Az új megoldások támogatják a hálózati funkciók virtualizálását, az SD-WAN-t és az AMIZ Cloud-ot a szoftveresen definiált szolgáltatások engedélyezéséhez.

2021. február 9., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a QuCPE sorozatú, helyi hálózati virtualizációs berendezést, amely támogatja a hálózati virtualizációs funkciót (NFV), a QuWAN SD-WAN-t és az AMIZ Cloud VM Orchestrator platformot, hogy hatékony telepítést és kezelést kínáljon a több helyszínű hálózati infrastruktúrák számára. A megoldás támogatja Zero Touch Provisioning funkciót, amely jelentősen leegyszerűsíti a nagy méretű hálózati telepítést és csökkenti az informatikai karbantartási feladatok szükségességét. A QuCPE sorozat egy nyílt platformot biztosít a fejlesztők számára saját VNF-jük és alkalmazásaik támogatására, ezzel biztosítva egy teljes, szoftveresen definiált szolgáltatási ökoszisztémát.

A QuCPE sorozat Intel® Xeon® processzorokkal rendelkezik és támogatja a hardveres hálózati gyorsítási technológiákat, mint például az Intel® QuickAssist-ot (Intel® QAT), a nagy teljesítményű hálózati szolgáltatások biztosításához. Az Intel® QAT segítségével a QuCPE sorozat 30%-kal gyorsabb, emellett fokozza az adatvédelmi képességeket is. Egy SR-IOV-kompatibilis PCIe NIC-kártya telepítésével a hálózati kártya erőforrásait közvetlenül a virtuális gépekhez társíthatod, ezzel biztosítva a virtuális gépek megbízható hálózati hatékonyságát. A QuCPE megoldás kihasználja az Intel® Converged Edge Reference Architecture (CERA) optimalizált szolgáltatási infrastruktúráját, amely támogatja a látáson alapuló és a következtetési munkaterheléseket az OpenVINO-val, valamint támogatást nyújt az 5G és MEC képességeket az Open Network Edge Services szoftver (OpenNESS) segítségével. Az egyszerűen használható felület megkönnyíti a nagy méretű hálózatok kezelését és lehetővé teszi a gyors indítást a szolgáltatások üzemidejének növelése érdekében. A többmagos Intel® CPU-kra optimalizált Data Plane Development Kit (DPDK) támogatásával a QuCPE sorozat növeli a hálózati csomagok feldolgozását, teljesítményét, rugalmasságát és átviteli sebességét is.

„Örömünkre szolgál, hogy szorosan együttműködhetünk az Intellel, hogy bemutathassuk az Intel technológiákon alapuló QuCPE hálózati virtualizációs készülékek sorozatát, amelyek segítik a vállalkozásokat és az internetszolgáltatókat a korszerű, rugalmas informatikai infrastruktúra kiépítésében.” – nyilatkozta Teddy Kuo, a QNAP elnöke, majd hozzátette: „A Zero Touch Provisioning-gel és a szoftveresen definiált szolgáltatási platformmal a QuCPE sorozat rendkívül hatékony és biztonságos hálózati virtualizációs telepítést engedélyez, így gyökeres változást jelentő megoldást kínál az új hálózati korszakban. ”


„A szoftveresen definiált, rugalmas és méretezhető infrastruktúra telepítése lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hatékonyabban érhessék el a felhőben tárolt alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Az Intel átfogó, élvonalbeli szilícium technológiai megoldásainak, szoftvereinek, eszköztárainak és referenciaterveinek felhasználásával a partnereink, mint a QNAP, felgyorsíthatják az infrastrukturális megoldások fejlesztését, amelyek erős alapot nyújtanak az innovatív edge számítási szolgáltatások számára az innovatív szolgáltatási technológiák terjesztéséhez a vállalati szektorban.” – nyilatkozta Bob Ghaffari, az Intel vállalati felhő és hálózati üzletágának igazgatója.

A távmunkára és a több helyszínre kiterjedő vállalkozások kiszolgálásával a QuCPE sorozat segít a nagy méretű, rugalmasan elosztott vállalati hálózatok kiépítésében. Egy jelentős amerikai call center üzemeltető a QuCPE segítségével egy olyan hálózati szolgáltatási környezetet hozott létre, amely 9000 munkavállaló feladatát segíti a világ minden táján. Az AMIZ Cloud nemcsak a call center rendszerek rugalmas telepítését teszi lehetővé virtuális gépként, hogy több távoli helyről is elérhetők legyenek, hanem a központi informatikai személyzet közvetlenül kezelheti az összes hálózati eszközt és távolról elháríthatja a felmerülő problémákat. A QuCPE sorozat megbízható szolgáltatási üzemidőt biztosít a több helyszínes informatikai környezetek hatékonyságának és kezelésének fokozása érdekében.

Egy másik eset bemutatja, hogy a virtuális hálózati funkcionális (VNF) szolgáltatások mennyire jelentősen képesek leegyszerűsíteni a berendezések karbantartási folyamatait, hogy megfeleljenek a növekvő üzleti igényeknek. Egy hongkongi internetszolgáltató a QuCPE-t használja, hogy igény szerinti VNF-szolgáltatásokat kínáljon vállalati ügyfeleinek. Az ügyfélközpontú fizikai hálózati berendezések QuCPE-re történő cseréjével a vállalat csatlakozni tudott a maghálózatokhoz, így az AMIZ Cloud segítségével VNF-szolgáltatásokat tudjon nyújtani ügyfelei számára. Az AMIZ Cloud segítségével a QuCPE támogatja a Zero Touch Provisioning szolgáltatást, hogy csökkentse a költséges helyszíni karbantartási igényeket és nagyobb informatikai erőforrás-hatékonyságot érjen el.

A QuCPE sorozaton megtalálható az AMIZ Marketplace, amely lehetővé teszi a kezelési szolgáltatóknak, a független szoftverkereskedőknek és az üzleti szervezeteknek, hogy a felhőből egyszerűen telepítsék és frissítsék a QuCPE sorozat VNF-jét és alkalmazásait. Az AMIZ Marketplace átfogó licencelési és fizetési szolgáltatásokat kínál, hogy egy felhasználóbarát és egyszerű együttműködést biztosító ökoszisztémát biztosítsanak a szoftverfejlesztőknek a nagyobb üzleti innováció elősegítése érdekében.

További információért kérjük, látogass el a www.qnap.com oldalra.