2020. április 15. – A kaliforniai székhelyű VAVA innovatív eszközei segítségével kíván javítani az emberek mindennapi életén. Az egészségügyi helyzetre való tekintettel a munkavállalók többsége otthoni munkavégzésre kényszerült, amely különösen nehéz feladatot jelent a szülők számára, akiknek egyszerre kell figyelmet fordítaniuk munkájukra és gyermekük felügyeletére. A VAVA a következő tippeket ajánlja az otthoni munkavégzéshez:

Munkakörnyzet kijelölése

Nagyon könnyű elfelejteni a munkahelyi szokásokat, amikor otthonról dolgozik valaki, főleg akkor, ha nem rendelkezel a szükséges eszközökkel. A felborult munkarend következtében előfordulhat, hogy a szülők a tévéállványt, az otthoni bárpultot, vagy éppen más bútort használnak rögtönzött asztalként. Azonban a folyamatosan váltakozó munkaterület zavarhatja a család többi tagját, így érdemes a munkavégzésre külön kialakított helyiséget használni, hogy megfelelő figyelmet tudj fordítani a fontos feladatokra.

Rutin felállítása

Az új környezetben való feladatvégzés különösen nagy kihívást jelenthet egy jó ideig. Ilyenkor a hatékonyság megőrzése érdekében ajánlott egy napi rutint felállítani és kijelölni, mikor tudsz a legjobban koncentrálni a nehezebb feladatokra, e-mailek olvasására, konferenciákon való részvételre és a telefonhívásokra. Emellett szükséges a szünetek meghatározása is, amikor az étkezéssel, vagy éppen a gyermekeddel tudsz foglalkozni.

Nyílt kommunikáció

Az alkalmazkodás nemcsak számodra, hanem a teljes csapatnak nehézséget okoz. A nyílt kommunikáció emiatt még fontosabbá válik, hogy az esetleges félreértéseket el lehessen kerülni. A kisgyermekes szülők számára érdemes előzetesen tisztázni, hogy a videokonferencia hívások során előfordulhat gyermekük akaratlan becsatlakozása is. Gondoljunk csak a BBC-vel folytatott interjúra!

Bízz mindent a bébi monitorra

A gyerekmegőrzők, az óvodák és az oktatási intézmények bezárásával a szülőkre még nagyobb hatást gyakorol az állami intézkedések sokasága, hiszen gyermekük folyamatos felügyelete különösen nehéz feladatot jelent. A VAVA bébi monitor segítségével folyamatosan figyelemmel kísérheted a szomszéd szobában játszó gyereked. A kamera és monitorrendszer segítségével megtalálhatod a tökéletes egyensúlyt a munka és a gyermek felügyelete között.

A VAVA bébi kamera akár 300 méteres távolságból is képes működni a stabil 2,4 GHz-es vezeték nélküli csatlakozásnak köszönhetően, ezenfelül a 4500 mAh-es akkumulátor lehetővé teszi az akár 24 órás megfigyelést is egyetlen töltéssel. Az intelligens kamera mindig központban tudja tartani a gyermek mozgását és tevékenységét, a beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően pedig bármikor beszélhetsz gyermekeddel, amikor szükségét érzed.

Ár és elérhetőség

A VAVA VA-IH006 Baby Monitor már elérhető 200 dolláros ajánlott fogyasztói áron. A termék elérhetőségével kapcsolatban érdeklődj a VAVA helyi képviseleténél vagy kiskereskedelmi partnereinél.