2019. augusztus 16., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) bemutatta a QWU-100 hálózati eszközök menedzseléséhez készült eszközt, mely jobb funkcionalitást nyújt az Intraneten lévő eszközökhöz. A QWU-100 használható Wake-on-LAN (WoL), Wake-on-WAN (WoW) és eszköz felügyeletére a LAN-on keresztül, lehetővé téve az egyszerűsített informatikai adminisztrációs munkafolyamatot, valamint az eszköz birtoklásának valós költségeit (TCO) csökkenti és megbízhatóságot nyújt a felhasználók számára.

A LAN-hoz csatlakoztatva a QWU-100 megkeresi, listázza és eltárolja az összes eszközt a hálózaton. Magic packet parancsot küldhetünk eszközökre, hogy felébresszék azokat, vagy ütemezéseket állítsanak be a WoL műveletek időszakos végrehajtására. A QNAP myQNAPcloud szolgáltatásával a felhasználók hozzárendelhetik azt a QNAP azonosítóval és regisztrálhatják a QWU-100 boxot a fiókukhoz. A QNAP azonosító használható a QWU-100 boxhoz való csatlakozáshoz az internetről, lehetővé téve a WoW műveleteket. A QWU-100 box egy e-mailt és/vagy egy értesítést* küld, ha a megadott eszközök offline állapotban vannak, vagy ismeretlen eszközök csatlakoznak a LAN-hoz.

Ken Cheah, a QNAP termékmenedzsere elmondta: „A QWU-100 box lehetővé teszi az egyszerű WoL és WoW műveleteket, valamint a LAN felügyeletét. Az eszköz segít a rendszergazdáknak a működési költségek csökkentésében és a hatékonyság növelésében.”

A QWU-100 box két Ethernet portot tartalmaz két különböző alhálózat kezeléséhez. A készüléket USB C-típusú porton vagy PoE-csatlakozón keresztül (csak az 1-es port) működtethetjük.

*Az értesítési funkció elérhető lesz a következő szoftverfrissítéssel (1.1.0).

Elérhetőség

A QWU-100 hálózati eszközkezelő készülék már elérhető. További információért és a teljes QNAP termékcsalád megtekintéséhez látogass el a www.qnap.com weboldalra.

A QNAP System, Inc.-ről

A Tajvanon található, tajpeji székhelyű QNAP Systems, Ic., élenjáró megoldásokat kínál a hálózati adattárolók (NAS) és felügyeleti megoldások terén, fő célkitűzésének pedig a használhatóságot, magas biztonságot és a rugalmasságot tekinti. A QNAP minőségi NAS termékeket kínál otthoni és üzleti felhasználóknak adattárolásra, mentésre és pillanatkép mentésre, virtualizációhoz, együttműködéshez, multimédiához és egyebekhez. A QNAP úgy gondolja, hogy a NAS sokkal több, mint egy „egyszerű adattároló”, számtalan NAS alapú fejlesztése van azért, hogy ösztönözze a felhasználókat a tárgyak internete, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási megoldások kifejlesztésére a QNAP NAS-on.