Támogatja a valós idejű SnapSync-et és a QSAL funkciót több SSD egyidejű meghibásodásának megelőzése érdekében

2021. április 19., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) kiadta a QuTS hero NAS operációs rendszer h4.5.2-es frissítését. Az előző verzióhoz képest számos új fejlesztéssel és javítással érkező QuTS hero h4.5.2 támogatja a valós idejű SnapSync-et, amely valós idejű adatszinkronizálását nyújt a kritikus adatmentésekhez, valamint a szabadalmaztatott QSAL (QNAP SSD Antiwear Leveling) algoritmust is, amely megakadályozza több SSD egyidejű meghibásodását, így nagyobb adatvédelmet és megbízhatóságot biztosít.

A valós idejű SnapSync átfogó adatvédelmet biztosít

A QuTS hero a 128 bites ZFS fájlrendszeren alapul, amely előtérbe helyezi az adatok integritását, valamint lehetővé teszi az adatok önjavítását, így tökéletes megoldást jelent a proaktív adatvédelmet igénylő üzleti adattároláshoz. A kompromisszumok nélküli katasztrófa utáni helyreállítás és a ransomware elleni védelem érdekében a QuTS hero támogatja a szinte korlátlan mennyiségű pillanatképek készítését, amely lehetőséget nyújt a többverziós mentések készítéséhez. A copy-on-write technológia lehetővé teszi a pillanatkép készítését anélkül, hogy az befolyásolná a folyamatban lévő adatírást. A fejlett blokk alapú, valós idejű SnapSync azonnal szinkronizálja az adatok változását több eszköz között is annak érdekében, hogy az elsődleges és a másodlagos NAS mindig megegyező adatokat tároljon, így a valós idejű katasztrófa utáni helyreállítás minimális RPO-val és adatvesztés nélkül végezhető el.

A QSAL megakadályozhatja több SSD egyidejű meghibásodását

Az SSD-k folyamatos terjedésével a vállalkozásoknak fel kell készülniük az adatvesztés kockázatára, különösen mert a meghibásodott SSD-kről nehéz helyreállítani az adatokat. A QSAL algoritmus rendszeresen ellenőrzi az SSD RAID élettartamát és tartósságát. Amikor az SSD-k élettartama a végső 50%-ot éri el, a QSAL dinamikusan osztja el az over-provisioning tárhelyet, hogy minden SSD-nek elegendő ideje legyen a blokkok újjáépítésre azelőtt, hogy az élettartamuk végéhez érnének. Ez megakadályozhatja több SSD-t egyidejű meghibásodását és javíthatja a teljes rendszer megbízhatóságát. A QSAL csekély negatív hatást jelent a tárhely kihasználása szempontjából, azonban jelentősen javítja a flash-tárolás általános adatvédelmét.

További QuTS hős jellemzők:

  • A fő memória olvasási gyorsítótár (L1 ARC), az SSD másodszintű olvasási gyorsítótár (L2 ARC) és a szinkronizált műveletek vérgehajtásához használt ZFS Intent Log (ZIL), valamint az áramkimaradás elleni védelem egyaránt támogatott a teljesítmény és a biztonság fokozása érdekében.
  • Akár 1 petabájt kapacitást támogatása az egyes megosztott mappákhoz.
  • Támogatja az általános RAID konfigurációkat és a ZFS RAID (RAID Z) natív kezelését, valamint a rugalmas tárolókészlet architektúrákat. A RAID hármas-paritás ellenőrzés és hármas-tükrözés magas-szintű adatvédelemet biztosít.
  • A blokk alapú beágyazott adat deduplikáció, tömörítés és sűrítés csökkenti a fájlok méretét a tárolási kapacitás megőrzése és a teljesítmény optimalizálása érdekében, továbbá javítja az SSD-k élettartamát is.
  • Támogatja az automatikus WORM végrehajtást. A WORM (Write Once, Read Many) a mentett adatok módosításának megakadályozására szolgál. A WORM megosztott mappákban az adatok csak írhatók, és nem törölhetők vagy módosíthatók az adatok integritásának megőrzése érdekében.
  • Az AES-NI hardveres gyorsítás növeli az adataláírás és a titkosítás/visszafejtés hatékonyságát SMB 3 használata esetén.
  • A több, igény szerint telepíthető alkalmazással rendelkező App Center lehetőséget nyújt a NAS-on a virtuális gépek és a konténeres tárolók engedélyezéséhez, a helyi/távoli/felhő biztonsági mentések végrehajtásához, a felhőalapú átjárók létrehozásához és egyéb más lehetőségekhez.

Tudj meg többet a QuTS hero funkcióiról és a NAS modellekről a https://www.qnap.com/quts-hero/ oldalon.
A funkciók specifikációi előzetes értesítés nélkül változhatnak.