2019. szeptember 3., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. bemutatta az új QXG-10G2T-107 kétportos PCI Express (PCIe) 10GBASE-T / NBASE-T™ NIC-et, amely 5 hálózati sebességet támogat. Telepíthető kompatibilis QNAP NAS-ba vagy Windows® / Linux® PC-be, amely PCIe 2.0 x4 hellyel rendelkezik, biztosítva ezzel a vállalatok és a végfelhasználók számára a rugalmas és gazdaságos 10 GbE hálózati csatlakozási megoldást.

Az QXG-10G2T-107 az Aquantia® AQtion AQC107S Ethernet vezérlőt használja, amely támogatja a 10/5/2,5/1Gbps és 100Mbps hálózati sebességeket. Az RJ45 csatlakozó kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára a meglévő kábelek használatát is. Az átviteli sebesség elérheti az akár 5 Gbps-ot CAT-5e kábelek használatával, vagy akár a 10 Gbps-ot CAT 6 (vagy fejlettebb verziójú) kábelekkel, ezáltal kihasználva a QXG-10G2T-107 teljes tudását.

„Ugyan a 10 GbE hálózati környezet egyre gyakoribb, a QNAP továbbra is költséghatékony 10 GbE megoldásokat kínál” – mondta Dan Lin, a QNAP termékmenedzsere, és hozzátette: „Az egyportos Multi-Gig QXG-10G1T NIC bemutatása után, most az újonnan bevezetett kétportos QXG-10G2T-107 NIC egyaránt kihasználja az Aquantia Ethernet vezérlőt a Multi-Gig átviteli sebesség biztosításához, ezzel segítve a felhasználókat 10Gbps képességű PC-jüknek vagy NAS-rendszerüknek egyszerű frissítésében az intenzív adatátvitelhez, valamint a csapat-együttműködés és a személyes munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhez.”

A Windows és a Linux felhasználók letölthetik az illesztőprogramokat a NIC gyártó oldaláról, az Aquantia webhelyéről. A QXG-10G2T-107 használatához a QNAP NAS-on QTS 4.3.6 vagy újabb verziója szükséges.

Ezenkívül a QNAP 15%-os kedvezményt kínál a népszerű PCIe hálózati kártyákra, amelyek tartalmazzák a Mellanox® ConnectX®-4 Lx SmartNIC-et – a 25 GbE-t QXG-25G2SF-CX4 és 10 GbE QXG-10G2SF-CX4 hálózati NIC-et. Mindkét kártya telepíthető NAS-ba vagy PC-be, valamint támogatja az iSER-t (iSCSI kiterjesztés RDMA-hoz) a CPU tehermentesítéséhez és a VMware® virtualizációs teljesítményének optimalizálásához.

Vásárolj QNAP NIC-et a QNAP kiegészítők áruházából. További termékinformációk és a QNAP NAS teljes portfóliójának megtekintéséhez keresd fel a www.qnap.com weboldalt .