esztétikus kialakítása elegáns otthoni dekorációként is kiválóan helytáll. Ezek az ultrarövid vetítőtávolságú projektorok kevés helyet foglalnak el, így nincs szükség bonyolult kábelezésre. Az integrált, automatikus lencsekikapcsoló szemvédelmi szenzor, a napfénytető és a porszűrő rácsos kialakítása egyszerre elegánssá és praktikussá teszi a készülékeket. A szemkímélő betekintési mód mellett a lézeres fényforrás több, mint 20 000 órás élettartammal rendelkezik.

A gazdag színekkel, a magával ragadó hangképpel, a korlátlan médiatárral és a stílusos kortárs dizájnjellemzőkkel a V7000i és a 7050i új megvilágításba helyezi az otthoni moziélményt.

További információért, kérjük látogass el a BenQ weboldalára, valamint kövess minket az Instagramon (@BenQ_hungary) és a Facebookon (@BenQHungary).