Támogatja a tároló-átirányítást, valamint további felhőszolgáltatásokat kínál (OVHcloud, JustVPS és IONOS)

021. március 24., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) frissítette Cloud NAS operációs rendszerét a QuTScloud legújabb c4.5.4 verziójára, amely kulcsfontosságú új funkciókkal bővült, beleértve a tároló-átirányítást, valamint az OVHcloud, JustVPS és IONOS felhőszolgáltatások elérhetőségét is.

Tároló-átirányítás a QuTScloud teljesítményének javítása érdekében

A QuTScloud egy helyszíni hipervizorokba telepíthető megoldás (támogatja a VMware®-t, a Hyper-V®-t és más megoldásokat is), amely segítségével a felhasználók virtuális NAS rendszert hozhatnak létre. A virtuális lemezek konfigurálása mellett a felhasználók mostantól fizikai tárolókat (akár a gazda szerveren, vagy éppen a JBOD-ban) közvetlenül átirányíthatják a QuTScloud virtuális NAS rendszerbe a nagyobb teljesítmény elérése érdekében, ezzel megkerülve a fájlrendszerek absztrakciós rétegeit. Ez különösen hasznos az I/O intenzív alkalmazásoknál – például a Hyper-V környezetben nemcsak a gazdagép szerveren tárolt lemezek, hanem a csatlakoztatott QNAP SAS (TL-R1620Sep-RP és TL-R1220Sep-RP) bővítőegységek meghajtóit is át lehet irányítani a QuTScloud rendszerbe a közvetlen lemezkezelés érdekében.

Globálisabb felhőszolgáltatások/platformok támogatása

A QuTScloud legújabb verziója támogatja az OVHcloud, a JustVPS, az IONOS szolgáltatásokat, amelyek már elérhetők az Exoscale’s Marketplace oldalon.

„A Cloud NAS megoldásunk megjelenése óta világszerte egyre többen használják a QuTScloud szolgáltatást, továbbá rengeteg pozitív felhasználói visszajelzést kaptunk a felhő NAS rendszerünk rugalmasságával, méretezhetőségével és hatékonyságával kapcsolatban.” – nyilatkozta Haru Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy bővítsük a szolgáltatásunk elérhetőségét a Cloud NAS iparágban, így nagy örömünkre szolgál, hogy az OVHcloud-dal – a felhőalapú megoldások európai vezetőjével és globális színvonalú felhőszolgáltatójával – bővíthetjük együttműködésünket, hogy ezzel is támogassuk az európai szervezeteket a felhőalapú stratégiájuk megvalósításában és az üzleti szokásaik átalakításában, így növelve produktivitásukat.”A QuTScloud szinte ugyanazt a felhasználói élményt és funkcionalitást kínálja, mint QTS, a QNAP saját fejlesztésű NAS operációs rendszere. Az beépített App Center számos ingyenes és prémium alkalmazást kínál a felhő NAS képességeinek bővítésére és további funkciók hozzáadására. A QuTScloud főbb jellemzői:

  • Egyszerű hozzáférés a CIFS/SMB, NFS, AFP és iSCSI protokollok segítségével.
  • A QuTScloud támogatja a népszerű felhőszolgáltatások tárolóinak társítását (a HBS, a HybridMount vagy a VJBOD Cloud segítségével).
  • Korszerűsített biztonsági mentési- és helyreállítási folyamatokat pillanatképek és a többverziós mentés segítségével.
  • Könnyedén megtalálhatod a keresett fájlokat a Qsirch – a QNAP átfogó keresőrendszerének – segítségével.

Ha szeretnél többet megtudni a QuTScloud-ról, kérjük látogass el a https://www.qnap.com/go/solution/qutscloud-overview/ oldalra.