2019. szeptember 30., Tajpej, Tajvan – Az idősödő társadalom növekedésével a kormányok világszerte próbálják népszerűsíteni az „öregedj otthonodban” elképzelését.  A jóléti rendelkezésekkel összhangban az otthoni betegápolási eszközök szükségesek ahhoz, hogy az öregedő korosztály számára hosszútávú ápolási lehetőséget biztosítsanak. Ahhoz, hogy megvalósíthassuk az otthoni egészségügyi ellátás lehetőségét, a beteg fiziológiai adatait gyűjtő eszközök mellé az otthoni megfigyelő eszközöket is össze kell kapcsolni a távoli betegápolási eszközökkel. Ezek egyesítik az orvosi ellátást, az IKT technológiákat, elektronikus orvosi berendezéseket, amely a professzionális orvosi technológiai- és szolgáltatóiparágak növekedéséhez vezetnek.

A lakossági szolgáltatások iránti növekvő igények fényében az FSP olyan tápegységeket fejlesztett ki, amelyek megfelelnek a különböző orvosi berendezések igényeinek. Ezek közé tartozik a 30W-os, falra szerelhető adapter, amely váltakozó-áramú hálózati csatlakozóval rendelkezik és széleskörben használják az otthoni orvosi ápolás során. Ilyen eszközök a páciensfigyelő berendezések, az orvosi monitorok, a pulzusmérők, az érrendszer-diagnosztikai berendezések, az automatikus vörösvértestek ülepedési sebességelemzője, orvosi párásítók, elektromos vérnyomásmérők és egyéb más berendezések, mint az IVD eszközök is.

Mivel az otthoni egészségügyi eszközöket nem orvosi szakemberek működtetik, hanem a páciensek és gondozóik, így az eszközök tápellátása nem lesz annyira stabil, mint egy professzionális egészségügyi intézményben, ezért a berendezések biztonságos kialakítása rendkívül fontos. Az FSP gondoskodik az otthoni betegápolási készüléket használó emberek biztonságáról, ezért piacra bocsátotta a berendezések számára készült tápegységek széles választékát. A termékek akár 5000 méter magasságig is működnek, második kategóriába tartozó minősítéssel rendelkeznek, dupla szigetelésvédelem mellett 4000 V-ig képesek szigetelni (váltóáram esetén), illetve túlfeszültség-, túlmelegedés-, és rövidzárlat védelemmel is ellátottak a páciensek legnagyobb biztonsága érdekében.

Az FSP 30 W-os orvosi tápegysége amerikai és európai hálózati csatlakozóval egyaránt rendelkezik, a 77 x 44,8 x 33,5 mm-es méretének köszönhetően pedig szinte bárhol elfér az otthonodban. A terméket úgy tervezték, hogy megfeleljen az amerikai Energiaügyi Minisztérium négyes (DoE VI.) szintű hatékonysági követelményeinek. A terhelés nélküli fogyasztása kevesebb, mint 0,1W, így az eszköz rendkívül energiatakarékos. Az összes modell megfelel a EN55011 szabvány és az FCC B-osztályzás előírásainak.

Az FSP FSP030M-DxU & FSP030M-DxE sorozatok a 85-264 V-os bemeneti, és 5 V-os (20W), illetve 12 V-os kimeneti feszültségekkel rendelkezek és az IEC 60601-1-11 tanúsítványnak is eleget tesz. Az FSP030M-KxU & FSP030M-KxE sorozatok megfelelnek az IEC 60601-1-11 tanúsítványnak, a leginkább szembetűnő tulajdonságuk pedig a 80 – 264 V üzemi feszültség biztosítása akár 80 V-os bemeneti feszültség mellett is. Az összes készülék eleget tesz az otthoni létfenntartó berendezések előírásainak és elérhetőek 10/12/18 és 24 V-os kimeneti feszültségű modellek is. A felhasználók megtalálhatják a saját felszerelésük számára szükséges tápegységeket.