2020. június 18., Tajpej, Tajvan – Az MSI, a világ vezető gaming márkája kibővítette partnermegállapodását az ESL-lel, a világ legnagyobb eSport cégével, így az MSI az ESL Pro League 12 évadjának hivatalos gaming partnere lett. Az MSI élvonalbeli gaming hardverekkel támogatja az eseményt, beleértve a laptopokat, PC-ket, alaplapokat, grafikus kártyákat, és monitorokat, továbbá a rajongóknak további programokat is szervez. Az ESL Pro League-ben jelenleg a speciális selejtező zajlik. A selejtezőből kikerülő 6 nyertes csapat fog továbbjutni a 12. évadba, ahol a világ 18 elit csapata méri össze tudását.

„Rendkívül izgalmas, hogy az ESL partnerei lehetünk. 2020-ban a kibővített partnerkapcsolatunk nemcsak világszínvonalú gaming eseményt biztosít a játékosok számára, hanem teret enged az olyan fantasztikus, játékos innovációknak is, amelyek átalakítják játékélményeiket. Mivel a globális járvány továbbra is terjed, arra buzdítunk minden játékost, hogy maradjanak otthon az MSI-vel és az élő közvetítés megtekintésével kövessék ESL Pro League mérkőzéseit az egészségük megőrzése érdekében.” – nyilatkozta Sam Chern, az MSI marketing igazgatója.

A speciális selejtezőben az európai, ázsiai és óceáni fordulók során a továbbjutókat 3 mérkőzésben nyújtott teljesítményük alapján választják ki, a döntőben pedig azok a csapatok jutnak tovább, akik 5 mérkőzésből a legtöbb fordulót nyerik. A dél-amerikai selejtezőben az 5 mérkőzésből a legeredményesebb csapat jut tovább, ugyanis ott csak két csapat jelentkezett. Észak-Amerikában három csapat a round-robin eljárás alapján fog játszani, hogy mindenki egyelő esélyekkel induljon. Ezenfelül azok a csapatok, akik átkerültek az ESL Pro League-ből a Mountain Dew League-be, a speciális selejtezőn keresztül újra esélyt kapnak, hogy bekerülhessenek a 12. szezon döntőjébe. Azt a három csapatot, akik bejutottak a 11. évadba, de a járvány idején az utazási korlátozások következtében nem tudtak részt venni a döntőn, most újra meghívjuk a 12. évadba. A világ 24 legjobb csapata ősszel egy újabb négyhetes szezonban harcol a Pro League bajnoki címéért!