2021. március 12., Tajpej, Tajvan – Az XPG, a gamerek, az e-sportolók és a technikai rajongóknak tervezett rendszerek, komponensek és perifériák lendületesen növekedő gyártója szorosan együttműködik a négy fő alaplapgyártóval (ASUS, MSI, GIGABYTE és ASRock), hogy teszteljék és optimalizálják az XPG legújabb DDR4 memóriamoduljait és PCIe Gen 4×4 SSD-it a legújabb Intel® Z590 platformon. Az eredmények azt mutatják, hogy az XPG DDR4 memóriamodulja képes akár a lenyűgöző, 5600 MHz-es órajelet is átlépni, míg az XPG SSD-je akár a 7100 MB/s-os sebességet is elérheti.

Az XPG SPECTRIX D50 új túlhajtási limittel rendelkezik Z590 platformokon

Az XPG Overclocking Lab (XOCL) az Intel legújabb Z590-es alaplapjainak megjelenésével az XPG a legnépszerűbb túlhajtható memóriáját, a SPECTRIX D50-et használta az új platform teszteléséhez. Az XOCL szoros együttműködésben tesztelte a modult a világ két vezető alaplapmárkájával, köztük az MSI-vel és a GIGABYTE-tal, hogy elérjék az 5600 MHz-es túlhajtási teljesítményt megfelelő stabilitás mellett. Ez az eredmény mérföldkőnek számít és új mércét állít fel a memória túlhajtás tekintetében Intel Z590 platformon, továbbá kiválóan szemlélteti a SPECTRIX D50 elképesztő felhasználási lehetőségeit a profi e-sportolók és alkotók számára.

Az XPG GAMMIX S70 elérte a 7100 MB/s olvasási sebességet

A memória mellett az XOCL a legújabb PCIe Gen 4×4 SSD-t is tesztelte a Z590 platformon négy alaplapmárkával együtt, köztük az MSI-vel, a GIGABYTE-tal, az ASUS-szal és az ASRock-kal. Az eredmények nagyon biztatóak voltak; a GAMMIX S70 folyamatos szekvenciális olvasási sebessége elérte a 7100 Mb/s-ot, míg a véletlenszerű írási teljesítmény átlépte a 740 000 IOPS-t. Legyen szó akár a nagy fájlok másolásáról vagy intenzív alkalmazások futtatásáról játék vagy tartalomgyártás céljából, az XOCL által elért teszteredmények kiválóan demonstrálják a GAMMIX S70 képességeit, így tökéletesen megfelel minden játékos és alkotó számára.

Tesztplatformok:

SPECTRIX D50 RGB DDR4 DRAM tesztplatform:

  • GIGABYTE Z590 AORUS TACHYON
  • MSI Z590 PRO WIFI

GAMMIX S70 PCIe Gen4 x4 SSD tesztplatform:

  • MSI MEG Z5
  • GIGABYTE Z590 AORUS MASTER
  • ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming WIFI
  • ASRock Z590 Pro4