Biztosítja a gyors helyreállítást és a zsarolóvírus elleni védelmet az üzleti NAS-adatmentéshez

A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető gyártója ma bejelentette az [Airgap+](https://www. qnap.com/go/solution/airgap-plus) megjelenését, ami egy fejlett, légréssel védett biztonsági mentési funkció a Hybrid Backup Syncbe (HBS) integrálva. Ez az innovatív megoldás megnövelt adatbiztonságot, gyors helyreállítást és erőteljes zsarolóvírus elleni védelmet kínál a vállalkozásoknak.

Ahogy a kiberfenyegetések egyre kifinomultabbak és hatásosabbak, az air-gap biztonsági mentések elengedhetetlenné váltak a vállalati adatok védelméhez. A légréssel védett (air-gap) biztonsági mentés az „1”-es elemet jelenti a 3-2-1-1-0 biztonsági mentési tervben, ahol a biztonsági mentés egyik másolatát offline tárolják és leválasztják a hálózatról. Az Airgap+ ezt az igényt úgy oldja meg, hogy egy logikai légrést hoz létre a NAS-rendszerek között, extra biztonsági mentési réteget és megnövelt integritást biztosítva.

Az Airgap+ a QNAP QHora routersorozatával kompatibilis (a támogatott modellek listája lentebb található). A QHora csak a biztonsági mentési folyamat során engedélyezi a kapcsolatokat a forrás NAS és a a biztonsági mentési cél NAS között, máskor pedig blokkolja azs kapcsolatokat.

Tulajdonságok és előnyök
Az Airgap+ számos kulcsfontosságú előnyt kínál a hagyományos LTO-szalagos és felhőalapú biztonsági mentésekhez képest:

  • Egyszerű beállítás: A felhasználók egyszerűen engedélyezhetik az Airgap+ szolgáltatást és kiválaszthatják a fizikai portokat a HBS biztonsági mentési feladatbeállításaiban a NAS-on.
  • Nagy sebességű hálózat: A QNAP NAS támogatja a 10/25/100 GbE-s kapcsolatokat, jelentősen növelve a biztonsági mentési sebességet az LTO 1 GbE-s kapcsolatához képest.
  • Gyorsabb adathelyreállítás: A megnövelt hálózati sebesség gyorsabb helyreállítást tesz lehetővé, minimalizálva az állásidőt.
  • Adatimmunitás: Aktiváld a WORM (Write Once Read Many) funkciót az extra adatvédelmi réteggel való bővítéshez!
  • Bővíthetőség: A QNAP NAS lehetővé teszi az egyszerű tárhelybővítést a meghajtók működés közbeni cseréjével vagy egy nagyobb NAS-ra történő migrálással a növekvő üzleti igényeknek megfelelően.
  • Egyszerűsített karbantartás: Az LTO-szalagos biztonsági mentésektől eltérően az Airgap+ nem igényel további hardvert vagy kábelezést, így csökkenti a karbantartás bonyolultságát.
  • Tápellátás-vezérlés: A NAS-eszközöket távolról is be-, valamint ki lehet kikapcsolni, ami kényelmet és hatékonyságot biztosít.

Amol Narkhede, a SAAS biztonsági mentési és adatkezelési részleg igazgatója kifejtette: „Az Airgap+ megváltoztatja azon vállalkozások életét, melyek erősíteni akarják adatvédelmi stratégiájukat. A HBS Airgap+ szolgáltatással történő bővítésével a meglévő adatintegritás-ellenőrzésekkel mellett, a QNAP NAS-megoldások segítik a vállalkozásokat abban, hogy biztonsági mentési tervüket könnyebben kiterjesszék egy modern 3-2-1-1-0 stratégiára.”

Kompatibilitás
Az Airgap+ szolgáltatást jelenleg a QHora-321 és QHora-322 router támogatja a QuRouter v2.4.2 (vagy újabb) operációs rendszerrel.

  • QHora-321: 2,5 GbE-s router 6 x 2,5 GbE-s porttal
  • QHora-322: 10 GbE-s router 6 x 2,5 GbE-s porttal és 3 x 10 GbE-s porttal

Ez a funkció a Hybrid Backup Sync (HBS 3) v25-ös és újabb verzióiban érhető el.

További információért és a QNAP NAS-ok teljes kínálatának megtekintéséért, kérjük, látogass el a www.qnap.com oldalra.