2021. június 3., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási- és a tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a nagy teljesítményű, Intel® Core™ i3 processzorral felszerelt 6-lemezes TVS-672X és a 8-lemezes TVS-872X 10 GbE NAS-okat. A bővíthető tárolókapacitással és funkciógazdag alkalmazásokkal rendelkező modellek egyaránt támogatják az M.2 NVMe SSD gyorsítótárazást, a PCIe bővítést, a többfelhős biztonsági mentést, a 4K @60Hz HDMI kimenetet, a valós idejű átkódolást, az Azure Active Directory tartományi szolgáltatásokat (Azure AD DS), továbbá sok más egyéb funkciót is, amelyek javítják a kis- és középvállalkozások munkamenetét és produktivitását.

„A 10 GbE csatlakozással rendelkező TVS-x72X jelentős előrelépést jelent a TVS-x72N 5 GbE NAS-hoz képest. A felhasználók a két M.2 SSD foglalat segítségével engedélyezhetik az SSD gyorsítótárazást vagy a Qtier auto-tiering adattárolásási módszer használatát az optimalizált tárolási hatékonyság és teljesítmény biztosításához, miközben kihasználhatják a 10 GbE csatlakozás előnyeit is.” – nyilatkozta Joseph Chiang, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A biztonságos távoli hozzáférés és az átfogó fájlkezelés révén a TVS-x72X sorozat ideális megoldást jelent egy távoli fájlközpont létrehozásához a csapatmunka és a produktivitás fokozása érdekében.”



A TVS-x72X sorozat egy Intel® Core™ i3-8100T négymagos, 3,1 GHz-es processzorral és kétcsatornás DDR4 memóriatámogatással (64 GB-ra bővíthető) rendelkezik. Két gigabites és egy 10 GBASE-T RJ45 (10 G/5 G/2,5 G/1 G/100 M) porttal is fel lett szerelve a virtuális gépek teljesítményének, az intenzív fájlhozzáférés, a nagy sebességű biztonsági mentés/visszaállítás és a médiafájlok átviteli sebességének növelése érdekében. A négy USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) port továbbá lehetővé teszi az újabb USB meghajtókkal/bővítőegységekkel való kompatibilitást a médiafájlok gyorsabb átviteléért. A TVS-x72X sorozat tökéletesen alkalmas a QNAP költségbarát, menedzselt és nem menedzselt 10 GbE switch-csekkel történő használatára, a nagy sebességű, biztonságos és skálázható hálózati környezetetek létrehozásához.

A felhasználók az SSD gyorsítótárazást a 2,5 hüvelykes SSD-k vagy két M.2 NVMe 2280 SSD segítségével is konfigurálhatják a TVS-x72X modellekben. A PCIe foglalatok tovább bővítik a NAS használatának lehetőségeit a QNAP QM2 kártyák2,5/5/10/25 GbE hálózati kártyákFibre Channel kártyák, és bővítőkártyák telepítésével. A TVS-x72X-RP egy HDMI 2.0 kimenettel is rendelkezik, amely támogatja az akár 4K (3840 x 2160p) @60Hz-es felbontást is a multimédiás fájlok, virtuális gépek, valamint az Ubuntu® asztalának megjelenítéséhez egy monitoron vagy televízión.

A TVS-x72X sorozat megfelel a tárolók védelmi, a biztonsági mentési, a fájlmegosztási és a központi kezelési igényeinek. A blokk-alapú pillanatképek átfogó adatvédelmet és azonnali visszaállítást biztosítanak a zsarolóvírusokkal szembeni védelem érdekében. A HBS (Hybrid Backup Sync) megkönnyíti a helyi/távoli/felhő biztonsági mentési feladatokat, a QuDedup technológia pedig a forrásnál deduplikálja a fájlokat a nagyobb időmegtakarítás biztosításáért. A TVS-x72X NAS emellett olyan üzleti szintű biztonsági mentési központként is használható, amely támogatja a felhőadatok és a virtuális gépek biztonsági mentését/visszaállítását (beleértve a Google™ Workspace-t, a Microsoft 365®-öt, valamint a VMware®-t és a Hyper-V-t) is. A Qsync fájlszinkronizálás engedélyezésével jelentősen javíthatsz a csapatok együttműködési hatékonyságán. A beépített App Center tovább bővíti a NAS alkalmazáspotenciálját, például több virtuális gép és konténer működtetésével, vagy egy felhőalapú átjáró létrehozásának lehetőségével.

A TVS-x72X NAS felhasználói könnyedén átválthatják az alap QTS rendszert a QuTS hero – a QNAP ZFS-alapú NAS – operációs rendszerére. A végpont-végpont közötti adatintegritás biztosításával, az adatcsökkentéssel (beágyazott adat- deduplikáció, tömörítés és sűrítés), és egyéb más képességekkel rendelkező QuTS hero a rendszer fennmaradó erőforrásait arra használja, hogy optimális környezetet kínáljon az üzleti adatok védelme érdekében.

Legfőbb tulajdonságok

  • TVS-672X-i3-8G: 6-lemez, 8 GB memória (1 x 8 GB)
  • TVS-872X-i3-8G: 8-lemez, 8 GB memória (1 x 8 GB)

Torony modell; Intel® Core ™ i3-8100T négymagos, 3,1 GHz-es processzor, kétcsatornás DDR4 SODIMM memóriafoglalatok, akár 64 Gb-ig bővíthető; gyorsan cserélhető 2,5 hüvelykes/3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps merevlemezek vagy SSD-k; 2x M.2 2280 NVMe Gen 3 x2 SSD foglalat; 1x 10 GBASE-T RJ45 port (10 G/5 G/2,5 G/1 G/100 M), 2x gigabites port; 2 x PCIe Gen 3 bővítőhely; 1x USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) port, 4x USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) port (2 x Type-C + 2 x Type-A); 1x HDMI 2.0 4K @ 60Hz kimenet

További termékinformációért, kérjük látogass el a www.qnap.com oldalra.