Már elérhető a Synology új HAT5300 sorozatú HDD-je 8 és 12 TB-os méretekben!

2021. február 26. – A Synology a HAT5300 HDD sorozatot az igényes és nagy teherbírású munkafolyamok kezeléséhez tervezte. A meghajtók a legnagyobb megbízhatóság érdekében lettek kialakítva, emellett nagy szekvenciális átvitelt tesznek lehetővé, hogy maximalizálják a rendszer által támogatott egyidejűleg futtatott kliensek számát. A vállalat belső tesztjei során pedig már több mint 300 000 órás tesztidőszakot teljesítettek.

A Synology HDD-k előnyei nyilvánvalóak:

Garanciális és terméktámogatással kapcsolatos kérdések esetén a kommunikáció egyetlen kapcsolattartási pontra összpontosul
A kompatibilitás mindig garantált a Synology által szigorúan ellenőrzött és hitelesített firmware és hardverváltoztatásoknak köszönhetően
Megbízhatóságra való törekvés

Minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme

Sokan figyelmen kívül hagyják egy tárolórendszer üzemeltetésénél, hogy a rendszerbe kerülő meghajtók fontos szerepet játszanak a készülék általános megbízhatósága szempontjából. Ugyanakkor az üzleti környezetek nagyobb követelményekkel rendelkeznek, hiszen nagy teljesítményre és kiszámíthatóságra van szükségük.

Mi a létjogosultsága a HAT5300 vállalati merevlemezek létrehozásának?

A Synology így hatékonyabb terméktámogatást képes nyújtani a NAS-ban használt komponensek tekintetében. A DiskStation Manager (DSM) operációs rendszer fejlesztéseit és szoftveres ökoszisztémáját folyamatosan ellenőrzik annak érdekében, hogy a lehető legjobb együttműködést biztosítsák a felhasználók számára, azonban ezt szükséges hitelesíteni. A kompatibilitási tesztek és az abból származtatott HCL (termékkompatibilitási lista, más néven QVL – ellenőrzött gyártói lista) korábban a Synology és más rendszertervezők számára egyfajta alappillért jelentettek.
Ellenben ezeket a listákat kifejezetten nehéz naprakészen tartani. Ilyenkor figyelembe kell venni a meghajtó gyártója által forgalmazott termékcsaládok számát, általában legalább négyet (asztali, felügyeleti, NAS és vállalati), a kapacitások méretét (2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 TB, és nagyobb), valamint a vállalat által fejlesztett rendszerek számát (amelyből csak az elmúlt öt évben több mint 60 készült).

Összességében nem titok, hogy sok kompatibilitási teszt eredménye öröklődik, függetlenül attól, hogy azok a tárolómeghajtók kapacitásokra vonatkoznak, vagy az egyes termékplatformokkal történő együttműködésre. Egyszerűen nincs elegendő idő vagy kellőképpen költséghatékony módszer a magas számú kombinációk megfelelő hitelesítésére. Ugyanakkor a meghajtópiac is folyamatosan változik. Gyakran jelennek meg új meghajtók, amelyek a régi modellnevet használják, még akkor is, ha az alapvető rögzítési technológiák, a firmware vagy a gyártási folyamatok teljesen eltérnek a korábbi verziótól.

Még a látszólag jelentéktelen változások is hardveres vagy szoftveres szinten nagyobb problémákhoz vezethetnek, különösen akkor, ha az eszközöket és azok meghajtóit intenzív terhelésnek teszik ki.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy nem minden meghajtógyártó nyújt elegendő információt az ügyfelek számára arról, hogy melyik termékváltozatot vásárolják meg. Ez nemcsak megnehezíti a HCL fenntartását, de esetenként lehetetlenné teszi az ügyfelek számára is az ellenőrzést.

