2020. január 23. – A TaoTronics, a Sunvalley group zászlóshajó márkája párásító, párátlanító és légtisztító eszközeivel segíti az emberek egészségesebb életmódját.  Ha a felhasználók reggel száraz, vagy nedves levegőre, kaparó torokra, vagy allergiás tünetekre ébrednek, szükségük lehet a három eszköz valamelyikére. A TaoTronics elmagyarázza a párásítók, párátlanítók és légtisztítók közötti különbséget néhány eszköz és pár hasznos tanács segítségével.

Párásítók

A párásítók vízpárával növelik a levegő páratartalmát az otthoni helyiségekben. Akár kis méretű, hordozható, nagy és statikus változatokban is kaphatók (5 literes vagy nagyobb méretben).

Működésük

A levegő relatív páratartalma egy 0 és 100 közötti skálán terjed. A különbség érezhető a magas nyári páratartalom és a hideg téli száraz levegő között. Ha a relatív páratartalom 100%-hoz közeli, a levegőt melegebbnek érezzük mert az izzadság nem párolog el a bőrünkről, tehát a levegő már vízzel telített. Ha az érték 30% alatt van, hidegebbnek és szárazabbaknak érezzük a levegőt, a víz pedig gyorsan párolog el. A párásítók nedvességet szabadítanak fel a helyiségbe, ezzel ideális szintre (30-50%) növelve a páratartalmat.

A légtisztítókkal ellentétben a párásítók csak a levegő nedvesség tartalmát növelik. Előnyei közé tartozik a száraz- torok, orr és ajkak tüneteinek csökkentése. A TaoTronics párásítók széles választéka elérhető a gyártó weboldalán és hivatalos forgalmazóknál.

Párátlanítók

Amíg a párásítók nedvességet adnak a levegőhöz, a párátlanítók eltávolítják azt!

Működésük

A páramentesítők a helyiség levegőjét szívják be, majd a nedvesség eltávolítását követően száraz levegőt fújnak vissza. A kinyert folyadékot egy tartályban gyűjtik – amelyet rendszeresen üríteni és tisztítani kell. A párátlanítók kétféle módon működnek. Az első módszer lehűti a levegőt, hogy eltávolítsa a fölösleges nedvességet, mielőtt felmelegítné, majd a helyiségbe engedné. Ezt hűtésnek hívják. A második módszer az abszorpció/adszorpció. Abszorpció során a nedvességet egy anyag abszorbeálja, hogy eltávolítsa azt a levegőből, az adszopció esetén pedig a levegőben található nedvesség megkötődése történik egy szilárd felületen.

Ha a szobát nedvesnek érzed, vagy penész keletkezik, az ablakokon pedig gyakran páralecsapódás van, akkor a helyiség páratartalma túl magas. Párátlanító segít a levegő tisztításában és az alacsonyabb nedvességtartalom fenntartásában, csökkentve a penészesedés kockázatát. 

Légtisztítók

Javítja a levegő minőségét a szennyező anyagok eltávolításával.

Működésük

Ezek a gépek a különféle méretű szennyező részecskéket beszívják (azokat, amelyek HEPA szűrővel 99,97%-ig terjednek legfeljebb 0,3 mikronig). A levegő több szűrőrétegen megy keresztül, hogy az eszköz eltávolítsa a szennyező anyagokat, majd a tiszta levegőt visszajuttatja a helyiségbe. A szűrőket rendszeresen cserélni kell. Részecske ionizáló eszköz vásárlása során figyelni kell arra, hogy a készülék ne állítson elő ózont, mert az irritálja a tüdőt.

A légtisztítókat arra használják a felhasználók, hogy csökkentsék az irritáló hatású füst, pollen és az állatszőrben található allergéneket.

Melyikre van szükséged? 

Párásító akkor szükséges, ha:

  • Az otthonod száraz
  • Nincs elegendő páratartalom
  • Gyakori orrvérzéssel vagy arcüregi problémákkal küszködsz, vagy ha a száraz levegő irritálja a tüdődet.

Ha párásítót keresel, javasoljuk, hogy nézd meg a TaoTronics kínálatát

Keress párátlanítót, ha:

  • Meg szeretnél szabadulni a dohos szagtól
  • Elpusztítanád az atkákat vagy megakadályoznád azok elterjedését
  • A magas páratartalom csökkentésével megelőznéd a légzőszervi megbetegedéseket
  • Csökkentenéd otthonod hőmérsékletét légkondicionáló nélkül

A légtisztítók segítenek, ha:

  • Légzési problémákat tapasztalsz és a lehető legtisztább levegőre van szükséged
  • Allergiás vagy és el kell távolítani a levegőből a spórákat, a polleneket és a kisállatok szőrében található allergéneket.
  • Az újévi fogadalmad során egészségesebb életmódot szeretnél élni, különösen nagyvárosi környezetben

TaoTronics párásítók széles választéka

A párásítók előnyei közé tartozik a költségbarát árazás, és a széleskörű felhasználhatóság. Néhány készülék ráadásul aroma diffúzorként is használható, így nem csak párás, hanem frissítő illatú levegőt biztosít a ház minden szegletében. Ha többet szeretnél tudni párásító készülékeinkről, látogass el weboldalunkra.

Taotronics_1.jpg