2020. április 29. – Az otthoni munka szerepe az elmúlt időszakban kiemelten fontossá vált. A vállalatok a jelenlegi időszakban ebben a formában tudják folytatni a mindennapi tevékenységeiket. A modern lakásokban rendelkezésre álló számítógépek viszont jelentősen erősebbek, mint az irodákban található megoldások, ez pedig megnövelt fogyasztást jelent a háztartásoknak, továbbá stabil energiaellátásra is szükség van, hogy a lehető legkevesebb fennakadásban legyen része a munkavállalóknak. Az otthoni munka jelentősen nagyobb terhelést jelent az energiaszolgáltatóknak is, amely esetleges áramkimaradásokat és szolgáltatási problémákat okozhat. Az FSP szünetmentes tápegység megoldásai biztosítják a megfelelő energiaellátást az otthoni munkaeszközök számára áramszünet esetén is.

Offline megoldások a belépő szintű felhasználóknak

Az offline vagy standby UPS-ek egyfajta elosztóként üzemelnek. Az elektromos eszközök csatlakoztatását követően továbbítja az áramot a készülékek számára, mellette pedig folyamatosan tölti az akkumulátorát, amely akkor kapcsol be, ha az áramszolgáltatásban kimaradás tapasztalható. Az FSP Nano és NanoFit megoldásai az ilyen esetekhez készültek. Az említett sorozatok 400, 600 és 800 VA teljesítménnyel érhetőek el, amelyek elegendő időt biztosítanak a munkához szükséges fájlok mentéséhez.

Line-interaktív UPS-ek a nagyobb védelemhez

A vonali- (vagy line) interaktív típusú szünetmentes tápegységek az offline megoldásokkal ellentétben már túlfeszültségvédelemmel is rendelkeznek, így védelmet biztosítanak a hirtelen – például viharok közben fellépő – áramingadozás ellen. A beépített túlfeszültségvédő folyamatosan figyeli a bejövő feszültséget és ingadozás esetén korrigál, ezzel védve a csatlakoztatott készülékeket. Az FSP FP, iFP és Eco sorozatok minden modellje rendelkezik ezzel a védelemmel, kapacitást tekintve 400 VA-től egészen 2000 VA-ig kínálva megoldásokat. Értelemszerűen a nagyobb teljesítmény hosszabb üzemidőt garantál a munka elmentésére és a rendszer biztonságos leállítására. A line-interaktív megoldások jelentik a legjobb választást az otthoni munkavégzésre kényszerült munkavállalók és vállalkozók számára.

Nagy tudás a professzionális felhasználóknak

Az online, vagy kettős konverziós UPS-ek, amelyek a legelterjedtebb megoldást jelentik a vállalati szektorban. Ilyenkor a kiszolgált készülékek nincsenek direkt összeköttetésben a betáppal, a váltakozó áram az UPS-ben egyenárammá alakul, amely az akkumulátorok töltésére szolgál, majd egy másik áramkörön ez visszaalakul váltakozó árammá. Az ilyen szünetmentes tápegységek szinusz jelet állítanak elő és védenek az áramellátó hálózat hibáitól, ráadásul a konverziónak köszönhetően a legmegfelelőbb formába alakítják át a bejövő energiát. Az FSP Champ és Custos terméksorozatai kifejezetten erre a felhasználásra lettek tervezve, az 1000 VA-től egészen 3000 VA-ig terjedő teljesítményük pedig ideálissá teszi őket komplett számítástechnikai rendszerek, vagy akár otthoni szerverek vádelmére. Az online megoldások kifejezetten hasznosak lehetnek az IT szakemberek és az otthoni szervereket működtető felhasználóknak.