2018. augusztus 31., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a vezető tároló, hálózati és számítástechnikai megoldásszolgáltató, ma bemutatta a QTS 4.3.5 béta legújabb verzióját, az elismert QNAP NAS operációs rendszert. A QTS 4.3.5 sok új, iparágvezető és továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik, amelyek tovább fokozzák a tárolási és hálózati teljesítményt az otthoni, üzleti és vállalati felhasználók számára, így teljesítmény-centrikus, egyszerűbb és hatékonyabb felhasználói élményt nyújtanak a QNAP NAS-on.

„A QTS 4.3.5 jól mutatja a QNAP elkötelezettségét a NAS funkciók fejlesztése terén, és továbbra is jelentős lépéseket teszünk a tárolási és hálózati funkciók fejlesztésénél.” – nyilatkozta Cherry Chen, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Válaszul az új gyorsan fejlődő korszakra, a QTS 4.3.5 a felhasználók számára jelentős újdonságokat és nagyobb teljesítményt kínál, természetesen ingyenese, a teljesítmény és az időérzékeny feladatok hatékony kezeléséhez.”

Tudj meg többet a QTS 4.3.5-ről a https://www.qnap.com/qts/4.3.5/hu-hu weboldalon.
Nézd meg a QTS 4.3.5 videó bemutatóját: https://live.qnap.com/en.

A QTS 4.3.5 főbb jellemzői és versenyelőnyei:

Storage – Fedezd fel az SSD összes előnyét, egyszerűsítsd a tárhelykezelést és az adathelyreállítást [ Nézd meg a bemutató videót]

  • Szoftveresen kezelt SSD extra over-provisioning: állítsd be az SSD RAID over-provisioning funkciót, hogy csökkenthesd a nemkívánatos SSD túlírást a maximális élettartamért, ezzel továbbá akár 100%-kal nagyobb állandó véletlenszerű írási teljesítményt érhetsz el az alapértelmezett over-provisioning funkció használatához képest. Ez kifejezetten hasznos és növeli a hatékonyságot azon alkalmazások esetében, ahol sok írási feladat van, például az adatbázisok és az intenzív online szerkesztés esetében. Az egyedülálló SSD Profiling Tool segítséget nyújt a legjobb over-provisioning arány beállításához az IOPS teljesítményhez.
  • Visszaállítás távoli helyen tárolt pillanatképből: a távoli pillanatkép-replikációról készített pillanatkép-visszaállítás mostantól közvetlenül a hálózaton keresztül állítható vissza a helyi NAS-ra, anélkül, hogy manuálisan kellene visszaállítani az összes mappát és fájlt a biztonsági mentési helyre. Ezzel időt és energiát takaríthatsz meg a műveletek egyszerűsítésével.
  • Flexibilis kötet konfigurálás és konvertálás: a köteteket konvertálhatjuk thin- és thick-provisioning között, így azok a tárolókapacitás maximális rugalmasságát biztosítják. A kötetek mérete csökkenthetők, biztosítva, hogy a NAS a tárolási igényeknek megfelelően működjön.
  • iSER-rel növelt VJBOD teljesítmény: a QNAP saját virtuális JBOD (VJBOD) technológiáját a Mellanox kompatibilis hálózati kártyák iSCSI Extensions for RDMA (iSER) támogatásával bővíti, növelve az átviteli sebességet a hatékonyabb tárolási bővítés érdekében.

Hálózat – Nagy sebességű csatlakozással és rugalmassággal teszi elérhetővé a magasabb teljesítményű munkafolyamatokat [ Nézd meg a bemutató videót]

  • Szoftveresen fejlesztett Network & Virtual Switch applikáció: számtalan új funkcióval bövült, beleértve a hálózati topológiát, eszközdiagramot a fizikai portok azonosítására, személyre szabható több DDNS, NCSI szolgáltatás, statikus útvonal, szoftver által definiált switch mód, IPv6 teljes funkció és DHCPv4 fenntartott IP-címek, az alkalmazás nagymértékben megkönnyíti a műveleteket és javítja a teljesítményt a középpontba helyezett felhasználói élményt. A Thunderbolt™ és a vezeték nélküli beállítások felületének javításai egyszerűbbé teszik az állapot áttekintését, így a beállítások sokkal kényelmesebbek.
  • Továbbfejleszett SmartNICs támogatás: A QTS mostantól támogatja a beépített továbbfejlesztett fejlett hálózati csatoló vezérlőket (NICs), mint a Mellanox® ConnectX®-4 for iSCSI Extensions for RDMA (iSER).
  • QBelt virtuális privát hálózat (VPN) protokoll: a QNAP saját QBelt VPN protokollja a QVPN Services alkalmazásba integrálva növeli a hálózati biztonságot a forgalom titkosításával és annak felderítésének csökkentésével. A geo blokkolt webes tartalmak és/vagy a vállalati intranet-erőforrások a QBelt segítségével is hozzáférhetnek az ilyen korlátozások megkerüléséhez.

További érdekes funkciók:

Notification Center – Soha ne maradj le egyetlen rendszer-értesítésről se!

  • A vadonatúj Notification Center az összes NAS-alkalmazás naplóját és értesítéseit egyetlen alkalmazásba integrálja, rugalmas szabálybeállítások segítségével megkönnyíti a zökkenőmentes és egyszerű NAS felügyeletet. Számtalan értesítési mód, beleértve az e-mailt, az SMS-t, az azonnali üzenetet és a push értesítést, közül választhatunk.

Security Counselor – A QNAP NAS biztonsági portálja

  • A Security Counselor ellenőrzi a rendszer sérülékenységét és javaslatot tesz a NAS biztonságának növelésére és az adatok védelmére a változó támadási módszerekkel szemben. Ezenkívül integrálja a vírusirtó és rosszindulatú programok elleni szkennelő szoftvereket a QNAP NAS teljes védelmének biztosításához.

A tulajdonságok és a funkciók változhatnak, valamint nem mindegyik QNAP NAS termék esetében érhetők el.

Megjegyzés: a QTS 4.3.5 az utolsó verzió, ami a SS/TS-x79 és TS/TVS-x70 termékcsaládokat támogatja.