Két DRAM modul és egy SSD meghajtó részesült a rangos elismerésben

2021. április 12., Tajpej, Tajvan – Az XPG, a játékosoknak, az esportolóknak és a technológia rajongóinak tervezett nagy teljesítményű termékek vezető gyártója örömmel jelenteti be, hogy 3 terméke is elnyerte a rangos, 2021-es Red Dot tervezési elismerést. A három díjnyertes termék közé tartozik a GAMMIX S70 PCIe Gen4 SSD, a SPECTRIX D70G és a SPECTRIX D50 Xtreme DDR4 memóriakészlet. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy három termékünk is Red Dot elismeréssel gazdagodott, hiszen ez megerősíti elkötelezettségünket az iránt, hogy ne csak kiváló teljesítményű termékeket kínáljunk, hanem jelentőségteljes ipari kivitelezéssel hozzuk létre megoldásainkat.” – nyilatkozta Ibsen Chen, az ADATA termékmarketing-igazgatója. „Az iparágban mélyen gyökerező örökségünknek, valamint a tároló- és memóriagyártásban betöltött vezető szerepünknek megfelelően büszkék vagyunk arra, hogy a három Red Dot elismerést egy SSD-nk és két DRAM modulunk kapta.”

XPG GAMMIX S70 PCIe Gen 4 M.2 SSD

A legújabb PCIe Gen 4 interfésszel a GAMMIX S70 akár 7400 MB/s szekvenciális olvasási és 6400 MB/s írási sebességre is képes a győzelem elérése érdekében. A megbízható működés és stabilitás érdekében az S70 az XPG szabadalmazott hűtőbordájával lett felszerelve. Az alumínium hűtőborda lépcsőzetes, réteges szerkezettel rendelkezik, amelyet az óceán hullámai ihlettek, a megnövelt felület pedig garantálja az optimális hőelvezetést. Az üreges kamrás kialakítás tovább javítja az eszköz hűtési képességeit, hiszen kialakításából adódóan képes kihasználni a toronyházak belső légáramlását a hűtési hatékonyság növelése érdekében.

XPG SPECTRIX D70G DDR4 memóriamodul

A SPECTRIX D70G teljesen másféle tervezési megközelítést alkalmaz, mint a többi modul, kifejezetten a „kettős személyiség” filozófiájára épít. Ez megfigyelhető a kétféle eltérő felületi kialakításban is. Az egyik felület sima és tiszta, míg a másik felület barázdákkal díszített. Mindemellett a megoldás eltérő megjelenést is kínál, ha az RGB világítás be- valamint kikapcsolt állapotban látható. Kikapcsolt állapotban a termék külső műanyag borítása a fémre emlékeztet. Az RGB bekapcsolásakor azonban a félig átlátszó anyag hatékonyan képes szétszórni a fényhatásokat a külső váz teljes területén. Az 4600 Mhz-es teljesítménnyel is elérhető D70G hatékony megoldást jelent a multitasking feladatokhoz.     

XPG SPECTRIX D50 Xtreme DDR4 memóriamodul

Az akár 5000 Mhz-es sebességgel is elérhető XPG SPECTRIX D50 Xtreme DDR4 RGB memóriamodul hihetetlen teljesítményt nyújt a feladatok gyors és hatékony elvégzéséhez. A külsejét úgy alakították ki, hogy egyszerre szimbolizálja a termék sebességét és stabilitását. Ehhez 2 mm vastagságú fémlemezt választottak a hűtőborda alapjaként, hogy egy erőteljes és jó minőségű textúrával ellátott terméket hozzanak létre. A fémlemez v-alakú barázdákkal díszített, amelyek felületi metszetei „x” mintákat alkotnak, ezzel szimbolizálva a sebességet és az XPG márka első betűjét. A D50 Xtreme a téglalap alakú RGB fénysáv helyett – amely általánosan megszokott a legtöbb memóriamodul esetén – egy háromszög alakú félig áttetsző felülettel rendelkezik, amely tökéletesen kiegészíti a barázdás díszítést.

A Red Dot tervezési elismerés 1955 óta felel azért, hogy értékelje a vállalatok legjobb tervezésű megoldásait a világ minden tájáról. A kiválasztás során a termékek tényleges tervezését, a kommunikációs tervezést és a tervezési koncepciókat vizsgálják meg és ismerik el. A díjak kiosztása több termék közül kiválasztás alapján történik, melyet egy szakértőkből álló bizottság ítél oda a legjobb koncepcióknak és kivitelezéseknek.