2019. november 27., Amszterdam – Kétszer az Egyesült Királyságban, egyszer Németországban és most Hollandiában. Hozzáértő olvasóközönséget kértek fel, hogy vakteszt alapján válasszák ki a legjobb OLED tv-készüléket és 69%-uk a Philips televíziót választották.

Idén, az egymást követő negyedik alkalommal az AV lapok olvasói – FWD magazin és HomecinemaMagazine.nl Belgiumban és Hollandiában – a Philips tv-t választották győztesnek a speciális vakteszten, ahol négy gyártó tévésorozatainak legjobb OLED készülékeit mutatták be a márkajelzések eltakarása mellett, hogy elkerüljék a közönség elfogultságát.

Az esemény lehetővé tette a meghívott közönség számára, hogy egymás mellett hasonlíthassák össze a négy fő tv-gyártó képfeldolgozási technológiáit. A teszt során négy 65 hüvelykes készüléket használtak: a Philips OLED804-et, a Sony AF9-et, a Panasonic GZ2000-et és az LG C9-et.  Mind a 4 eszköz felismerhető jellemzőit eltakarták, hogy a 25 tesztelő ne ismerhesse fel, melyik készülékre szavaznak.

Az egyenlő versenyfeltételek biztosítása érdekében a tesztek előtt az FWD Media Group szerkesztői mind a négy készüléket egyesével kalibrálták ugyanarra a szabványra – amely hatékonyan csökkentette a belső feldolgozási eltéréseket, és lehetővé teszi az alapszintű technológiai különbségek összehasonlítását a négy márka között.

Ismét széles tartalomválasztékot használtak, tíz klippel, amelyeket kétszer játszották le egy média PC-ről, vagy a Netflix-ről, vagy egy X-box-ban található 4Kblu-ray lejátszóról.

A kalibrációs szakaszban a Philips OLED804 nyert: lenyűgöző 38%-kal, a második helyezett a Sony lett 30%-kal, míg a harmadik helyen az LG, a negyediken pedig a Panasonic végzett.

Ezután a tévékészülékeket „élénk” vagy „dinamikus” módba állították, amelyet a gyártók következetesen alkalmaznak a bemutatóik során annak érdekében, hogy a PQ feldolgozókészletük legjobb teljesítményét mutathassák be – ezzel lehetővé téve a gyártók képminőség javító technológiáinak összehasonlítását.

A nézők 12 felvételt láthattak kétszer, amelyeket ismét egy média PC-ről, vagy a Netflix-ről, vagy egy X-box-ban található 4K Blu-ray lejátszóról játszottak le. Az élénk módban az eredmények még inkább eltértek: a lelkes közönség 69%-a szavazott a Philips OLED804-re, a második helyezett Panasonic GZ2000 pedig 15% szavazatot kapott.

A teszteredményénekre reflektálva Danny Tack – a Philips TV termékstratégiai és tervezési igazgatója a következőt nyilatkozta:

„Ez a negyedik vaktesztünk, amely most már három országban is lezajlott és örülök, hogy ennyire egységes eredmények születtek az eseményeken. Be akartuk bizonyítani, hogy a Philips P5 PQ feldolgozás legalább olyan jó, mint a versenytársaink által kínált megoldások. Tisztességesnek érezzük, hogy a teszteket vakon tartottuk, kalibrált és élénk üzemmódokban is.  A Philips OLED minden alkalommal nagyon következetes eredményekkel nyert minden teszt során üzemmódtól függetlenül. Bátran kijelenthetem, hogy bebizonyítottuk azt, hogy a 3. generációs P5 feldolgozóval miénk a piac legjobb tévé képminőség javító algoritmusa”.

Az OLED804 már kapható 55 és 65 hüvelykes változatokban.

További információkért kérjük látogasson el az alábbi oldalra:

www.philips.com/oled