2020. augusztus 26. – A járvány hatásai és annak terjedésének megakadályozása miatt jelentősen átalakult az eddigi életünk. Az irodai dolgozók otthoni munkát végeznek, a hallgatók pedig otthoni e-tanulásra váltanak, hogy csökkentsék a külvilággal való kapcsolatfelvétel gyakoriságát és a kölcsönös fertőzés kockázatát. Annak ellenére, hogy több időt tölthetünk a családdal, fontos, hogy tágas szobánk, vagy nagy személyes terünk legyen, hogy megakadályozzuk az olyan környezeti hangok terjedését, mint a háziállatok hívása, a gyermekek sírása vagy éppen a családtagok által okozott hangzavar. Ezek rendkívül kellemetlenek tudnak lenni a videokonferencia, az online játék, streaming vagy az egyszerű játék során is, ahol különösen fontos lenne a csapattársakkal való kommunikáció.

Az MSI Sound Tune új megoldást kínál a zajcsökkentésre az iparágban vezető mély tanuló mesterséges intelligencia segítségével, amelyet a jelfeldolgozáshoz alkalmaz. A Mély Neurális Hálózaton (DNN) keresztül több mint 0,5 milliárd szintetikus zajos beszéd adatait elemezték, így sikerült egy olyan modellt létrehozni, amely az emberi agy működését szimulálja. A zajforrás jöhet bárhonnan, a modell képes lesz emberi hangot a legbonyolultabb zaj mellett is azonosítani, majd kiszűrni a zavaró környezeti hangokat a kommunikáció élményének javítása érdekében.

Az MSI Sound Tune már elérhető az MSI Dragon Center/Creator Center alkalmazásokban és a „Noise Cancel” gomb segítségével aktiválható.

Bekapcsolást követően a felhasználók kétféle zajszűrő funkció közül választhatnak:

1. Hangszóró zajszűrés

Arra tervezték, hogy a zajos környezetben is meghallhasd azt, amit a veled tárgyaló fél mond. Kifejezetten hasznos a kommunikáció során, ráadásul a piacon még nem érhető el ehhez fogható megoldás.

Ha nagy háttérzajjal rendelkező videót nézel, csak kapcsold be a „Speaker Noise Cancel” funkciót, és a lejátszóeszközt állítsd át az „MSI Sound Tune”-ra a zaj eltávolítása érdekében.

2. Mikrofonos zajszűrés

Arra tervezték, hogy a zajos környezetben is tisztán hallható legyen az, amit mondasz a beszélgetések, streaming és a játék során.

Ha mindkét tekintetben zajos környezetben tartózkodsz, egyszerűen aktiválhatod mindkét módot.

Ilyen helyzetekben mindenképpen szükséges átállítani a kommunikációs szoftverek hangbeállításait.

Élvezd a „kristálytiszta” kommunikációt kollégáiddal, barátaiddal vagy közönségeddel a legújabb MSI Dragon Center & Creator Center segítségével.

Az MSI Sound Tune már elérhető a 10. generációs Intel processzorokkal felszerelt GT/GS/GE/Creator/Prestige sorozatú laptopokon.

További részletekért látogass el a következő oldalra: https://www.msi.com/Landing/msi_sound_tune