2021. január 29., Tajpej, Tajvan – Az XPG, a játékosoknak, az esportolóknak és a technológia rajongóiknak tervezett nagy teljesítményű rendszerek, komponensek és perifériák vezető gyártója bemutatta az XPG SPECTRIX S20G Gen3x4 M.2 2280 SSD meghajtót. A SPECTRIX S20G SSD egy különálló X-alakú RBG világítással, valamint kiváló olvasási/írási sebességgel terveztek meg.​​​​​​​

Az XPG SPECTRIX S20G kívül-belül egy valódi gaming SSD, amelyet stílusa is tükröz. Egy X-alakú RGB fényfelülettel is rendelkezik, amellyel felülmúlja versenytársait. Az RGB fényhatásokat a mellékelt szoftver segítségével könnyedén személyre szabhatod. Az SSD szálcsiszolt felülete feltűnő, mégis elegáns megjelenést kölcsönöz, amely teljes mértékben le fog nyűgözni.

A felhasználók egyszerűen fokozhatják a játékélményt az NVMe 1.3-kompatibilis SPECTRIX S20G segítségével. A 3D NAND Flash 2500/1800MB/s olvasási/írási sebességgel rendelkezik, így gyorsabban tölti be a játékokat és zökkenőmentes játékélményt nyújt. Emellett kompatibilis a legújabb Intel és AMD platformokkal egyaránt.

A SPECTRIX S20G támogatja az LDPC (alacsony sűrűségű paritás-ellenőrző) hibajavító kódtechnológiát az adathibák észlelésének és kijavításának érdekében. Ráadásul az AES 256 bites titkosítással az adatok biztonsága és integritása is biztosított. A SPECTRIX S20G komponensei szigorú tesztelési- és hitelesítési folyamatokon estek át. Mindezek mellett 5 év korlátozott jótállással rendelkezik.