2021. április 15. – A megfelelő projektor kiválasztása során rengeteg szempontot kell figyelembe venni, különösen akkor, ha egy hordozható megoldásra esik a választásunk. A BenQ, az egyik vezető projektorgyártó szerint 8 eltérő szempontra érdemes odafigyelni egy hordozható projektor kiválasztása során.

Képminőség

Éles és tiszta megjelenítés, élénk színek és erőteljes fényerő – mindezek együtt jobb, részletesebb élményt képesek nyújtani a nagyképernyőn. Azonban a hordozható projektorokkal szemben, a filmek, tévéműsorok, játékok és az otthoni videók egy kötött helyű megoldás esetén nagyobb tisztaságot garantálhatnak.

Méret és hordozhatóság

A hordozhatóság mobilitást és sokoldalú felhasználást biztosít, amely nem egy elhanyagolható tényező. A jobb minőségű hordozható projektorok azonban általában nehezebbek, így érdemes óvakodni az olyan modellektől, amelyek túl kicsik, mert nagyobb valószínűséggel kevesebb funkcióra lesznek képesek. A minőségi hordozható projektorok ismérve a letisztult és könnyen hordozható dizájn, mindezek mellett pedig tartósak és rengeteg funkcióra is képesek.

WiFi és Bluetooth kapcsolat

Egy másik fontos szempont a hordozhatóság tekintetében, hogy a megoldások a lehető legkevesebb vezetéket igényeljék. A beépített WiFi és Bluetooth segítségével egyszerűen csatlakoztathatod játékkonzoljaid, laptopjaid, vagy akár az okostelefonjaid és táblagépeid is.

Fényerő

Győződ meg arról, hogy a projektor legalább 500 lumenes fényerővel rendelkezzen. Ekkora fényerő mellett a megjelenített kép szinte minden felületen fényes és tiszta lesz, legyen szó akár beltéri, vagy kültéri vetítésről. A jó minőségű hordozható projektorok általában nappali fény mellett is látható képmegjelenítést nyújtanak.

LED technológia

A LED-ek kevesebb energiát igényelnek és hosszabb élettartamot biztosítanak, ezzel megkímélve a felhasználókat attól, hogy néhány éven belül cserélni kelljen a projektor izzóját. A LED technológia a hordozható projektoroknál hosszabb akkumulátor-üzemidőt és kisebb hőtermelést is eredményez, mindezt jobb képminőség mellett, mint amire egy hagyományos izzó lenne képes.

Tartósság és hosszabb üzemidő

Érdemes olyan megoldást választani, amely legalább 3 órás üzemidőre képes, hogy egy nagyon hosszú filmet is kényelmesen végig lehessen nézni rajta. Szintén hasznos, ha a termék víz- és ütésálló, amelyek együttesen nagyobb biztonságot garantálnak.

Képbeállítás és felbontás

Előnyt jelent, ha a hordozható projektorok pántokkal és lábakkal rendelkeznek, amelyek segítenek a vetítési szögek gyors és egyszerű megváltoztatásában, hogy a legjobban illeszkedjenek a választott felülethez. Szintén pozitív hatással van a vetítés minőségére a felbontás, amely kültéri használat esetén érdemes, hogy 720p, vagy annál nagyobb legyen.

Beépített hangszóró

Az erőteljes, jó minőségű integrált hangszórók bármilyen környezetben képesek helytállni. A megfelelő projektor kiválasztása esetén nem kell aggódnod az extra audioeszközök csatlakoztatása miatt. Ezen túlmenően, a hordozható projektorokat akár Bluetooth hangszóróként is lehet működtetni az extra szórakozási élmény garantálása érdekében.

Hordozható projektorok a BenQ-tól

A BenQ GS2 és GV1 projektorok az említett tényezők alapján lettek megalkotva, hogy a lehető legjobb vetítési élményt kínálják a felhasználóknak. A projektorok rendelkeznek beépített hangszórókkal, emellett 180 perces üzemidőt kínálnak, így a hosszabb ideig tartó filmekhez is kiváló élményt nyújtanak. A kompakt kialakítású GV1 és GS2 már elérhető a hazai kiskereskedelmek kínálatában.