2020. január 20. – A TaoTronics, a Sunvalley Group zászlóshajó márkája a LED-es fényterápiát ajánlja a szezonális affektív zavar (SAD) ellen.

A SAD, más néven téli depresszió egy olyan pszichológiai betegség, amely során a környezetváltozás hatására, a nappali órák rövidülésével és a tél közeledtével az emberek hangulata gyakrabban ingadozik. A fáradtság, a kimerültség, valamint a depresszió érzése egyre gyakoribbá válik a hideg, sötét színek dominánssá válásával. A betegséggel a világ minden pontján diagnosztizáltak embereket, az Egyesült Államok lakosságának 6%-át, az Egyesült királyság lakosságának pedig 33%-át is érinti. A diagnosztizált páciensek 6%-ánál szükséges kezeltetni a betegség tüneteit.

Fényterápia a szezonális depresszió ellen

A betegség diagnosztizálása során a kutatók rájöttek, hogy a tünetek a nappalok rövidülése hatására gyakrabban jelentkezik. Az embereknek szükségük van megfelelő mennyiségű fényre a szerotonin transzporter fehérje (SERT) szint alacsonyan tartására, így elkerülve a depressziót és a szorongást. Egy legalább 10 000 lumen-es LED paneles segít a SERT értékének csökkentésében, ezzel jobb hangulatot biztosítva a rövid téli napokon.

TaoTronics TT-CL016 és TT-CL011 a SAD ellen

A TaoTronics TT-CL016 és TT-CL011 LED lámpák 10 000 lumenes fényerővel rendelkeznek, így ideális megoldást kínálnak otthoni fényterápiához. Ezek a kompakt és hordozható LED panelek 8x hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint az általános izzólámpák, így hosszú éveken keresztül képesek a kiváló és hatékony működésre. Az állítható fényerőnek köszönhetően pedig nem csak terápiás célra használható, hanem ideálisak szinte bármilyen helyiség megvilágítására. A TaoTronics lámpák ráadásul UV szűréssel is rendelkeznek, így nem kell tartani az UV sugárzás káros hatásaitól.

Elérhetőség

A TaoTronics TT-CL016 és TT-CL011 SAD LED panelek már elérhetők világszerte. A lámpák regionális elérhetőségével és naprakész árazásával kapcsolatos információért kérjük vedd fel a kapcsolatot a TaoTronics hivatalos forgalmazóival, vagy PR képviseletével.

Taotronics_2.jpg