Támogatja az intuitív hálózati topológia feltérképezést

2021. február 25., San José, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), a kis- és középvállalkozásokat segítő hálózati termékek vezető gyártója bejelentette a díjnyertes NETGEAR Insight Cloud Management platform – távoli felhőkezelési megoldás – legújabb frissítésének megjelenését.

A vállalkozások naponta egyre több eszközt csatlakoztatnak az üzleti hálózatokhoz, amelyek egyre fontosabb szerepet játszanak tevékenységeik során. Ahogy az KKV hálózatok egyre nagyobbak és összetettebbek lesznek, az üzleti tulajdonosoknak, a felügyelt szolgáltatóknak, valamint a rendszergazdáknak és a hálózati szakembereknek azonnal elérhető információra van szükségük a hálózatukról és a hálózatra csatlakoztatott eszközökről. Továbbá az elérhető információt még intuitívabb módon kell bemutatni, mint ahogy az a korábbi évek során megszokott volt.

Az új NETGEAR Insight 6.0 nemcsak javítja a hálózat beláthatóságát, hanem az egyszerű, mégis áttekinthető topológiai térképek és grafikonok segítségével átlátható képet nyújt a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokról. Ezenkívül az új Insight Topology funkcióval a kis- és középvállalkozások a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokat egy letisztult és tömör hálózati térképbe rendezhetik, amely lehetővé teszi a felügyelt szolgáltatók (MSP) és a rendszergazdák számára, hogy korábban soha nem látott átláthatóságot és hibaelhárítási képességeket szerezzenek az általuk kezelt hálózat struktúrájával és állapotával kapcsolatban.

„A kis- és nagyvállalkozásoknak jelentősen meg kellett változtatniuk az eddigi üzleti tevékenységeik során folytatott bevált módjait, hiszen az otthoni munkavégzés és a digitális kapcsolattartás vált az új normává. Ennek következtében még fontosabb szerepük van az üzleti hálózatoknak.” – nyilatkozta Patrick Lo, a NETGEAR elnök-vezérigazgatója. „A NETGEAR Insight 6.0 verziója drámai módon leegyszerűsíti a hálózatkezelő rendszergazdák munkáját, valamint lehetővé teszi számukra, hogy maximalizálják a hálózati üzemidőt a teljesítmény optimalizálása mellett.”



Az új Insight Topology átfogó hálózati nézetet nyújt, miközben lehetővé teszi a gyors áttekintést azokon a területeken, amelyek további hibaelhárítást vagy konfigurációs módosítást igényelnek. Az Insight Topology segédprogram által nyújtott betekintés mértéke a szervezeti hálózat bővülésével egyidejűleg növekszik, továbbá egyszerűen testre szabható, hogy megfeleljen a rendszergazdák igényeinek. Kifejezetten a jobb sebességre, a gyorsabb válaszidőre és a rövidebb hibaelhárításra tervezték.

Az Insight Topology három előre definiált nézettel érhető el: Fatopológia, absztrakt és SSID nézet (csak vezeték nélküli telepítésekhez).

Az Insight 6.0 emellett több eszközkészletet is tartalmaz a nagyobb méretű WiFi hálózatok kezeléséhez, beleértve a nagy sűrűségű vezeték nélküli telepítések megvalósításának lehetőségét egyetlen parancssori felület biztosításával a bonyolultabb hálózatok központi telepítéséhez és konfigurálásához. Ez ideális lehet az 50–250 alkalmazottat foglalkoztató vállalatok, a több emeletes iskolák és helyi önkormányzati szervezetek számára.

Az Insight nagy sűrűségű WiFi kezelési funkciói közé tartozik:

  • A 802.11 k / v / r WiFi hálózati roaming szabványok támogatása, amely javítja a felhasználói élményt a vezeték nélküli kliensek számára, a nagyobb sebesség mellett pedig zökkenőmentes átmentetet biztosít a hozzáférési pontok között.
  • A terhelés intelligens elosztása (Load Balancing), amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy kiegyensúlyozzák a több hozzáférési ponton zajló forgalmat az optimális átvitel és teljesítmény fenntartása érdekében.
  • Az Advanced Rate Selection, amellyel a felhasználók korlátokat állíthatnak be a hozzáférési pontokra a csatlakoztatott kliensek száma és jelerőssége alapján.
  • Az SSID-szintű kliens szétválasztás, amely segítségével könnyedén elkülöníthetők a különböző vezeték nélküli hálózatok.
  • Valamint a kliensek roaming előzményeinek figyelése, amely segítségével a felhasználók áttekinthetik a roaming előzményeket és azok alapján igazíthatnak a hozzáférési pontok helyzetén és beállításain a jelerősség javítása érdekében.

A vezeték nélküli kapcsolatok manapság a vállalkozások éltető elemévé váltak. A vállalkozások méretének növekedésével együttesen a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok száma is fokozódik, amely jelentősen megnehezíti a hálózatkezelők számára a karbantartás folyamatát. A NETGEAR Insight új, intuitív módot kínál a hálózatok kezelésére a világ bármely pontjáról. További információért látogass el a www.netgear.com/insight oldalra.

Elérhetőség:

Az Insight legújabb verziója már elérhető automatikus firmware frissítés formájában az Insight támogatással rendelkező termékekhez, valamint a jövőben megjelenő újabb készülékekhez is.