2019. december 12., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási, a hálózatépítés és a tárolás egyik vezető innovátora, bejelentette az QXG-5G1T-111C PCIe 5GBASE-T NIC megjelenését, amely négy hálózati sebességet is támogat. A felhasználók bármilyen kompatibilis PCIe 2.0 x1 bővítőhellyel rendelkező QNAP NAS vagy a Windows® / Linux® PC rendszerbe telepíthetik a kártyát, hogy a már használatban lévő CAT 5e kábelekkel is képesek legyenek az adatátviteli sebesség javítására, ezzel egy rugalmas és gazdaságos 5GbE hálózati csatlakozási megoldást biztosítva a szervezetek vagy egyének számára.

A QXG-5G1T-111C a Marvell® AQtion AQC111C Ethernet vezérlőjét használja, amely támogatja az 5 / 2,5 / 1Gbps és 100Mbps hálózati sebességet is. A szabványos RJ45 csatlakozással rendelkező QXG-5G1T-111C telepítésével a felhasználók azonnal 5 Gbps-ra növelhetik az átviteli sebességet a hálózati környezetükben már meglévő CAT 5e kábeleikkel.

„Rengeteg vállalkozás, otthoni felhasználó és játékos nagyobb hálózati sebességgel rendelkezik, de nem feltétlenül igényel 10 GbE sávszélességet” – nyilatkozta Dan Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QNAP 5GbE hálózati bővítőkártya négy átviteli sebességet és ötször gyorsabb adattovábbítást biztosít, mint a gigabites csatlakozás. Így a felhasználók a PC vagy NAS rendszereiket egyszerűen frissíthetik az 5 Gbps sebességű intenzív adatátviteli csatlakozásra képes eszközre a termelékenység növelése érdekében.”

A Windows és Linux eszközök esetén szükséges a QXG-5G1T-111C illesztőprogram letöltése. A QTS 4.3.6 (vagy újabb) rendszert futtató QNAP NAS-ok esetén a QXG-5G1T-111C használata nem igényel illesztőprogramot.

Hamarosan további két 5GbE hálózati bővítőkártya is elérhető lesz, köztük QXG-5G2T-111C kétportos PCIe Gen 3.0 x2 és a négyportos QXG-5G4T-111C PCIe Gen 3.0 x4 kártya, melyeket a több hálózati csatlakozást igénylő környezetek számára terveztek.

A QNAP hálózati kártyái már megvásárolhatók a QNAP Kiegészítő Áruházában. További termékinformációért látogass el a www.qnap.com oldalra.