A megbízhatósághoz kiszámíthatóságra van szükség, amelyet a Synology csak a saját meghajtóinak elkészítésével tud biztosítani, hogy az ügyfeleik magabiztosan választhassák ki a számukra lehető legjobb megoldást.

Többet nyújt minden tekintetben

A merevlemezek tervezésénél a vállalat közel két évtizedes ipari tapasztalata alapján saját terhelési teszteljárást dolgozott ki. A HAT5300 megoldásokat már több mint 300 000 órán keresztül tesztelték a 2017-et követően megjelent tárolómegoldásaikban.
Az intenzív teszteket és a több ezer tesztciklust úgy tervezték meg, hogy minél valósághűbben visszaadják azok az adatközpontok környezeti körülményeit, ahol napi 24 órás terhelésnek vannak kitéve a meghajtók. A tesztek az egyszerű műveletektől kezdve a rendszer különböző hőmérsékleteken történő újraindításán át a bonyolult fájl-másolási műveletekig terjednek, amelyek segítségével nagyobb betekintést kapunk arra vonatkozóan, hogy az egyes meghajtók hogyan reagálnak a nem ideális körülményekre.

A megbízhatóság mellett a legjobb teljesítmény biztosítására is törekedtek. A Synology rendszerek és a meghajtók közötti vertikális integráció lehetővé teszi, hogy a vállalat a két tényező kombinációjára összpontosíthasson. Ennek eredményeképpen a HAT5300 akár 23%-kal jobb teljesítményt nyújt, mint az iparági átlag* a hasonló kategóriájú meghajtók összehasonlítása esetén.
A meghajtók nemcsak a legalaposabb teszteken átesett megoldást jelentik, hanem a piacon elérhető Synology rendszerekhez tervezett leggyorsabb merevlemezeknek is számítanak.
A DSM rendszerrel való szoros integráció további előnyökkel is jár, például a firmware frissítések közvetlenül az operációs rendszer frissítéseivel együtt képesek települni.  Emellett a meghajtók tulajdonságainak részletes ismerete egyszerűbb hibaelhárítási folyamatot eredményez.
Minél kevesebb az ismeretlen változó a rendszereinkben, a Synology annál pontosabb támogatást tud nyújtani ügyfeleinek.

Vállalati megbízhatóság

A cég saját gyártású meghajtóinak bevezetésével nagy lépést tett meg a rendszereik nagyobb megbízhatósága, egyszerűbb karbantartása és könnyebben támogatása felé, miközben kimagasló teljesítményt nyújtanak.

A szigorú házon belüli hitelesítés célja az átfogó terhelési tesztelésekre fordított idő maximalizálása. A Synology elkötelezett amellett, hogy saját gyártású megoldásaival nagyobb értéket kínáljon az üzleti és vállalati ügyfelei számára.

A mérnökök erőfeszítéseit a vállalat több éves ipari tapasztalata támasztja alá, amely segítségével páratlan teljesítményt és integrációt kínálnak a saját fejlesztésű DSM rendszerükhöz. A HAT5300 sorozat nemcsak egy egyszerű merevlemez, hanem kiválóan demonstrálja a Synology elkötelezettségét a megbízhatóság és az ügyfelei elégedettségének biztosítása mellett.

Elérhetőség
A Synology HAT5300 merevlemezek már világszerte kaphatók a Synology hivatalos kereskedelmi partnereinek kínálatában.

*Szekvenciális olvasási teljesítmény több kliens esetén. A teljesítménytesztet a Synology végezte el 12x HAT5300-12T meghajtó felhasználásával RAID 5 konfigurációban egy SA3600 NAS rendszerben, hasonló kategóriás (vállalati) meghajtókkal összehasonlítva az IOMeter-ben nyújtott teljesítményük alapján (64 KB-os blokkok). Az eredmények csak tájékoztató jellegűek. A tényleges teljesítmény a munkaterheléstől, a tesztelési módszerektől, valamint az eszközök és a szoftverek konfigurációjától függően változhat.