Visszafelé kompatibilis, megfelel az SD7.0 szabványnak, kiváló olvasási és írási sebességével valósággal újradefiniálja a szegmenst

2021. január 22., Tajpej, Tajvan – Az ADATA Technology (Tajvan Stock Exchange: 3260.TWO), a nagy teljesítményű DRAM modulok, a NAND flash termékek, mobil tartozékok, gaming termékek, elektromos motorok és ipari megoldások vezető gyártója örömmel jelentette be, hogy 2021 második negyedévéig piacra kerülnek az új generációs SD Express kártyái.

A közösségi médiás influenszerek és az általános felhasználók által létrehozott tartalmak és az 5G hálózatok világszerte történő megjelenésével és elterjedésével a tartalomkészítők nagy kapacitású és teljesítményű, valamint hordozható tárolókat keresnek igényeik kielégítésére. Ezért az SD Association (SDA) bejelentette az SD7.0 szabványt, amely bevezeti a PCIe és az NVMe interfészek támogatását az SD kártyák olvasási és írási sebességének növelése érdekében. Az új SD kártyák az SD Express nevet viselik.

A PCIe és az NVMe akár 300%-kal gyorsabb lehet

A PCIe és NVMe interfészek SD memóriakártyákba történő integrálása jelenti a következő lépést a felhasználók igényeinek kielégítésére. Mindkét interfész már elterjedtnek számít az SSD meghajtóknál, ami lehetővé teszi az akár 1000 Mb/s feletti sebességet is. Eközben az SD kártyákat már szélesebb körben használják kamerákban és más eszközökben is. Azonban a múltban az SD kártyák teljesítménye az UHS-II interfészen 312 MB/s sebességre volt korlátozva, amely messze elmaradt az SSD-ktől, emellett a lassabb működés korlátozottabb felhasználást tett lehetővé. Az SD kártyák teljes potenciáljának kihasználása érdekében az SDA bejelentette az SD7.0 szabványt, amely további extra érintkezőket és egyéb javításokat használ a PCIe és az NVMe interfészek támogatásához. Ez lehetővé teszi olyan új generációs SD Express kártyák kifejlesztését, amelyek amellett, hogy az SD kártyák minden formai előnyével rendelkeznek, akár 300%-kal gyorsabbak is lehetnek, hogy a külső SSD meghajtókhoz megfelelő alternatívát kínáljanak.

Az új SD Express kártyák 2021. második negyedévében érkeznek

Mivel az SD kártyákat a tartalomgyártók már széles körben használják, az SD Express kártyák elterjedése zökkenőmentes folyamat lesz. Az SD Express megoldások nemcsak ugyanazt a kialakítást használják, mint a régi SD kártyák, hanem visszafelé kompatibilisek az UHS-I-gyel is, hogy továbbra is használható maradjon kamerákban és más eszközökben. Az SD7.0 támogatásával a felhasználók sokkal nagyobb sebességgel másolhatják át a nagy felbontású tartalmakat a PC-kre, amely remek alternatívát kínál a nagy méretű SSD-k helyett. A PCIe Gen3x1 használatával az új kártyák akár 825/410 MB/s olvasási és írási sebességre is képesek, hogy megfeleljenek a felhasználók igényeinek, különösen az SD7.0 szabványú kártyaolvasóval felszerelt nemzetközi márkák alkotói laptopjai esetén.